跳至

首頁
45678...20

尾頁

侯爵府

畀面勳章

Re: 05年4月寶貝媽咪會 (入黎傾啦 ^o^)

anita & mary,

我本身冇吔eq 啦,對住kiu kiu 簡直冇得傾 所以咁早比佢讀n1 law,等老師教佢 trouble 2 真係好鬼死煩ka

大宅

可能我隻大牛(健力士哥哥)比較細膽(無用豬)啦~基本上一"喝"佢(大聲d話佢),佢就成隻"暗春"咁,跟本唔使出"手"...
有時佢無端端扭偈,好野蠻喊唔停,我就會要佢"揸"耳仔+企埋一邊(面壁思過),好快佢就會收聲,跟住個鼻索下索下咁,再死死地氣行埋去攬住呀婆婆(佢唔敢行黎我度,驚我鬧)
不過雖然平時多數係我鬧佢,但係佢係驚"baba"多d,呀"baba"係度佢唔敢太"un"皮...
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

公爵府

仲有我隻蝦仔呀 之前都知道有 trouble 2, 我已經話佢 terrible 1.5 架啦, 哇 ~ 一到 trouble 2 真係舔野

我都係成個癲婆咁, o係街有時都會打打佢, 成日好聲好氣都叫唔停, e.g. 鐘意自己行, 唔比抱, 但有時又 lur 住要抱, 但一抱上手唔知做乜又即時要落返地 :evil: 搞到我支力 到 c
[/url]

公爵府

係咩??? 可能我打錯字呀, 應該係 "廚房"

令到你笑咁耐, 我都好開心

[quote]
rosan, 寫道:
蝦蝦,
乜你咁攪笑, 要係廁所食雪糕, 我次次一諗到就笑.

[/url]

大宅

蝦蝦,

ee~, 又可能係我看錯都唔定.
當時我一諗到你為避開蝦仔攪到要走入廁所食雪糕, 我就話:蝦蝦, 乜你總為食過我架....笑c我....

mary,

我99係幾好人架, 不過她有的舊觀念係會激c 我, 同埋她有一個好大缺點, 就係好中意彈...拍拖時我送野俾她都彈, 換第個人一早惱啦, 不過我明白呢個係她習性, 不會上心, 但我都係凡人, 有時都會火架嗎...
她好鍚芷殷 & 我, 她封左個大利是話係返學...有時她會找點籍口名堂封利是架... 咁我咪諗住又母親節, 另私人請她食buffet lor, 咁叔仔, 62又來, 無所謂啦, 但個日我真係幾辛苦啦, 她又係處彈, 我又唔想請人食野又黑面, 所以咪忍住lor...
看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

大宅

今日芷殷有進步啦 !
一返到學校交俾老師時, 她就眼淚標出來, 有少少哭咁講: 媽咪, 我等你呀 ! 咁我即刻話:係呀! 你等我呀, 無哭呀, 一陣放學媽咪來接你呀, 知唔知! 她話知 ! 之後老師抱走, 我見她無哭, 同埋老師係處玩車啦... 接她時老師都話她無哭 !
她頭先食完野係坐廁痾左尿.

但今日個天又考驗我呢個母親啦, 佛誕, 元朗封晒路舞龍舞"師", 無車搭, 我要係烈日下抱她返學來回各半粒鐘... :-(
看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

大宅

芷殷今日咁叻叻,第三日就有咁嘅成績,抵讚!!!
本身芷殷識唔識係坐廁痾?定係老師教?
hehe....今日係天后誕呀!oo個契媽今日生日,我呢個媽媽都冇記性添,今個禮拜去補祝番先!

大宅

jojo,

細佬乖唔乖呀,哥哥竟然冇呷醋又學你地錫弟弟真係乖!
我依然照顧一個都就黎癲,日日都要嗌大喉嚨鬧,所以長期喉嚨痛!
健力士哥哥又似咁細膽喎! 不過咁仲好la,起碼慳番啖氣,用眼bear下就收效! :mrgreen:

大宅

Mary,

尋晚開始掉嘢喇,不知掉得幾過癮,掉晒唔駛pack嘛!
唉~都唔知pack邊d先就真,樣樣都仲要用咁,pack完又要揾地方擺!真係頭都大埋!

大宅

Mary、anita,

我地3個都係用道中人,如果一齊出街,肯定嘈到死!已經一個墟,再加3隻小魔鬼,你都咪話唔勁!

侯爵府

畀面勳章

rosan,

芷殷真係叻啦 而家做母親係要辛苦啲 :-( :-( :-(

大宅

各位靚媽,

終於有時間上嚟吹下水喇! 大家好嗎?

ROSAN,
芷殷而家咁叻叻呀, 識得自己去厠所
我真係唔知何從入手教琪琪去厠所呀, 過兩招嚟好喎~~

JOJO,
健力士細佬好嗎? 大佬有無蝦佢呀! 有無呷唶呀??? 有時間約你去市中心TEA吓喇

RING
我都唔敢打比你囉, 我驚你好BUSY!

DAISY
幾時得閒去你會所玩吓, HIGH TEA吓呀?

