親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

YukiCharlette 發表於 17-8-9 08:40
玩完返嚟嘞,好開心,係water park玩咗幾日,超正。 因為我地1/4/2017book,所以大人只係比150Thb就可以玩 ...

想再問問⋯
1)你地有冇幫襯酒店嘅按摩服務?有推介嗎?
2)酒店食野好食啲 定酒店外好味啲?
3)酒店內係咪有7-11 / 超市?
4)water park 每次都要俾$租locker?
帶住2個細路 (3&4歲)有好多野想預早了解
十萬個謝謝 (emoji)(emoji)

大宅

1)我地冇做spa
2)我覺得酒店外地道d,好味d
3)酒店內有mini market,但我地冇入。會去7-11
4)water park locker要租,但我地冇租。 因為都只係帶千幾Thb入去食野同電話。 感覺都安全同埋好多香港人##

大宅

Check in大約20mins

別墅

回覆樓主

我到咗啦 房就一般干淨 係好一般!
冇水壓問題,但漏7漏8 冇牙刷沖涼液 又冇大毛巾
電話叫CS提供 但好耐都冇人送來 自己出房搵執房阿姐最快!
由於是日下雨 眼見回酒店的小朋友 個個凍冰冰在震
我都係放棄今日落水 寧願周圍探路搵下食

食咗酒店餐廳嘅lunch, 價錢就似香港價 (thb1590 /4樣普通野)係就係貴啲 但味道和環境唔錯

晚餐聽JM 講出去酒店外食,第一間(圖示2張餐牌)好抵食 (thb 660/ 5樣湯餸)
東陰公湯最正thb 100! 即切椰青thb50個 好清熱啊

酒店果間market 太細啦 又少野賣(參考下圖)
出去有間藥房仔 又買埋化妝保養品 老闆同我講 佢嘅貨平過7-11 喎!

順帶一提 布吉用Grab call taxi 平過酒店幫你叫車
根本同Uber一樣,仲可以俾現金 (cash 要俾grab叫車費$50thb ,加埋都係個可接受嘅價)

侯爵府

2024年龍年勳章

我在上星期住2晚, 第9座最高樓層 (之前mail requested) deluxe family room, 近reception & water park入口

房間乾淨
無牙刷牙膏
最差是花灑水壓
check-in 不會等好耐才上房

甘大resort只有1間小賣店

water park內的餐廳不會特別貴, 味道不錯

酒店外的Red Mango餐廳味道好好, 2次晚餐都是去這間. 多人幫襯, 見要等位.

別墅

jadepearl 發表於 17-8-30 10:04
我在上星期住2晚, 第9座最高樓層 (之前mail requested) deluxe family room, 近reception & water park入口 ...

係吖!我分別食咗出面3間,都覺得red mango 係最好味!
我仲膽粗粗試咗出面嘅26 massage, 雖然環境裝修唔係靚,不過眼見都幾干淨
我2個仔女要瞓晏覺,佢地馬上俾間有4個床位嘅房我 合併2床給小朋友瞓 又主動搵枕頭欄住 怕小朋友跌落床 好細心
我和老公就在隔離床按摩 見到小朋友 感覺安心
按咗60分鐘 椰子油推油 (450thb/60min )感覺relax!

別墅

回覆樓主

補充少許⋯其實resort 正門和則門 一出都好多野食&小賣店。
其中則門外面有一間小藥房 我幫襯咗2次 最後果次賣最多野 但就俾佢偷偷抽起一件貨物(俾晒$)回酒店才發現
但只能怪自己不小心,因冇單冇據 我都冇時間再去追究。
各位如果購物 請留意一下
(我覺得今次係店主有意在收錢後把我的物品左搬右搬)

Water park 有locker($150/櫃) 和只有凍水沖身 雖然有分男女沖涼,但裡面是開放式的,沖涼位置亦冇得掛衫,入去locker的房間才有長凳掛衫,但竟然有冷氣喎 帶小孩就小心著涼!

首頁

尾頁

跳至