婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:黑色誘惑 的帖子

其實係30年的習慣了,姑仔一日未嫁,哥哥們都要代為照顧架啦~

公爵府

引用:呢個POST 有D 冇意思, 因為呢度好多都係人

原帖由 cmw1010 於 15-08-04 發表
呢個POST 有D 冇意思, 因為呢度好多都係人地個妹, 都係阿哥出來食飯有大食大, 冇諗過錢, 係有限的, 冇諗過 ...
呢度啲jm嘅哥哥一定好有米,一千幾百猶如垃圾,一萬幾千過眼雲煙,梗係有大食大啦!

男爵府

引用:回覆+kisani+的帖子你真係信樓主因呢樣野去

原帖由 breadcheung 於 15-08-04 發表
回覆 kisani 的帖子

你真係信樓主因呢樣野去包底咁嚴重??
信喎!因為我老公都係咁, 食餐飯少則一千幾百,多則幾千
除左食飯仲有買下野咁, 我搵到錢用我名義請你有乜所謂?但都有來有往嘛

講到尾都係做人私妹嘅自私,對住自私嘅人要大方嗎?

我認我唔大方啦咁

禁止訪問

男爵府

同我阿哥老婆一樣, 我從未見佢出錢, 最火係試過母親節美其名陪我媽食飯, 但一毫子都冇出過, 依d真係唔係個個做得出

子爵府

回覆:從來無見過姑仔拎銀包

我c6也是永遠比錢果個,不過一家人夾乜鬼丫

伯爵府

我老公家姐做節食飯都未比過一餐啦,大家都係一家四口,佢好似老馮唔駛比,一係佢大老比,一係我老公比,永遠唔見佢或佢隻「包二奶老公比」,有錢包二奶但同我地食飯就縮骨,佢呢家人真係超極品。所以我由此自終都睇唔起佢家人,太cheap

公爵府

引用:同我阿哥老婆一樣, 我從未見佢出錢, 最火係

原帖由 SK921 於 15-08-18 發表

同我阿哥老婆一樣, 我從未見佢出錢, 最火係試過母親節美其名陪 ...
咁啱,我地同99慶祝母親節,我係兩女之母都有出,c6都有出,係姑仔冇出,可能佢秘密做咗母親我地唔知啦吓!我覺得老公老婆係一家,是但一個出有咩問題?反正老公唔夠錢,幾時都係個老婆出錢貼佢/貼屋企,幾時見過做阿妹體諒阿哥荷包/出錢貼阿哥?

男爵府

feifei_baby 發表於 15-8-19 23:09
咁啱,我地同99慶祝母親節,我係兩女之母都有出,c6都有出,係姑仔冇出,可能佢秘密做咗母親我地唔知啦吓! ...
唉, 依個世界真係乜人都有, 我哥老婆係從來都唔會出錢, 其實好多時係佢話陪我媽食飯, 我同我老公都有出現, 反而我哥就唔得閒冇出, 咁你如果係唔想出錢咪唔好出現囉, 最後係我同我老公出埋佢份錢, 我覺得佢好不知所謂囉

洋房

我支持樓主,因為我C6個妹都係咁,當然人地點相處係人地既家事,但係有啲人真係會度縮到慳自己,洗人地,每一蚊都計到盡架

大宅

做阿妹既通常係咁

別墅

無得計。
我屋企都係哥同我。輪住比。 家姐搵唔多。所以我地無要佢俾過。不過佢成日買野俾我個囡同阿哥個囝。

C6 家就永遠細佬俾。 佢人工係我地幾倍。 耐唔時有一餐平我都會叫C6 俾。 C6 另外仲有一個細佬同細妹。 永無夾錢之餘仲要睇佢面色食飯。 不過男家屋企控制唔到。

禁止訪問

引用:同我阿哥老婆一樣, 我從未見佢出錢, 最火係

男爵府

cmw1010 發表於 15-8-21 08:04
請你阿媽係你阿哥同你責任
你唔明呀? 佢自己話要出席, 但佢連自己個份都冇俾呀, 我冇要佢請我同我媽, 明未

首頁

尾頁

跳至