夫婦情感

跳至

首頁
56789...10

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

如果佢只是覺得自己內疚同後悔,而又唔想面對你, 咁你就唔好理會佢太多事, 你愈是事事上心問候關心佢的話,佢反而會覺得你煩的,所以唔好同佢太多交流, 時間會沖淡一切, 反正你仲有2年時間, 如果佢真心放唔低你, 自然會主動找你和好。

複式洋房

mln 發表於 17-9-21 15:27
如果佢只是覺得自己內疚同後悔,而又唔想面對你, 咁你就唔好理會佢太多事, 你愈是事事上心問候關心佢的話,佢 ...

你都講得岩,不過第三者係佢同事黎,日日都見面,有工事聯繫,除非佢地轉工啫 或者 佢地吵架 (嚴重果隻)又或者 好快覺得不合適,如果唔係,c6都好難會返黎囉⋯⋯

複式洋房

andyangel1013 發表於 17-9-21 13:02

我係依家發生呢件事,先知原來佢上一段感情係咁,因為係我識佢時,我曾經同佢講過,我唔會選擇有女友既男人做我男朋友,所以佢當時係呃我,話同佢女友剛剛散左,呢件事都係我要諗既其中一樣因素

複式洋房

chillimom 發表於 17-9-20 22:23
重點全錯。他不是想要第三者,他只是想生命中沒有你,去找回自己和自由!有沒有第三者,誰是第三者,根本不 ...

咁我無咁諗,如果只想生命中無我,就唔會係未出現第三者時,繼續進行生BB計劃。。。 正常應該係先暫停生小寶寶,然後,疏遠我先正路。。。

複式洋房

LUMUSMBBB 發表於 17-9-21 12:38
樓主你好傻...

佢都講明就算散左都唔返黎...你仲要等...?

其實好多朋友都話我傻,仲等乜啫,佢都唔值得你去等,誅如此類既說話。。。
叫我諗多啲佢既唔好野,缺點之類,咁就容易放得低喇喎⋯⋯
淨係要唔諗佢地既野,唔理佢地既野,都用左一段時間,而且依家仲要忍住唔搵佢,都要好忍耐得先做到,仲要都唔知答唔答佢send 黎啲 text好,的確係辛苦

公爵府

JustForty 發表於 17-9-21 12:13
JM,你地有無小朋友?

果時冇呀(已經7年前嘅事)
再一齊返之後生了一仔一女!

公爵府

ashbbcheng 發表於 17-9-20 19:00
你好叻,要好似你咁唔容易,我要好好學習!沒有你,是你老公的損失

jm , 果時我只係諗, 我唔係唔鬧佢, 係等佢個"良心"自己去鬧佢, 如果發現原來佢係冇良心嘅, 咁就真係不值得等...

有時真的不容易, 一起加油共勉!

別墅

tpltse 發表於 17-9-21 17:40
其實好多朋友都話我傻,仲等乜啫,佢都唔值得你去等,誅如此類既說話。。。
叫我諗多啲佢既唔好野,缺點之 ...

咁梗係唔覆啦,你都話女人唔壞男人唔愛。
我係你就扮到好冷漠,好唔care佢,叫佢拎返晒屋企既野,盡快搞掂離婚手續,仲要祝福佢搵到真愛。
自己就扮靚d,搵多d節目,俾你c6知道無左佢你仲活得好好,大把市場。
有d男人就係咁,犯賤,你對佢變左態度,一副睇唔起佢既樣,再唔係隨傳隨到,佢先會注意到你,唯有咁你c6先有機會返轉頭

大宅

ARabbit 發表於 17-9-21 20:59
果時冇呀(已經7年前嘅事)
再一齊返之後生了一仔一女!

嘩你好勁!點可以無情緒又唔鬧佢?咁你有無叫佢搬野走?

