自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

KT0603 發表於 15-5-17 19:01
我至愛的老莫,里會在適當的時候,有適當的應對,講笑又得,傾人生經歷又得

...

簡直令我受寵若驚......

感激...樓梯 呀 !........(我)

子爵府

牛年勳章

引用:Quote:原帖由+almaly+於+15-05-17+發表因為

原帖由 meowmi 於 15-05-17 發表
在病人角度,我唔覺得佢係咁嘅意思囉。

佢見我唔係咁想答,跟住就介紹不同的避孕方法...... 「......食藥 ...
吓!咁個醫生又差D喎。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Mnbvcxdsa+於+15-05-17+發表

原帖由 大姑娘 於 15-05-17 發表
咁佢諗住同你對親家,問下都應該。

39547, 鄰居,好耐冇見既親友,同學,第一次識既人就唔應該咁問人!
對親家當然要查家宅啦,但應該問返自己個仔囉,問個唔知結唔唔得成婚既未來「女婿」,勁無禮貌,不識大體。

Mnbvcxdsa    發表於 15-5-18 00:18

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:Mnbvcxdsa+發表於+15-5-17+08:53+無

原帖由 bkfans 於 15-05-17 發表
識得有個好唔熟既朋友, 住埋同一座, 點頭之交. 有日撞到佢忽然問我有無興趣換樓, 買佢個細單位(我住大). : ...
>> 有日又撞到佢, 見我攞住外賣, 佢講左一句: 你地真係無飯夫妻(鄙視語氣)

見到你講無飯夫妻,我諗起有個未結婚嘅親戚,成日問我老公我係唔係無煮飯。但係,全家都知道我係日日有湯飲成日煮飯嘅,老公答過佢我老婆日日煮既,又答過佢老婆娶番黎唔係為煮飯既,次次佢都再問,都唔知點答好。

Mnbvcxdsa    發表於 15-5-18 22:45

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:Mnbvcxdsa 的帖子

朋友嘅男朋友都問過供樓幾耐幾錢問題,我朋友阻止佢,私下再同我道歉。之後次次食飯,佢男朋友都再問,最後我忍唔住笑笑口答佢「中左六合彩,唔使供嘅」

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+meowmi+於+15-05-17+發表幾年

原帖由 almaly 於 15-05-17 發表
因為用傷風感冒藥有可能令避孕丸失效。有朋友同事因為咁bingo左。所以醫生咁問有原因的。

...
係,我睇親新醫生都會問,外國睇醫生,就未見醫生前填表要填。我上次問過香港個醫生,佢表示怕d 藥令到避孕藥無效,會提病人加強避孕措施(用套),想要bb 就會mark 低,開d 唔會引致崎胎既藥。我諗係醫生語氣問題卦。

珍珠宮

睇私家醫生時問有無長期食藥?我答食緊避孕藥,佢問我做乜要食?我咪話唔想生囉佢仲問點解唔想生?我話無錢囉,佢仲問養一個要幾錢?我答400萬都唔知佢問黎做乜,唔怪得一個病人睇咁耐啦

Mnbvcxdsa    發表於 15-5-18 22:43

子爵府

我讀大學果時試過比同學問: 點解你唔洗申請GRANT LOAN? 大前提問我果個人有申請, 我屋企家境唔差, 絕對有能力, 都費時理佢

另外, 最近有個好無禮貌加無腦既人問, 你屋企隻動物死左未呀? 養左咁多年, 仲未死呀?
我鬧番佢, 你真係無用腦講野, 我寵物可能長命過你

Mnbvcxdsa    發表於 15-5-18 22:42

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 almaly 於 15-05-17 發表因為

原帖由 sfmeow 於 15-05-18 發表
係,我睇親新醫生都會問,外國睇醫生,就未見醫生前填表要填。我上次問過香港個醫生,佢表示怕d 藥令到避孕 ...
原來有關架,唔怪得上次我睇醫生,個醫生係咁追問啦。

公爵府

回覆 sfmeow 的帖子

你朋友有修養好識做

公爵府

回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

隔離屋個8婆,8到c見親我都問三問四,問我做咩職業,公司做咩,有次我買咗張枱,送黎的時候,個8婆啱啱出門,特登過黎我間周圍望,又問仲咩事要換飯枱,

首頁

尾頁

跳至