自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 天天有運 的帖子

不好意思! 我不認同你的理論, 男人滾完回家就無問題? 你提及的名人x太, 我覺得她好影哀所有女人, 有經濟能力都攪成咁, 真係無男人會死咩!

我完成看不起這樣的女性, 雖然是她的選擇, 但真是看不起她!

應該係『影衰』,唔係『影哀』。

見仁見智,所以,呢個世界也有一個名詞,叫做︰離婚。又有另一個名詞叫做︰復合。
合則來不合則去?百樣米養百樣人。
有人選擇分手,也有人選擇改變或改善,有好多方法同埋方向,只要讓自己有路行就可以,自己乜都見過,有女人為了煩惱事,改了姓『釋』,就係嫁了一個自己唔鍾意的丈夫。
同樣也有丈夫,為了一個感情不再的妻子,用盡方法,只是希望太太願意留下,什麼也應承,唯一的要求就是不想離婚。
其實男人『滾』完回家唔會冇問題,只係問題未必會立即浮上來而已。自覺冇問題嗰個男人就唔會出去滾架啦。
人生在世,就是辛苦。幾有錢都係假。

侯爵府

引用:結婚已經十年,有兩個仔女,一切發展都很正

原帖由 snowkit 於 17-02-02 發表
結婚已經十年,有兩個仔女,一切發展都很正常,但已感覺不到他喜歡我了,在他眼中只有仔女同自己,另外佢需 ...
愛情昇華變感情

大宅

回覆 9830didididi 的帖子

你是否答錯人?請重看我所寫。

大宅

回覆:唉,老公會是要一個叫老婆的女人但不是喜歡我嗎?

基本上大部份男人係想要一個工人&免費性伴侶&搵錢機器&生仔機器集一身既女人同住。

而唔係一個可互相扶持既精神伴侶。所以點解咁多人叫另一半做老爺同老闆。

首頁

尾頁

跳至