自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

YOGISOELMO 發表於 20-6-12 18:39
如果眼紅都唔出奇

我早兩日個POST,都好多JM講經歷
咪就係我奶奶衰。佢可能把口開口埋口提我老公,甚至我哋野,原意可能想她女學下野,上進點,慳家點。點知人地就咁眼紅。
佢份人如果不是咁,我好多野都想出日幫佢。可惜不值。將精力投入自己家庭好過。幫佢都不會多謝,何必自己拿苦來辛?

珍珠宮

Astra00 發表於 20-6-12 18:59
咁你有沒有可能搬走啦?

就係無錢, 有錢我逃得比隔離條子快啦

珍珠宮

Astra00 發表於 20-6-12 19:01
咪就係我奶奶衰。佢可能把口開口埋口提我老公,甚至我哋野,原意可能想她女學下野,上進點,慳家點。點知人 ...

始終你99黎, 不能做太出面, 私下留返d 錢, 保障自己家庭!
男人好多時唔出聲, 心有條刺, 一爆咪離婚個日囉

有d 人有妄想証, 佢大晒, 全部人係佢家奴,man power 同錢都係佢話事

裝睡唔肯醒, 唔出力刮巴埋去, 重演緊

點出奪命音波工都唔比佢知咁多野, 唔係人地瞓唔著, 晚晚點榨乾你

男爵府

गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

男爵府

sjnl43 發表於 20-6-12 18:56
入屋爆格, 我電腦盲我set 路油器都唔識, 好辛苦先set 到個cctv

佢70歲啊婆, 一時扮卡通聲, 一時扮少女撒 ...
佢似有精神病/情勢病?
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

珍珠宮

YOGISOELMO 發表於 20-6-12 20:25
佢似有精神病/情勢病?

没期公主癌, 妄想症, 過去R 引人後生, 攪到人死約期內走左

夏胃BB 咁外形, 去嗲人, 扮叫床聲喂...喂...喂...見人後生就呼吸困難架啦

想去食人孫輩,佢落黎香港報細左,佢哥90佢細細妹都7字啦掛,身份証53都敢死

佢單方面申請離婚, 而家食政府, 個白髪伯伯一星期黎瞓一晚

7字頭啊婆攪人夫, 為興趣咩? 咪為錢, 咪即係g

男爵府

YOGISOELMO 發表於 20-6-12 14:39
唉 你同我都係

無論親戚or屋企人.......
同我媽一樣又係信外人多啦一定,你爸爸係咪都係一樣劣勢?
↓你好似講緊我咁,我既情況真係一模一樣
我呀媽好鐘意唱自己人。

明明我地冇做錯,佢都會格硬扭曲件事,去唱我地。引人注目。

成日好人當賊扮.

明明我地對佢冇惡意,反而會害我地。

反之,某啲人成日煽動佢同我地嘈交,佢就聽依啲人講。

男爵府

小趴趴 發表於 20-6-13 00:50
同我媽一樣又係信外人多啦一定,你爸爸係咪都係一樣劣勢?
↓你好似講緊我咁,我既情況真係一模一樣
我呀媽 ...
實則我老豆都係有問題

二奶/飲酒/呃親戚錢/打仔女尼出氣/賭...etc

大宅

比姑媽個臭八婆老屈我鬧佢。
實情係佢當日黎到探呀爺呀嫲時,撞正呀爺要洗腳傷口、呀嫲行唔到去廁所要人扶,姑媽條八婆唔想做,於是九秒九即刻跑去門口關鐵閘走人,全部蘇州屎留返比我一個人硬食。
之後,即日佢啲仔女(5個表姐、1個表哥)打電話比我爸媽怒數我不是,話我做咩鬧姑媽,禁無禮貌,點教女,難聽過粗口。
真係勁冤枉、無辜!咩都無做過、無講過,仲要笑笑口叫佢留低食飯。就比條八婆老屈,攪到我勁大心理創傷。就算我爺當時做證,姑婆條八婆都照硬砌我生豬肉。正一八婆!自此之後,我發誓唔想再見到呢條勁黑心嘅八婆。

