網購天地

跳至

首頁
56789...16

尾頁

男爵府

引用:好多無用洗碗機的朋友話(洗碗機洗得唔乾淨

原帖由 二小姐 於 15-01-22 發表
好多無用洗碗機的朋友話(洗碗機洗得唔乾淨喎)

我話好乾淨,佢地堅持話唔乾淨,我話我用緊喎,你用緊邊部, ...
吾好意思,我想問下是不是全部碗碟要抹一次才入機洗呢?

子爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:Mimi_Ma 發表於 15-3-18 16:43 後悔

原帖由 雪菜肉c 於 15-03-19 發表
想問下係咪隻隻都洗得好乾淨?
因為D 碗碟係打士咁細,
係好乾淨, 不過要買洗碗機用洗粉。

別墅

回覆:piglet_pooh 的帖子

請問你在那間買?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+二小姐+於+15-01-22+發表好多

原帖由 natnatbaby 於 15-03-19 發表
吾好意思,我想問下是不是全部碗碟要抹一次才入機洗呢?
唔洗抹,排好就ok

8-)

別墅

引用:我上星期淘,問了很多間都不肯直發香港了,

原帖由 piglet_pooh 於 15-03-09 發表
我上星期淘,問了很多間都不肯直發香港了,只有1,2間可以直發,但又不能打木架;最後又找可以打木架的,寄 ...
請問你在那間買呢?

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 piglet_pooh 於 15-03-09 發

原帖由 mrskay 於 15-03-20 發表
請問你在那間買呢?
我果間唔太好唔介紹了,你最好找間肯直發加打木架的發,唔肯直發都最緊要肯打木架發貨的

別墅

引用:Quote:原帖由 mrskay 於 15-03-20 發表請問

原帖由 piglet_pooh 於 15-03-20 發表
我果間唔太好唔介紹了,你最好找間肯直發加打木架的發,唔肯直發都最緊要肯打木架發貨的

...
謝謝回覆,找到可以打木箱加直發香港了。謝意

大宅

回覆:想淘松下panasonic洗碗機合法嗎?

請問Panasonic 部機放唔放到煲洛去洗,我見佢裡面真係大過西門子,但我見西門子只有一層位置放碗碟洗又好似洗到煲,2選1苦惱中,因屋企細只可以放到呢個size,可給意嗎,thanks

大宅

BK Milk勳章

引用:請問Panasonic 部機放唔放到煲洛去洗,我見

原帖由 mic_sin_mic 於 15-03-20 發表
請問Panasonic 部機放唔放到煲洛去洗,我見佢裡面真係大過西門子,但我見西門子只有一層位置放碗碟洗又好似 ...
我買前都有同西門子比較過,我覺得樂聲洗既時間會快一點,我用超快洗加80度,洗粉都冇落,30分鍾到洗好了,至於煲方面,可以放26cm內矮身d既煲或者pan

大宅

BK Milk勳章

引用:請問Panasonic 部機放唔放到煲洛去洗,我見

請問Panasonic 部機放唔放到煲洛去洗,我見佢裡面真係大過西門子,但我見西門子只有一層位置放碗碟洗又好似 ...
我專登搵d矮鍋,咁樣擺下邊省到好多位放碗碟哦,圖是26cm的鍋

大宅

BK Milk勳章

回覆:piglet_pooh 的帖子

最滿意係油煙機個扇葉都可以一機塞得落圖中仲差個罩未放,最後都塞埋落去 呢款扇葉手洗跟本洗唔到

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mrskay 發表於 15-3-19 17:51
我都唔知我度啱唔啱,而且我租屋的,唔知可以點攪。超想買,有3個小朋友,日日要洗幾次碗同奶樽,洗到喊 :c ...
留意, 奶樽係洗唔到乾淨的。

男爵府

回覆 piglet_pooh 的帖子

我都想買松下洗碗機,如煮食爐就在隔離,好近會吾會吾好阿

大宅

引用:Quote:原帖由+mic_sin_mic+於+15-03-20+發

原帖由 piglet_pooh 於 15-03-20 發表
我專登搵d矮鍋,咁樣擺下邊省到好多位放碗碟哦,圖是26cm的鍋
好似幾好唔該哂你答我,但我還有個問題就係保養方面的考慮,touchwood如果壞左,你地會點保養?

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 piglet_pooh 於 15-03-20 發

好似幾好唔該哂你答我,但我還有個問題就係保養方面的考慮,touchwood如果壞左,你地會點保養?

...
咁就大單一係搵街外師傅整(我估整返機會好微,因為冇零件),一係抬返大陸整,視乎用左幾耐啦,耐既買過部算

別墅

引用:Quote:mrskay 發表於 15-3-19 17:51 我都唔

原帖由 晴B媽 於 15-03-20 發表
留意, 奶樽係洗唔到乾淨的。
下,奶樽洗唔乾淨嫁咩?我家最大需求洗奶樽。我之前問過西門子,話可以好乾淨的,我以為呢部都得。

有無人用黎洗奶樽覺得ok既呢?

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 晴B媽 於 15-03-20 發表留意,

原帖由 mrskay 於 15-03-21 發表
下,奶樽洗唔乾淨嫁咩?我家最大需求洗奶樽。我之前問過西門子,話可以好乾淨的,我以為呢部都得。

有無人 ...
我見碗碟架果d一支支既野好短 ,可能奶咀果d太輕會走位洗唔乾淨,我見有洗碗機既奶咀架,唔知有冇用呢

大宅

BK Milk勳章

回覆:mrskay 的帖子

還找到個台灣的分享這機洗奶瓶 http://iguang.tw/mobile/u/4195305/article/90170.html

大宅

引用:記得用洗碗粉或丸,唔好倒洗潔精,會壞機我

原帖由 二小姐 於 15-01-22 發表
記得用洗碗粉或丸,唔好倒洗潔精,會壞機

我連洗碗粉都係淘,跟機會送包細,我另外在另一家店淘了一樽貨si ...
可唔可以比 吸塵拖地機械人link我啊

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+晴B媽+於+15-03-20+發表留意,

原帖由 mrskay 於 15-03-21 發表

有無人 ...
西門子sales呃你。

洗碗機的原理係用水柱噴洗,所以,有樽頸位或太高身的器皿會洗唔乾淨。我用寬口Avent 奶樽,放入去洗,係洗唔乾淨。

首頁
56789...16

尾頁

跳至