自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 LilianLegend 的帖子

你好..因為屋企隻大理石鑊(我估都係塗層)比姐姐用到花晒..
見大家讚呢隻都想買..
如果平時都係煎下蛋, 雞扒, 豬扒同煮下菜咁..
呢隻鑊合用麻? 買少少深度那隻係咪好用d哩?
同埋有冇26cm哩? 因為屋企廚房細, 加上現有鑊蓋係26cm, 買番一樣size唔洗晒錢..
暫時最平係咪amazon訂哩? 介意分享一下我link麻? 謝謝你..

唔好意思, 咁多問題....

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

happystar 發表於 15-3-26 16:54
請問黑晒果D点洗番靚仔?
越黑越唔痴架....
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

禁止訪問

回覆:lian1180 的帖子

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:哦!即是黑左的地方就由得佢,對嗎?

原帖由 happystar 於 15-03-26 發表
哦!
即是黑左的地方就由得佢,對嗎?
你返#104 105樓,有jm po 咗既官方回覆

大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:回覆 LilianLegend 的帖子你好..因為屋企隻

原帖由 ronaldlcm 於 15-03-26 發表
回覆 LilianLegend 的帖子

你好..因為屋企隻大理石鑊(我估都係塗層)比姐姐用到花晒..
我唔係Amazon買,妳Google search打返Amazon這牌子名就揾到。
佢d size係20、24、28、32,好似冇26。

別墅

$350 where i can order?

伯爵府

chingbebe 發表於 15-2-5 18:27
我都在 amazon 訂。好好用,不黏 wok, 又安全!
May I ask how much you paid for the shipping cost? I am trying to order 2 pieces from amazon.fr but shipping cost is over Euro 50. Is there anyway to lower the shipping cost? Thanks.

大宅

回覆:Ocean419 的帖子

我都想買1隻28 pan 如果Amazon + shipping cost 抵d的,可以夾你張單一齊share shipping cost.

別墅

要買得多先會抵,我有全新24cm鐵塔柄多(5670.24)
要$400

侯爵府

回覆 cc~ty 的帖子

你係咪想賣

複式洋房

回覆:cc~ty 的帖子

有興趣

別墅

係呀,pm 我啦,我之前訂多左,現在全新現貨

別墅

太遲看到這頁, 我已經在Amazon.fr 訂了, 我在Amazon.fr 和 Amazon.com兩邊格價, 連運費計算 Amazon.fr 平四百元港紙 (HK$10XX vs HK$14XX).

我訂的是 5670.24 + 5670.28 都是貪佢鐵塔手抦靚靚

大約生日附近日子收到, 很期待. 很想試下是否真係有傳說中咁神奇.

不過用之前一定同佢要影靚相, 開始用之後就唔靚喇!

btw 我好少煮野食, 會不會好易生锈?

大宅

引用:Quote:原帖由+LilianLegend+於+15-03-09+發

原帖由 Peliking 於 15-03-10 發表
唔係巴黎柄… 係 Country Fry Pan, 深 d 可以炒到菜
請問你喺邊度買?

男爵府

回覆:法國鐵鑊De Buyer Mineral B Element

有無人想交換?我有隻全新28cm(同圖中一樣),但我想換28cm炒鍋

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pooh仔 發表於 15-3-7 22:02
隻鑊沒有防黏塗層. 要用豬油開鑊. 有說明書教. 但就一定一定唔可以用洗潔精洗鑊. 煮後攤一陣/落暖水燒 ...

請問點解唔可以用洗潔精?
我上fb見果個gp教開pan都用洗潔精
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

複式洋房

想問Amazon 好多間de buyer 都唔送hk 你地係邊間訂架?

水晶宮

回覆:法國鐵鑊De Buyer Mineral B Element

請問有冇全圓底?即傳統中式底而不是平底?

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

啱啱買左個28cm未用,搵定肥糕開鑊呀 .

大宅

回覆:anson2007 的帖子

我岩岩amazon 買多左隻,全新,有無人有興趣?

首頁

尾頁

跳至