自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

Wingwingm 發表於 17-12-22 21:57
仙姐囉,不過佢圖像整左好似畫像咁

係囉 仙姐圖像似畫像

公爵府

回覆樓主:

你知唔知依家d人好勁,移花接木有你相就做到,網絡上愈多相愈易整,依家個個都講緊網絡安全,係到講返我地危機意識唔夠,暴露個人資訊,你就倒返轉……

用戶要求終止服務

Poyau 發表於 17-12-22 23:10
係囉 仙姐圖像似畫像

但都睇到個靚樣
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

伯爵府

有咩心態? 唔想咪唔想囉! 咁點解樓主你又唔擺你真人相? 要擺叮噹?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我認為無得罪人唔等於人地唔憎我,所以我都唔用自己樣做大頭照架

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我都唔鍾意影相,亦好少擺相上社交網站(幾年都無一次)
唔鍾意,因為覺得唔靚,寧願影風景。唔擺相,一黎覺得寧願擺風景,二黎私隱,三黎覺得人地唔係想睇我個樣

大宅

回覆樓主:

識有個家長放仔相,無耐有親人發現被人盜用張相開左另一個acc
我的寶貝

男爵府

唔使移花接木,只要知道外國有家長晌戀童網站見到自己小朋友嘅生活相就已經夠恐怖。

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

lingw. 發表於 17-12-22 12:20
我識有少部份朋友, facebook / whatsapp 都唔會有佢地個樣的相, 大頭相都冇&不會出任何POST & 不會LIKE 別 ...

WhatsApp 9月開始用番有樣嘅相!啊女剛讀 K1,仲要係兩母女嘅!方便家長群組知道我係邊個同學仔嘅媽媽!

寶石宮

2023年兔年勳章

Wingwingm 發表於 17-12-22 23:16
但都睇到個靚樣

同意 睇到靚樣

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

安全嘅心態

男爵府

lingw. 發表於 17-12-22 12:20
我識有少部份朋友, facebook / whatsapp 都唔會有佢地個樣的相, 大頭相都冇&不會出任何POST & 不會LIKE 別 ...

注重私隱囉!

子爵府

回覆樓主:

就係唔鍾意囉,冇咩特別心態

大宅

回覆樓主

我fb得背影,私隱set得好緊,只得朋友睇到,朋友嘅朋友都見我唔到。
whatsapp直頭影都無

伯爵府

人各有志,無咩奇怪。我覺得 吾放係好d, 因為有人會偷相, 重有d人好鍾意在fb搵野.

子爵府

回覆樓主:

我唔抗拒影大合照...但whatsapp都無放自己相..因為覺得whatsapp用到就得無特別理profile張相...亦唔明點解有d人要成日換whatsapp張相...

子爵府

回覆樓主

想保護自己私隱吧,其實唔放自己頭像,起碼唔會被人地亂撞中電話而睇到個樣,我電話的家人名都不會入爸爸媽媽的稱呼,以免跌咗比不法分子人拾到就知道晒家人的電話。
]

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

個個都話要私隱,偏偏自己就放晒資料上fb,ig,何期on居
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

barbielun 發表於 17-12-22 12:42
我都係呢D人。點解我要將自己個樣post上網?識我嘅都知我咩樣,唔識我嘅又有乜必要知我咩樣?有時見到D朋友 ...

X2

珍珠宮

phchan 發表於 17-12-22 12:28
唔想任何三唔識七的人都睇到我個樣囉,
Whatsapp 若放自己的大頭相,只要有你個號碼 (甚至亂按個號碼) 就可 ...

WeChat呢樣好似安全些,但行過機摸式已經冇私隱了。

首頁

尾頁

跳至