自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:有呀,我識得都有好幾個。

原帖由 B-bu 於 16-02-20 發表
有呀,我識得都有好幾個。
我都係,身邊有幾個朋友真係完全唔化妝的,有一個佢連結婚果日都冇化。。(齋簽紙,乜都冇搞)。。不過比例係好少,10個朋友裡面有1,2個唔化咁啦

大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:以前後生真系可以吾化妝,只搽防曬返工,依

原帖由 ICbaby 於 16-02-20 發表
以前後生真系可以吾化妝,只搽防曬返工,依加年纪大咗,真系唔到你唔化!
出街一定搽薄粉底、畫眉、口红。
...
呢樣真!! 我後生時都懶化返工。。而家,日日返工都寧願訓少幾個字,化左先比自己出街

大事化小, 小事化毛.........

子爵府

引用:我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出

原帖由 jollynoven 於 16-02-20 發表
我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出姐
我唔化架喎
有咩問題?

未經本人同意,請勿轉載內容!

水晶宮

引用:我答+唔會冇女人唔化妝+就算化左+你睇唔出

我除咗結婚同做姊妹,平時全素顏嘅

男爵府

引用:講緊永遠呀!化過一次都係有化啦! +

原帖由 macca 於 16-02-20 發表
講緊永遠呀!化過一次都係有化啦!
咁如果結婚果日都無化,都未必係永遠喎。因為瞓入棺材果日都會化妝。所以,係無人可以答到呢個問題。因為無人可以肯定自己最後果日都無化。而已經到果日又肯定到既又不可能上BK覆呢個post...........

咁即係點呢

翡翠宮

回覆:c6問我 其實有冇女人係永遠唔化妝

香港女人不嬲少化妝兼自我感覺良好架啦有幾奇??

bbbbb001    發表於 16-2-20 21:44

伯爵府

回覆:jollynoven 的帖子

一定有啦

侯爵府

我都係結婚同做姊妹個陣先有化,其他日子都無化過!

男爵府

mini1204 發表於 16-2-20 16:11
香港女人不嬲少化妝兼自我感覺良好架啦有幾奇??

題外話, 唔好話女人, 香港男人都普遍唔點打扮自己又自我感覺良好...

子爵府

zacc 發表於 16-2-20 16:08
咁如果結婚果日都無化,都未必係永遠喎。因為瞓入棺材果日都會化妝。所以,係無人可以答到呢個問題。因為無 ...

我答,雞蛋裡挑骨頭,即係街趺左條毛都係亂扔垃圾,所以人人都唔可以話無亂扔垃圾,人人都犯過法

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:我朋友就係,佢對任何化妝品同護膚品都敏感

原帖由 him0924 於 16-02-20 發表
我朋友就係,佢對任何化妝品同護膚品都敏感,佢只用得清水洗臉,連普通既cream都唔用得,但個樣反而好後生 ...
天然美

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

淨係結婚個時有需要之外都未試過
本人唔識化妝

水晶宮

引用:永遠喎,即成世人!點有可能!

原帖由 macca 於 16-02-20 發表
永遠喎,即成世人!點有可能!
係喎

珍珠宮

我媽咪丶姨姨結婚當日化左1次妝咋

大宅

引用:我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出

緊係有

子爵府

回覆:jollynoven 的帖子

我都只係影結婚相和結婚果日化妝,平日真係唔化架!

伯爵府

我有朋友完全唔化妝,只係結婚同影結婚相化。

珍珠宮

2018復活節勳章

好多jm睇錯題目, 永遠唔化妝, 即係只係結婚嗰日有化都係化過, 咁已經唔符合永遠。

同埋只搽 bb cream, 只畫眉, 只搽唇膏, 只畫眼線, 只...... 等等等, 都係有用化妝品就算只用一樣產品, 因為就算只係一樣產品都令你觀感有變如精神在。

bertcat123    發表於 16-2-21 01:00
bbbbb001    發表於 16-2-20 21:44

My Egg Egg Egg Egg Easter House

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有d老一輩後生會唔會唔化妝?

公爵府

引用:Quote:mini1204 發表於 16-2-20 16:11 香港

原帖由 apgbs 於 16-02-20 發表
題外話, 唔好話女人, 香港男人都普遍唔點打扮自己又自我感覺良好...
...
我覺得打扮少少仲會俾人歧視,例如著條裙+高踭鞋,一定俾人話“啤,你去飲呀?”一般人係唔打扮,一係就蒲精去蒲濃妝,低胸衫

首頁
56789...12

尾頁

跳至