水晶宮

sjnl43 發表於 20-6-12 19:18
始終你99黎, 不能做太出面, 私下留返d 錢, 保障自己家庭!
男人好多時唔出聲, 心有條刺, 一爆咪離婚個日囉
...
係架,謝謝提醒。我已很保護自己。本身我選擇疏遠。我會以自己家庭為重。

水晶宮

Imdorameigg 發表於 20-6-13 01:51
實情係佢當日黎到探呀爺呀嫲時,撞正呀爺要洗腳傷口、呀嫲行唔到去廁所要人扶 ...
我老公有個叔又係。明明佢自己個仔沒找我老公,就倒轉說話我老公不聽佢哋電話。
佢個仔屈我買基金,後來不做,我想問仔個仔點做。找極找不到。佢阿媽周圍同人說我打電話罵她個仔。我當面拜年時,見咁齊人說:「阿x太,你之前話我打電話罵你個仔,我好想說。我打極電話都找不到你個仔喎!叫人買基金賺佣就識,轉公司都不同我說句。」份基金我早醒,吃虧少少當去左次旅行。但看清楚一個人。

男爵府

Astra00 發表於 20-6-13 10:32
我老公有個叔又係。明明佢自己個仔沒找我老公,就倒轉說話我老公不聽佢哋電話。
佢個仔屈我買基金,後來不 ...
佢呀仔當時幾多歲?
之後有冇CONTACT?

男爵府

Imdorameigg 發表於 20-6-13 01:51
實情係佢當日黎到探呀爺呀嫲時,撞正呀爺要洗腳傷口、呀嫲行唔到去廁所要人扶 ...
老實講,佢似反社會人格。

尤其佢啲仔女咁信佢

即係平時已經好識做戲

子爵府

你講完之後個阿媽有乜反應?

珍珠宮

你好想講做咩唔講, 唔講咪吃虧

對付妄想無恥便無敵人仕, 要本著大家都女人, 我唔怕你架
我唔學得堆佬, 好男不與女奮

要有心理準備, 硬拼, 鬧交開正八婆個範, 大家練集下

刀來劍往, 好過坐定比人打

男爵府

sjnl43 發表於 20-6-13 14:31
你好想講做咩唔講, 唔講咪吃虧

對付妄想無恥便無敵人仕, 要本著大家都女人, 我唔怕你架
睇尼你過去真係好多不快

珍珠宮

YOGISOELMO 發表於 20-6-13 14:53
睇尼你過去真係好多不快
Share 大陸話

靠山山會倒, 靠人人會跑, 自己動手豐衣足食

我無父幹同無夫幹, 咩都靠自己爭取

自己拼到幾多, 儘做

珍珠宮

YOGISOELMO 發表於 20-6-13 14:53
睇尼你過去真係好多不快

每個人都會放棄出賣你, 只有自己永遠愛惜自己

我隔離7張啊婆, 申請單方面離婚, 完因佢老公有氣佢受喎

不過係佢老公唔buy 佢周街餵猫, 唔陪佢探啊哥

佢而家不知幾風so 一日R 搭不同男人, 不知幾happy

過自己想要生活,我buy 佢架, 爭取自己想要既!

男爵府

sjnl43 發表於 20-6-13 15:03
每個人都會放棄出賣你, 只有自己永遠愛惜自己

我隔離7張啊婆, 申請單方面離婚, 完因佢老公有氣佢受喎
除左偷你野,佢成日鬧你?

珍珠宮

YOGISOELMO 發表於 20-6-13 15:04
除左偷你野,佢成日鬧你?

成日作故仔講我, 佢特別細聲講, 跟住話我到係佢租金50%

佢成日想踩低人墊高自己, 要可憐5折平租, 都比佢丐幫啊婆先
以為無人知佢攞綜援, 啊sir 黎探訪, 穿晒煲

好在佢講野太誇, 無邏輯, 成日覺得街坊白痴作到好大無人信佢

首頁

尾頁

跳至