自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

大宅

回覆樓主

幾年前海洋公園,吊車橋底下的女廁旁BB換片室(獨立一間房,簡單懷舊裝修,好光的白光管),當日落雨,唔多人,個個位要行山邊轉入去,得我地,己經覺得條路一落去靜到有點怪,完全聽唔到斜路上的人聲。廁所仲播五丶六十年代的國語歌,入房時推門完全正常只是覺得間房冷氣好勁,立即好寒,巳覺得怪怪,同BB換完片我開番個橫閂,出去旁邊女廁,我老公係換片台睇住BB,佢個人係同門囗有距離的,當我個人都未出哂個門,個門已經好大力㕷一聲關上,仲揰到少少我pat pat,我第一個反應是立即(emoji)身開門睇吓我老公同BB有沒有事,因為我直覺覺得房內有人好大力㕷門而非我老公

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

迷離堅驚,之前帶2個同我姨去
我未入過問姨驚5驚架
佢話坐車,係大聲d,5驚
點知入到去就知出事,赫到細仔b狂喊又5走得,攬實遮住佢,勁後悔入左

男爵府

欣澳,以前叫陰澳

公爵府

我同囡勁驚黑暗過山車,唔怪得之永遠唔使排隊

大宅

回覆樓主

但係門已經開唔到,我大力拍門幾秒後老公先黎開門,佢一開門仲問我做乜咁大力㕷門同點解可以關到房入面個門閂,我話我兩樣都冇,我仲問佢做乜咁耐先開門,佢話佢係枱邊同BB玩緊,以為我㕷門後入得番黎因為佢跟本冇行去關個門閂,見我係咁拍門轉身先見到個門閂咗,我立刻試吓再開到門到最盡睇吓個門係咪會㕷得好大力同個閂係咪會大力得滯會自己閂實,但係我地發現門係有門鼓,油壓的!開關幾次都好正常速度,門閂更是打橫點都係人手才閂得上⋯我問老公頭先個門點鎻⋯⋯佢唔答我叫我快點去廁所

子爵府

elanelan 發表於 17-7-17 00:13
但係門已經開唔到,我大力拍門幾秒後老公先黎開門,佢一開門仲問我做乜咁大力㕷門同點解可以關到房入面個門 ...

男爵府

elanelan 發表於 17-7-17 00:13
但係門已經開唔到,我大力拍門幾秒後老公先黎開門,佢一開門仲問我做乜咁大力㕷門同點解可以關到房入面個門 ...

子爵府

回覆樓主

我懷疑我仔睇到,佢去某D地方會好不安。。。早幾年買了年票,小小世界又新開,所以每次必玩。。。細佬當年4歲,次次都扭計要早走,之後講襯去樂園,佢就話唔好呀,直到今年學校旅行去,佢都非常不情願去,但去到又無乜,只係不入 Winnie the poon 。。。現在諗返起,原來我地今次係無去小小世界,如果我地,佢係未又會好驚?

伯爵府

wing514 發表於 17-7-16 01:51
我女都係,好多小朋友都驚架
其實係佈置問題
又黑又行雷咁,一開始度門又恐怖ee聲咁

岩呀,我個女一坐就驚到叫抱抱
明明應該係得意陽光野黎嫁嘛!

珍珠宮

melody228 發表於 17-7-16 23:14
响酒店遇過,一家人成晚無覺好瞓

最恐怖係之後有個有感應嘅朋友睇返我房中影嘅相,佢睇完面青, ...

請問發生咩事冇覺好瞓?
好想知你朋友見到d咩

大宅

melody228 發表於 17-7-16 23:14
响酒店遇過,一家人成晚無覺好瞓

最恐怖係之後有個有感應嘅朋友睇返我房中影嘅相,佢睇完面青, ...

請問邊間??

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

chung816 發表於 17-7-15 23:06
我大仔三歲又係玩完維尼喊,到而家六歲都唔肯入去,佢話好驚

我囝3歲時維尼,小小世界,總之全部室內都驚,到宜家6歲幾都話好驚!
佢Easter去到日本Disney, 排鬼屋入到去第一間房全部人企定定聽講故時就開始喊,喊到工作人員帶我哋出返去!
其實我都係上年先發現佢可能見到(emoji)

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 MrsSingSing 的帖子

迷離莊園我入過一次超驚

男爵府

回覆 chung816 的帖子

我囡囡三、四歲時去維里熊玩, 之後都唔肯再入去玩, 佢話好驚

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

好恐怖!!! 小小世界,成日覺得好唔自在

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

以前有年票時去過不下二十次, 從來冇覺得有問題喎, 天熱時去歎下冷氣幾爽

大宅

我鍾意去廼廼尼, 都去過好多次
第一次去迷離莊園就..............................................鍾意咗 一有時間就會再Encore, 覺得D燈光效果閃閃令好靚
至於小小世界入到去聽到世界真細少D歌會好開心, 雖然有D公仔個樣係比較, 但未至於驚囉, 熱熱地入呢D地方涼吓冷凍不知幾爽

其實小朋友入去D又黑又大聲既地方驚真係一d都唔出奇, 好似我地細個唔聽話爸爸媽媽話運你入黑房咁驚一樣. 其實我都係細膽既人, 而我亦都相信有呀飄呢樣野既存在, 但我更相信好多都係自己嚇自己多....

反而我去大6熊仔館先有咁既感覺

男爵府

Monmonge 發表於 17-7-16 22:18
我覺得好離奇架,大大話話都去過迪迪尼好多次,未有小朋友時從來唔會去小朋友玩果個area. 從未玩過小小世界 ...

巴斯光年有…………玩玩下見到後几架車忽然坐滿人 (本來係吉車)

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

留毛先

首頁
56789...11

尾頁

跳至