懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:系私家醫院生B, 費用大概幾錢

個名轉咗【系私家醫院生B,費用大概幾錢】...已經唔再係叫單非了

大宅

引用:Quote:原帖由 wcm991101 於 15-03-15 發表

原帖由 Delta_kc0221 於 15-03-15 發表
我真的好無語!我從來無霖過話因為比左10幾萬!就享受曬香港福利同3糧!我真係覺得你太偏激姐!我二十幾歲 ...
你父母住大陸邊度?如果近我建議你生完番大陸坐月...個人精神壓力冇甘大而你又第一胎好辛苦架一個人照顧

複式洋房

其實想問樓主一句(純好奇八掛同關心咁問,絕無咀咒,黑心意思,不喜勿插)

如果萬一touchwood bb 早於35wd出世,(Sorry, 因好多朋友都係呢個時間咁上下) 私院唔收,咁你政府又冇record, 咁點算??

Sorry, 我絕無黑心咀咒既意思,亦無阻樓主在港產子之意,只係我都就黎做人媽媽,比較關心bb安全

希望樓主明白同順利生個健健康康既bb la

大宅

回覆 Flybe 的帖子

呢個係一個好問題, 因有朋友早前不幸早產, 私院交晒按金,都唔收症.因没有在公立醫院做產檢, 入院時用左好多時間去抽血等報告.

所以好多私院生既朋友. 都會去公立排多次隊. 做一個負責任既父母.

禁止訪問

回覆:Flybe 的帖子

大宅

返大陸啦,阻鬼住哂

大宅

其實我都有朋友係單非架,佢地又唔係大部份大陸人咁衰既,我識果d都幾好人架,其實有邊個陀仔果陣鐘意自己一個人吖?老實講,我係香港人,但有時都要自己一個人去產檢,老公陪到就陪,陪唔到就自己去,其實樓主係邊度生,佢自己有選擇權,唔鐘意咪唔好答囉,無必要攻擊佢嘛……大家都係女人,雖然…………係好多大陸人都係令人討厭,但唔需要咁對人,唔鐘意咪唔好睇唔好覆囉,人地又無話一定要有人答………大家上得嚟bk,都係想睇多d陀b既野,做下功課咁,個個都有壓力啫,放鬆d啦

首頁

尾頁

跳至