夫婦情感

跳至

首頁
45678...16

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢唔同人瞹昧你會咁?你比佢食返轉頭了
佢先發制人

大宅

cecelc 發表於 21-1-10 12:35
佢唔同人瞹昧你會咁?你比佢食返轉頭了
佢先發制人

佢次次都惡過我,我又唔夠佢講,佢又話我唔冷靜,其實唔冷靜嘅係佢,次次嘈次次都嗌離婚,講到好兒戲,不過今次佢好認真,我都要好好諗下自己後路。

大宅

farm712 發表於 21-1-10 09:20
你真係太得閒,你有無工返架? 不如你有時間返下工

我搵緊工喇,但而家咁嘅時勢要搵都唔易。

大宅

zeyeechan 發表於 21-1-10 04:18
我以前都係咁
男友一出去好夜番
我就會串佢你叫雞啊

我都有問自己,我不停搵證據都唔知為乜,連我老公都話我次次睇完電話就發癲,叫我唔好睇啦,其實佢好唔鍾意,佢無左止亦無話我,不過我實在太煩,次次睇完都要問呢問路審犯咁,佢覺得一啲空間都無。

伯爵府

回覆 mayce860914 的帖子

樓主若果想挽回這段婚姻,題題樓主千祈 千祈 唔好一哭二鬧三上吊, 只會令佢更加討厭你, 即是你用呢招暫緩離婚,佢個心更加遠你而去。呢段時間, 佢唔會有心情同你傾, 因為你已經踩到佢底線, 損害一個男人嘅尊嚴!你嘗試寫信畀佢或者whatsapp佢同佢道歉, 同佢講你好感謝佢話喺屋企付出, 你只是覺得自己生完走樣 ,對自己冇信心,所以更加胡思亂想, 你己能知道自己錯在哪裏,你會嘗試平衡自己心態, 希望佢再畀多一次機會你。( 當然你要實之以行)
同佢講你有幾在乎佢同囝囝, 希望大家可以重新開始 ,維繫這個家。

大宅

cathngai 發表於 21-1-10 14:07

樓主若果想挽回這段婚姻,題題樓主千祈 千祈 唔好一哭二鬧三上吊, 只會令佢更加 ...

我地而家已經變咗同屋主,冷靜下先,睇下佢有咩行動先,我而家講乜都只會覺得我好煩。

伯爵府

你明知問題喺邊就要改, 你再唔改, 即使佢有第三者,都係你逼成的。做嘢有壓力, 返到屋企都唔能夠清靜, 你畀佢嘅壓力畀工作上嘅壓力還大, 在雙重壓力之下,若果有第三者出現, 能畀佢安慰舒緩的感覺, 佢一定會離開你。 呢啲都係你畀機會第三者。 所以樓主一定要介疑 ,不要胡思亂想, 多啲關心佢, 但唔係咁佢, 令佢感覺到家的溫暖。

大宅

cathngai 發表於 21-1-10 14:17

你明知問題喺邊就要改, 你再唔改, 即使佢有第三者,都係你逼成的。做嘢有壓力 ...

有機會再一齊先可以改到,而家佢已經係心灰意冷個隻,佢而家係屋企做嘅嘢好似話我知唔再需要我!我為佢做啲咩,佢都唔領情,衫佢都自己洗返,碗自己洗返,咖啡都唔飲我沖個啲,佢未試過咁架!佢今次好認真,我再講乜都係廢話,煩人一個。

伯爵府

所以咪叫你寫信畀佢囉或者whatsapp同佢講, 前題係你要真心改過,用心去寫, 令佢感受到你真的悔改。

子爵府

算啦!其實如果你對個個人已經冇咗信任,佢做啲乜嘢嘢你都會懷疑!其樓主都好辛苦!

唯有自己下定決心以前嘅完全唔諗當粉筆字抹咗佢,重新開始!不過講就易做就難,我明!

大宅

wingyaumama 發表於 21-1-10 15:45
算啦!其實如果你對個個人已經冇咗信任,佢做啲乜嘢嘢你都會懷疑!其樓主都好辛苦!

唯有自己下定決心以前 ...

你講得岩,無左信任真係好少嘢就不停諗,又鑽牛角尖,我次次信佢,又有嘢比我知道佢係大話冚大話,講到自己都唔記得自己有講過咩,其實我都有心理準備離婚,佢對我一啲尊嚴都冇,次次都講啲嘢傷我心,因為我無證據,佢就大聲甲惡,今次佢講離婚我都無再喊,可能已經麻木左。

水晶宮

回覆樓主:

樓主你要諗定離婚後住邊?你老公搬走?你男女家知唔知?

