自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

上次搭飛機聞到陣味,頂唔住。幸有口罩。
但同行家人唔覺有問題。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

非常明白,真係難為你!我都好怕聞到人地體臭味,所以手袋長期袋住一兩個口罩。如果咁嘅情況,我會立刻帶返個口罩,如果都係頂唔到,會講返個情況問戲院職員講可唔可以調位。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

waynewon 發表於 18-6-18 01:15
好同情你,因為我都係咁,屋企人都話我個係狗鼻,身邊女人經過我好易知佢係M緊,因為我實嗅到,同一條冷氣 ...

咁你真係好勁,我冇咁敏感,只係比老公同仔仔好少少

珊瑚宮

mandysio 發表於 18-6-18 04:01
如果佢上網買飛就冇計。
佢去櫃位買飛,d人咁唔識do.
你可以出去搵人幫手。

其實果日個場都full,應該冇位調啦

珊瑚宮

Tonberi 發表於 18-6-18 12:56
完全明白!
我公司office仲要同印度人混在一起坐!上午叫做好少少,d印度人出街食完晏,真係成個office變左 ...

老細知唔知?其實真係分房好喎,間間房比佢地group埋工作,如果日日都咁,我真係頂唔順
或者想減肥,日日嘔 想肥都難

珊瑚宮

小木偶媽咪 發表於 18-6-18 13:32
非常明白,真係難為你!我都好怕聞到人地體臭味,所以手袋長期袋住一兩個口罩。如果咁嘅情況,我會立刻帶返 ...

講真,已開場佢先入場
如果我要調位,我要miss幾多十分鐘既電影?
本來戲院已冇乜職員,重要已開場,係要行番出大堂先有職員囉
睇得戲都冇人想miss

珊瑚宮

空巢媽媽 發表於 18-6-18 13:01
會唔會係有身作病
或者個义婆有病
傳染咗比你

其實我同叉婆完全冇接觸
我一開始聞到味都冇望以為係酒臭大叔
係跟住有嘔臭加酒臭味我先望
先知係叉婆
但我一聞到味已貼住我仔坐

我本身應該冇事,如果第二日重有唔舒服我都唔會覺得係叉婆陣味令我嘔

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

月希 發表於 18-6-17 22:24
你有冇整麵包果D???有少少似..發酵過度咁既味...
或者食物放到發霉...都有陣味...

你個形容precise得好徹底

侯爵府

月希 發表於 18-6-17 15:52
琴晚回家起碼嘔左十次...真係嘔到清倉....

原因係...琴日睇戲時...有個叉婆坐我隔離....

我都頂唔順個種味,好怕。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

waynewon 發表於 18-6-18 01:15
好同情你,因為我都係咁,屋企人都話我個係狗鼻,身邊女人經過我好易知佢係M緊,因為我實嗅到,同一條冷氣 ...

我都係狗鼻
有時M,自己一定聞到,我都好怕人地會聞到
尋晚食飯,個waiter一路執檯,個身好臭。我明白工作辛苦佢都唔想,但慘在我有個特靈狗鼻呢......

珊瑚宮

Charlotte_mom 發表於 18-6-18 15:23
你個形容precise得好徹底
只係當下諗到的都講出黎.
其實真係唔係十分大陣既味...
唔係一聞到就要彈開果D...
但係KEEP住聞到係幾嘔心的...

首頁

尾頁

跳至