自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

珍珠宮

cyyiu 發表於 23-6-16 19:39
試過買青瓜,1條$4,2條$6,有個阿婆見我攞住一條,叫我同佢夾單!
我唔會主動問人,但人地問,夾到大家有 ...

我都試過,最後送左一條俾阿婆,無收錢。我話:你要左仲好,反正我食唔晒,唔好浪費。
我唔會問人,但人地問我又無所謂。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

harzonde 發表於 23-6-16 15:44
例如 : 超市買豬肉,100蚊3包 , 試過有位阿姐想買1包 , 問我可唔可以夾單

你地遇過未 ? 又或者你曾經想過 ...

有人試過叫我一齊買雞蛋仔
一底好似$13定$14
兩底$25
咁我應承左
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

crystal媽咪 發表於 23-6-16 19:47
有人試過叫我一齊買雞蛋仔
一底好似$13定$14
兩底$25

你真好人,差嗰0.5-1蚊…佢係咪老人家?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mariefish 發表於 23-6-16 19:49

bingo

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

cecelc 發表於 23-6-16 15:46
我絕對唔會問人,但人地問我我無所謂。

me 2

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我比較少問人,人哋問到我OK㗎

試過買運動衫、鞋,多買多折。店員主動問顧客夾唔夾單,仲可以分開各自俾錢,只要其中一個俾現金就得。

珍珠宮

x 2

大宅

我唔會特登問人,但人哋問我,都唔會拒絕

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

例如 : 超市買豬肉,100蚊3包 , 試過有位阿姐想買1包 , 問我可唔可以夾單

我冇問題,因為我都想要優惠,但又唔想買太多嘅人。

男爵府

減齡達人勳章

會呀,大家都慳到錢。
由sogo 買衫到美國outlet 買衫買鞋都試過同唔識既人夾!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

crystal媽咪 發表於 23-6-16 19:50

bingo

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

三唔識七, 唔會夾份

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

試過,做promo,3盒蛋30蚊,我望望下,個c9就問我夾唔夾
放下自在

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

食品唔會,係怕出現問題,例如件肉臭左,薯片過期,等等。。冇單冇得換。其他例如洗潔精,牙膏,呢啲肉眼可辯別,用品就可以夾。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

x2

珍珠宮

試過 無所謂

大宅

mariefish 發表於 23-6-16 19:49

咁講既

伯爵府

回覆樓主:

唔會主動叫,但夾到都可以

大宅

Tobbyy 發表於 23-6-16 19:46
我都試過,最後送左一條俾阿婆,無收錢。我話:你要左仲好,反正我食唔晒,唔好浪費。
我唔會問人,但人地 ...

子爵府

harzonde 發表於 23-6-16 15:49
我都試過有一刻想問人 , 但最後都唔敢

我試過收銀問前面個人要唔要印花,佢話唔要,個刻好想話我要
但最後都唔敢開口

首頁
45678...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