自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

佢講粗口係好唔啱,但真心覺得你小朋友好滋擾,令人極到煩燥囉!

子爵府

myaisha0435 發表於 17-11-6 22:25
唔係話對方啱,我只係想講,唔好講到自己好無辜.....
算吧啦,人地自我感覺十分良好,多多籍口,仲要繼續描述d唔關佢俾人問侯件事的其他事去抵毀人地而去合理化自己仔嘈騷擾到人的行為

大宅

happyty 發表於 17-11-6 11:25
記得以前阿仔好細個時入私家醫院做個小手術,有一家人(國內的)入院替小兒子耳朵做大手術,應該係約好才來 ...

啱呀,自己小朋友嘈,係應該抱出去,避免騷擾人地,而唔應該逼其他人接受。戲院、餐廳等等都應該咁做。

珍珠宮

環保接龍勳章

firebear 發表於 17-11-7 00:06
啱呀,自己小朋友嘈,係應該抱出去,避免騷擾人地,而唔應該逼其他人接受。戲院、餐廳等等都應該咁做。
...

咁情況樓主應該只會叫別人怕嘈就搭的士,返屋企睇碟咁上下,總之佢嘈別人就應該要包容

大家好,我是子悠~~

大宅

回覆樓主:

我都對喊聲好煩厭
明白小朋友唔舒服受驚會喊,但你個仔幾個鐘內爆幾次,仲要係深夜,你調番轉諗下,自己有咩感覺先啦。
有d人一開口可能就係粗口,咁係佢個人修養問題啫,俾我深夜聽到喊聲都會好憫陣,我都唔排除會“妖”你既可能

水晶宮

kase1512 發表於 17-11-6 22:10
我地做媽咪既,點會唔明白小朋友病左而心急如焚的心情。
那位女士就算更煩燥,都可以講唔該細聲d(或者類 ...

題外話, 人地講粗口係人地個 習慣問題。呢類人倒有樣野可愛就係 佢d 喜惡係完全 表露晒出來。反而口頭斯文, 心裡小緊你的人, 係更難防。

伯爵府

回覆樓主

正常聲音我0k

試過私家兒科病房半夜唱歌洗腳講故事食包包半年兩點仲好似開party咁,我想播D鬼聲嚇鬼佢
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

男爵府

Whatever

子爵府

明知深夜,病房入面又有其他小朋友訓緊覺,係應該抱個仔出去病房外安撫,而唔係由得個仔係到嘈住其他小朋友,你要知道好多小朋友半夜被嘈醒係會驚醒爆喊,唔係得你一個小朋友有病,其他同房小朋友都係有病唔舒服㗎

子爵府

cc1226 發表於 17-11-6 18:48
你地騷擾到人在先,用返你個句要”何必委屈自己住大房?唔去住單人房?咁咪點嘈都冇人閙“囉 ...

呢種情況我就覺得就好似啲大陸人黎晒香港又嘈又巴渣又冇文化, 然後香港人就應該要去包容接受, 否則就好似學樓主咁講怕嘈要舒服咪唔好住香港囉移民去冰島包冇人嘈到你

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

講粗口就唔係幾好囉...

公爵府

littleangelyy 發表於 17-11-6 22:34
佢講粗口係好唔啱,但真心覺得你小朋友好滋擾,令人極到煩燥囉!

同意!
恭賀新禧,迎春接福!

珍珠宮

樓主個句「你點解要委屈自己住大房?唔去住單人房?咁咪冇人嘈囉」 比粗口更難聽,在自己騷擾到別人的情況下咁諗野,我也不能認同。

男爵府

.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

男爵府

佢講粗口係佢冇禮貌,
你講翻聲唔好意思係你有禮貌。
PS:感覺果位媽媽只係抒發情緒,唔係鬧你。
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

珍珠宮

kase1512 發表於 17-11-6 02:17
我仔得 3歲,發高燒燒左3 日唔退所以入院(私加) 。我地夜晚去睇急症門診再攪入院 ,已經10 點几11點。 雖 ...

呢啲人冇同理心,他朝君體也相同

公爵府

回覆樓主:

祝小朋友早日康復

首頁

尾頁

跳至