自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:至憎有小朋友坐係後面,成日比佢地踢凳,十

原帖由 yiyi20 於 16-02-12 發表
至憎有小朋友坐係後面,成日比佢地踢凳,十級討厭
踢椅背唔緊要,最差既係小朋友父母唔道歉。前幾日睇恐龍大時代,我老公比後面個小朋友連橫狂踢,佢地父母制止左小朋友,但唔同我老公道歉,我好想小對父母,不過老公話算就由佢。

別墅

回覆:認真呼籲 ~小童睇戲

子爵府

引用:至憎有小朋友坐係後面,成日比佢地踢凳,十

原帖由 yiyi20 於 16-02-12 發表
超憎!d 父母只會講句\"唔好踢啦,姐姐嬲架\", 但又唔伸捉住佢對鞋

伯爵府

引用:Quote:HY620 發表於 16-2-12 13:08 煩請各

原帖由 洗米華 於 16-02-12 發表
係到講無用,係戲院爆佢一穫先得
同意

男爵府

其實人地去唔去睇戲都唔會由你決定架啦,乜你認為呢個世界有人係唔自私架咩?d人係要一家大細去睇戲,你係控制唔到架喎,唔通你下下遇到呢d人就同人嘈咩?你識嘈人地人地都識嘈你架喎?

利申: 幾年先入一次戲院加上覺得細路問野好煩,實際上直頭覺得睇戲side錢。

大宅

好媽媽勳章

唉,今日睇恐龍大時代,旁邊一家四口個老豆一路睇一路撩個仔講嘢,個仔又問問問,煩到嘔,仲要不停係咁咳又無帶口罩,咳仲要食餅薯片,呢家人非常無公德

大宅

回覆:seequeenie 的帖子

我昨天係朗豪坊睇恐龍大時代也遇到一事,比小朋友問問更煩,就是大人不停問小朋友,不停解釋比小朋友聽

你睇下有幾多隻蛋,我地數下先,1,2, 3
嗱...跌左落水
佢地係到跑緊喎
....
.....

最奇係....個小朋友都應該有4,5歲,佢都冇問,妳點解一路咳仲要不停講

珍珠宮

引用:認同,坐係附近已覺得煩,何況坐正隔離

原帖由 carrylam1122 於 16-02-12 發表
認同,坐係附近已覺得煩,何況坐正隔離
坐佢哋前面重慘

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

仲有, 唔該諗清楚套戲啱唔啱細路睇先帶佢入去, 唔好睇完2B再投訴套戲多粗口同多有味嘢。

琥珀宮

唔知我遇上咁情況,會唔會開口請佢地靜啲呢?不過我火起上嚟,會搵戲院職員投訴,唔想正面交鋒,大家冇癮。

伯爵府

我遇過一男一女 兩個都大人大者
睇咁耐 個女人一直問點解 個男人又答佢
成場戲聽佢兩位人兄討論都夠煩了
啲人真係幾唔知醜 殊佢都無反應

公爵府

引用:煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,

原帖由 HY620 於 16-02-12 發表
煩請各家長唔好帶控制唔到既小朋友去睇戲,即係把口由頭到尾都唔收,仲大大聲講野果種。小朋友驚,會喊,我 ...
我個仔三歳幾睇過一次戲
公司包場先敢帶佢
點知佢唔合作,十五分鐘離左場

自己同事都不想嘈到人

大宅

回覆:yiyi20 的帖子

非常同意!但好多大男人都好鍾意踢櫈,所以我習慣買最後—行,買唔到就直頭唔睇,亦從小教導我的小朋友不要踢前面的櫈,坐車睇戲都從小開始教佢哋,佢哋習慣咗就會有公德心唔影響他人…小朋友,係要教的,難教的,咪教多—百次—千次囉,成日比藉口:小朋友係咁㗎啦,又或者大人自己都係咁,真係堅衰!

子爵府

畀面勳章

不停講野既小朋友通常一入去就不停劇透

侯爵府

畀面勳章

自知我對仔女係「每事問」既小朋友,所以從未帶過佢地去戲院睇戲,有時朋友邀請我地一齊去睇,我都會拒絕,朋友都會話叫小朋友守規矩就得,但我明白自己既小朋友係有問題就要問既人,佢地唔係唔知規矩,唔守規矩,而係有需要大人解釋去理解明白故事

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

yiyi20 發表於 16-2-12 13:50
same here. 我都試過,真係人都癲!係non-stop不停踢果隻,仲要唔係得幾歲,我又唔想同人嘈,唯有忍下

子爵府

呢啲情況真係常有,好影響人,
但有時唔只小朋友不停講,反而係啲大朋友大家唔停嘴講,呢啲更騷擾

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

樓主講得好啱,我會佢家長

呢d人太自私啦,唔處理好小朋友應有紀律,影響他人,細時唔教唔通等大個先教?

有人可以教好小朋友,而自己教唔好,係家長問題,唔係小朋友唔聽教問題!

子爵府

我尋日都係第一次帶我仔去睇戲, 一路都唔敢帶, 因為驚佢喊會嘈到人, 到而家3歲幾先帶. 好在佢好乖

不過後面個小朋友開埸無耐已經話好驚大喊, 個爸爸媽媽都唔帶佢出去, 全場人都不停係咁 gee 佢地, 都無反應~~只係叫佢唔好喊, 氹佢~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至