大宅

Fion710 發表於 21-1-10 16:11
樓主你要諗定離婚後住邊?你老公搬走?你男女家知唔知?

離婚我同阿仔住返係度,老公話佢新年後搬走,我未同長老講,成事先講都未遲

複式洋房

mayce860914 發表於 21-1-10 16:09
你講得岩,無左信任真係好少嘢就不停諗,又鑽牛角尖,我次次信佢,又有嘢比我知道佢係大話冚大話,講到自 ...

我自己都係婚姻不幸福嘅人,都無乜資格去俾意見你。之不過想講,好多男人慣用伎倆:聲大夾惡,先發制人,令女人怕咗佢唔想家嘈屋閉,多一事不如少一事,最後都選擇啞忍。

如果你係因為你老公有前科,令你心生疑慮不能釋懷,咁多疑一定會,都要時間俾大家慢慢淡化傷痛。但你不能因為不是事實嘅嘢就屈佢,咁樣都會傷害佢對你嘅信任。除非你睇到嘅係佢同異性嘅曖昧對話,否則好難斷定佢同人有路。你老公完全無set pw任你睇,應該唔會有敏感話題,有都唔會唔防你。

俾啲時間大家再相處再冷靜再瞭解下,等大家再建立番信任,如果一直落去都改善唔到,都信任唔到,或者佢根本改唔到撩異性傾計習慣或者你改唔到多疑性格,咁再考慮離婚都未遲。呢個男人唔好唔代表下一個就無問題,除非諗住將來唔想識男人另計。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主,你係做錯好多步,但唔能夠怪哂你,你老公明知你介意佢同其他女人傾心事丶曖昧,佢仍繼續,令你冇安全感。如果你有安全感,點會做小偵探,有時間不如煲劇好過啦。你老公口花花,完全MBA (married but available)咁,但有D男人就係得把口,我明你好不安,但你冇証據就嘈完又嘈,係冇用嘅。不滿亦要用合適嘅方法提出,盡量以柔制剛,鬧丶單打都係非常不智。現實好殘忍,你冇籌碼就冇say,首先要執正自己和手頭有$。現在你老公火滾,講乜都冇用。你唯有繼續做返老婆本份,佢唔食唔飲,都日日煮好飯丶沖定咖啡,晚晚同佢講一句你愛佢,你和仔女都想日日見到佢,你可能會被冷待,但佢或者慢慢會心軟。之後你就要同佢講想搵兼職,你要改變。你冇多餘時間唔會理佢咁多。你老公話過年後搬,唔係即刻搬,應該都係想睇你點做。

大宅

秋天楓葉 發表於 21-1-10 16:45
我自己都係婚姻不幸福嘅人,都無乜資格去俾意見你。之不過想講,好多男人慣用伎倆:聲大夾惡,先發制人, ...

我都係咁諗,我而家都可以一走了之,但係咪可以再搵一個比佢好嘅都唔一定,我唔係幫我老公講好說話,佢係有佢嘅缺點口花花,但佢所有野都比好多男人好,佢又慳家又孝順父母有上進心嘅宅男,對個仔真係金波蘿咁,我地平時生活都好開心,佢慳家但從來我鐘意嘅嘢佢都會買,我地都生活左8年,可能我唔想離婚係因為我唔想跳出comfort zone

大宅

soso1227 發表於 21-1-10 17:15

樓主,你係做錯好多步,但唔能夠怪哂你,你老公明知你介意佢同其他女人傾心事丶 ...

佢就係得把口個種人,佢話佢知自己做緊乜,傾偈傾到上太空都得,同個唔識嘅人講嘢無責任,無做對唔住個家嘅嘢就得,唔通我講4字粗口我又會做?講之嘛!
我都唔夠佢講,我同佢條底線都唔同,佢都話如果要做我都左止唔到架啦!係度煩住就左止到?佢知自己做緊乜!

子爵府

希望你老公未去到我fd個地步 唔好話出聲講野吖 係連個樣佢都唔想見到 佢女友迫到佢癲咁制

伯爵府

回覆 Fion710 的帖子

但可能好多太太成日都覺得唔洗点keep 啦,都係全心全意照顧頭家,外表都不太注重,又會覺得邊有咁多時間,搞Li搞路。由初初美麗少婦到最後變到收租婆咁款。不過現今既社會太花花世界喇,網路上層出不窮。
還是都是盡可能keep 好自己,健康正面自己都開心d
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

Wongbuddy 發表於 21-1-10 17:27

希望你老公未去到我fd個地步 唔好話出聲講野吖 係連個樣佢都唔想見到 佢女友迫到 ...

唔同,我地仲有個仔,佢一定要見架!

首頁
45678...16

尾頁

跳至