自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

忌廉寶寶 發表於 18-8-25 04:49
係囉
出親黎都比人裝用咩銀包,用咩手袋,戴咩錶,我隻錶帶左六七年,比人串:嘩!你仲戴緊呢隻

佢應該羨慕加妒忌你 ,唔駛唔開心,李生都係戴精工加成個香港既錢都係佢袋住,唔通走去串人戴隻錶戴咁多年。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

有個由15歲friend到30的超級好朋友,聊我當時男友上床 不是鐘意佢,只是飲醉了聊佢玩一夜,從此我怕左呢個人,完全無再聯絡
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

FaflofaC9 發表於 18-8-23 09:59
有d人只可以係某一個階段做朋友,始終人係會變,最初既友誼變左質,唯有接受
...

我好鍾意你呢段說話,我成日會為無咗邊邊個朋友唔開心,睇完你講,個心舒服咗啲

珍珠宮

happyhappymapa 發表於 18-8-23 10:03
對而家對朋友感覺睇得好淡,有時自己安慰自己,「他/她」只是生命中其中一個過客
...

10幾廿歲果陣,我對朋友好熱情,被朋友hurt過幾次後,而家對朋友感覺淡咗好多

珍珠宮

NatalieTY 發表於 18-8-23 15:05
試過,近2年同個10幾年好朋友疏遠...無聯絡...
人會變,唔同階段未必可以做到朋友,唔岩就係唔岩。
...

其實就係人與人之間嘅緣盡

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆樓主

初小識到讀完書 出黎做野 到我結婚 佢話無錢呢個理由 拒絕來!我話同你咁熟 唔洗比啦!
當然果晚佢無出席!
從此拒絕來往 電話我都改埋 。
早年小學自組 佢見我在群組就自由退出
亦都在巴士(emoji)遇見佢 ,扮唔識
都係果句緣盡了

珍珠宮

回覆樓主:

有呀,一直對佢難相處性格都接納及想好好同佢相處,但因一次工作上佢 “覺得“ 我越過佢話事人溝通(其實係話事人覺得搵我會快啲),就將成個project佢嘅不滿一次過當住所有同事勁鬧我發晒脾氣。我當時好委屈,但仲要當日下午趕住要交project嘅野,幾難受都要放下心情去完成。之後同佢一直冷戰,完全無再講野.. 心諗,咁多年朋友,佢知我係咩人,點會想越佢呀....完咗

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

小學同學,識左成20年

之前佢做傳銷
仲要帶左我上去
之後無搵佢啦~

大宅

忌廉寶寶 發表於 18-8-24 04:46
我friend個小朋友同我嗰個相差3個月,嗰時一齊陀一齊傾凑仔經,大家都話想做ftm全職照顧
到我小朋友升幼稚 ...

好明顯你呢個friend超級唔抵得你生活無憂,唔駛為供樓而煩惱。
我身邊都有呢類人,以前年紀細會好在意,唔敢得失佢哋,怕冇咗個朋友,依家年紀大咗反而覺得慢慢疏遠佢更好,唔使煩。

子爵府

osmanthus 發表於 18-8-25 14:19
好明顯你呢個friend超級唔抵得你生活無憂,唔駛為供樓而煩惱。
我身邊都有呢類人,以前年紀細會好在意,唔 ...

認同呀!自從我知道朋友背後咁講我,我一惱之下退group,呢d朋友唔見就罷

首頁

尾頁

跳至