侯爵府

畀面勳章

mary,

我個fd 仲慘一個讀緊k2、一個讀緊k1,都5知点算好,好似仲有家長會再開,佢話n1冇吔問題woo 如果妳喜歡間學校的話,再5係讀完n1轉另一間k1 law,kiu kiu 都會到k1可能轉另一間 [quote]
marywmf 寫道:
kw530:
係呀!搬去九龍站,仲裝修梗,冇得school visit,上次家長會都係30分鐘,好多野都唔清楚,估唔到阿囝pn巳遇到單咁杰,真係打亂晒陣腳!

侯爵府

[size=x-large]我黎啦~~我終於有電腦用啦~~無電腦用的日子好難過呢~~ :-( :-( :-(

大宅

hihi,
各位mami, 呢幾個月好少上網, 上都只係睇2睇, 所以都唔係好知你地近況, 可能會不停問你地野..嘿嘿, 唔好介意啊... 趁亞囝訓左睇左少少,,,

我都講下我同意粉仔先....
自從上月足左2歲後, 意粉仔突然講多左好多野, 有時仲搏咀添...奀皮左好多, 但又董事左好多...總之就係令我又激氣又歡喜....雖然而家揍佢冇一歲時果種看牛牛, 但佢全日除左食同訓就要我同佢一齊玩,,,唔一齊玩都要我睇住佢玩,,,所以冇咩自己時間, 最free都係佢夜晚訓左之後, 但每晚佢訓左我都即刻想訓, 總之就晚晚都好倦啦....雖然好倦, 但日日都好開心,,因為佢日日都有成長..無論係乖係曳...我諗你地每位mami都會咁覺得的..

我打算比佢8月反n1, 下星期去面試..希望佢反左學之後可以更加開心, 去認識下新同學仔同學習下點同人相處...

cherie,,,
岩岩先睇到你就快做第2任mami, 恭喜你呀,,,今次辛苦d呀?? 人地話第2胎辛苦d多數生囡,,嘿嘿..

ooma,,
你搬屋呀? 搬去邊區呀? oo反n1未呀?

jojo,
你坐完月了, 有冇比2隻馬騮仔攪到上氣唔接下氣呀? 嘿嘿...
真係好羨慕你地有多一個小朋友, 屋企又熱鬧好多...

我一得閒就會上黎傾...
該用戶已被刪除

大宅

HAPPPY,
其實都無咩妙方, 之前都試過好幾次, 唔成功, 咁咪一返學, 天氣又熱, 咪正式開如啦.
我係屋企除左片, 只著褲, 間中就叫她去坐pupu (的小朋友坐廁), 第1日成功痾1次, 第2日2次, 今日第4日成功3次, 失敗1次 (痾係地).
臭臭唔得, 下午瞓交著住片, 起身痾左係片, 之前試過見她明知係要痾臭, 叫她坐pupu, 但唔肯, 走開.

HAPPY-BABY 寫道:

ROSAN,
芷殷而家咁叻叻呀, 識得自己去厠所
我真係唔知何從入手教琪琪去厠所呀, 過兩招嚟好喎~~

別墅

呢個topic超多postings, 追得好辛苦呀!

anita, ring, PW530:
我地真係同病相憐! :-( 我有幾次唔理途人嘅目光, 打橫抱住又大叫又狂踼腳嘅阿b, 想保持儀態做靘太都幾難.

jilljojo:
好羨慕你大仔咁乖, 其實男仔好小咁聽話, 仲肯自己揸"耳仔+企埋一邊! 換住我位大少, 巳經閃咗lu!

rosan:
我估d老人家係咁, 熱愛批評, 冇d正面野講. 我99出名係百彈齋主, 出面d酒樓, 食邊間彈邊間, 有時諗住請吓佢去食好d, 都會俾佢彈到一文不值,仲唔俾我地食, 話'唔新鮮'or'太多師傅'or'皮太厚'or'太多油" ...所以我地巳經怕咗佢, 盡量唔同佢出街食.

侯爵府

畀面勳章

冇上嚟一日已經追到嘔

我諗我有排都5上得嚟la :-( :-( :-( 我申請新工人嚟5到ar :-( :-( 比個agent 玩死 上次又係咁,申請途中....5係話工人要返鄉下....就話病咗5嚟得 攪到我好似個傻婆咁,週處揾人幫,諗起都"慶"

各位靚媽有冇好agent 介紹ar

公爵府

KIUKIU 媽,
還掂咁辛苦搵工人, 不如自己湊啦 (我就講得易)

你地咪漏左我呢隻超級馬騮政政呀, 我帶親佢出街, 一定要扎定馬尾, 著定牛仔褲加長 tee, 化身一個癲婆咁, 好多時一路行一路大叫住佢, 又要成日追仔, 仲要成日比我o係街樹打打, 佢就一路大喊

我就好似 mary 咁, 一路行一路鬥, 橫抱住一件, 大喊踢腳 + 拗腰既馬騮 o係懷抱,

點解會咁架 ... 到幾時先唔駛做癲婆 :-( :-(
[/url]

首頁
45678...20

尾頁

跳至