伯爵府

回覆樓主:

如果唔捨得,就等佢堅持夠就自然離婚,如果佢同第三者真係咁快樂而令佢返唔到轉頭,你都無辦法要放手,但同時你一樣會好傷心,無了期的等待,仲可能等完都一場空,睇你敢唔敢搏一搏,你要改變你自己,比信心呢段關係,熱戀一定係最美好,但女人一定有妒忌心,睇下邊個有耐性行到最後。

大宅

回覆 yllau 的帖子

我係過來人...絕對認同

複式洋房

JustForty 發表於 17-9-22 00:38
嘩你好勁!點可以無情緒又唔鬧佢?咁你有無叫佢搬野走?

當然無叫佢野走,初初知道時,我都有嬲。但因為我想修補關係,同埋想比次機會大家,鬧佢都無用。我都唔想佢搬走,知道件事後兩個月,佢話搬走,咁我話好,等大家冷靜下。加上,當時佢話要分居麻,同埋如果佢繼續係度,可能相處會有好多磨擦,因為佢會變本加厲,而且,當時每晚都訓唔到覺,精神好差。

大宅

tpltse 發表於 17-9-21 17:40
叫我諗多啲佢既唔好野,缺點之 ...

樓主,你啲朋友叫你放棄佢,是出於愛你,怕你再受傷,佢地末經歷過,好難明白你為何這樣,其實女人天性係想保護個家,有外敵自然想擊退佢。
有時,事情末必如你所想,但人是有自由意志的,誰也改不了,退一步有時反而有意外收穫

珊瑚宮

環保接龍勳章

tpltse 發表於 17-9-17 00:43
因為我唔想一有波折就話要離婚,每個人都會做錯事。以前未結婚時,我地已經講,如果大家做錯野,大家都比 ...

唔係你俾唔俾機會佢。

係佢真係唔愛你了。放手啦~有緣就先再一齊啦。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

複式洋房

alphabetagamma 發表於 17-9-22 20:29
唔係你俾唔俾機會佢。

係佢真係唔愛你了。放手啦~有緣就先再一齊啦。

都無得唔放手,由比佢搬走開始,已經放左手

複式洋房

ashbbcheng 發表於 17-9-22 18:19
樓主,你啲朋友叫你放棄佢,是出於愛你,怕你再受傷,佢地末經歷過,好難明白你為何這樣,其實女人天性係 ...

我好明白朋友是為我好、想我好。我自己未經歷過第三者介入,都唔知原來自己係可以原諒對方,比機會大家的。未發生時覺得不可以接受,但真真正正發生係自己身上時,又會有另一個諗法。。。

別墅

回覆樓主:

曾經有過同你好類似的經歷,以為只要有耐力,係可以守得雲開,但原來會有一日係會叮一聲自己醒左離開佢。自從醒左之後我好主動追尋自己的幸福,找到現在的現任。
最後想提醒你,無論結果係點,盡量留多d錢傍身,唔好心軟話唔要佢d錢,没有他只小你都仲有d錢傍身,要扮靚自己,提升自己,加油

複式洋房

shiny2473 發表於 17-9-23 01:43
曾經有過同你好類似的經歷,以為只要有耐力,係可以守得雲開,但原來會有一日係會叮一聲自己醒左離開佢。自 ...

咁你因爲乜? 等左幾耐先會叮一聲醒左?你點樣結識現任架?

別墅

tpltse 發表於 17-9-23 10:34
咁你因爲乜? 等左幾耐先會叮一聲醒左?你點樣結識現任架?

現任係我上網識返黎架,但係個段日子我好積極提升自己,肯花錢打扮,換個髮型,願意參加朋友的聚會,行下山,游下水,唱下k, 再參加下興趣班,自己一個去旅行,雖然講落好似好老土,但自己都覺得自己脱胎換骨。當一個人係正面,積極,相信自身氣場都會改變

至於我以前的經歷,我pm同你講啦

首頁
56789...10

尾頁

跳至