自由講場

跳至

首頁
56789...13

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 milk323 於 15-09-29 發表公

原帖由 Gerard 於 15-09-29 發表
我無話支持呢两個職員,但係絕對唔應同呢D行為,濫用自由侮辱人難堪,難得有人仲振振有詞,行為係啱既就唔 ...
當所有面對公眾既行業都要求到吹毛求疵 一有唔啱心水就拍片上網公審 受害既咪又係香港人自己 做依啲職業既人都一樣係香港人黎架

珍珠宮

tkkmama 發表於 15-9-29 11:16
我咁睇:港鐵不得民心呀. 全場拍哂手.

我都係睇到呢個問題。我同意呢度D JM講佢好無聊,但咁無聊都咁多人拍掌,而唔係去支持更合情理的港鐵職員。件事其實係反映港鐵不得民心,極有可能係近日樂器事件後,令公眾形象受損。所以港鐵真係應該諗諗點樣處理。

蘇妲己    發表於 15-9-29 14:50

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+蘇妲己+於+15-09-29+發表未打

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 MonsterREX 於 15-09-29 發表

原帖由 cheese08 於 15-09-29 發表
睇返前面post就清楚晒,佢參加過xx好聲音,依家辭職玩音樂呀
未正式出道~就識自我宣傳。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cheese08 於 15-09-29 發表睇

原帖由 ning.. 於 15-09-29 發表
未正式出道~就識自我宣傳。
如果佢咁都成功出位 個個都有樣學樣咁做 所有前線人員就大鑊了

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:地政署職員一嘢KO港鐵職員

好叻咩?

I 大蚊豬   

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+15-09-29+發表你又

原帖由 蘇妲己 於 15-09-29 發表
我睇唔明你係反對我定認同並加以體諒
我淨係覺得若干年前無問題
近年賺咁多反而恆溫又差成咁
純粹解釋客觀情況

反觀新加坡地鐵、英國、美國、法國

香港地鐵算係好靚

除左新加坡,例如美國要係站內表演,係可以但係要鄰選申請牌照

香港地鐵基本上已經當乘客白痴咁教,勁多指示牌、囗號甚麼捉緊扶手洗腦咁

地鐵一向都串串貢,由工程畫圖全世界都用Auto cat 佢一定要用mic station, 佢邀請你去總部開入門口審犯咁審

蘇妲己    發表於 15-9-29 20:22

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係無聊

珍珠宮

引用:特登去挑機, 去落人面就以為好得戚, 所謂公

原帖由 Gerard 於 15-09-29 發表
特登去挑機, 去落人面就以為好得戚, 所謂公理公義就係自我中心, 自己認為啱就人地一定係錯既, 又係為左拍野 ...
宜家d人

男爵府

香港政府就係因為請埋d咁嘅素質的人,所以效率咁低

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

香港無將來

複式洋房

佢係咪嬴咗中國好聲音海選,想做歌手但又冇人簽,所以做返D嘢希望有人搵佢呀...

公爵府

引用:追了11頁只得一兩個人明這個後生仔的用意唔

原帖由 PurpleSea 於 15-09-29 發表
追了11頁只得一兩個人明這個後生仔的用意
唔知有幾多人睇過港鐵D附例呢?

...
佢地眼中搞抗爭就係廢青!條例寫乜,who cares ?
青年人去爭取自己應得權利,在上晒岸的成年人眼中,無論目的係乜,總之挑戰規則(even 呢個 case 根本唔存在挑戰)、挑戰權威,都係錯。
成龍講過句比人鬧爆的「中國人係要管的」,講真錯唔晒,但其實應該係「中國人係要管的,因為佢地鐘意」。

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我期實都幾支持佢走出來用不同的方法去表達,如果無人走出來港鐡會繼續我行我素

公爵府

引用:+本帖最後由+mrschocolate+於+15-9-29+15:0

原帖由 mrschocolate 於 15-09-29 發表
樂器事件令人憤怒既係職員選擇性執法,但總算有例可依,職員真係執行職務。但呢件事上,嗰位港鐵職員係冇權執法,但呢度大部分會員反而覺得個男仔挑機唔啱。

水晶宮

引用:呢單野都恐怖啦.....而家D人有咩不滿就去圍

原帖由 廷廷媽 於 15-09-29 發表

呢單野都恐怖啦.....而家D人有咩不滿就去圍人, 仲恐怖過D黑社 ...
我都想講呢單野。

學音樂但就冇修養,call 馬拎大樂器闖關,用人多來逼mtr 就範,文明人所為?

公爵府

無聊 扮哂勁

水晶宮

呢位地政署人兄有权留在該處,不过全心挑機。我們拍手去助長挑机風氣?

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

無聊

首頁
56789...13

尾頁

跳至