時政擂台

跳至

首頁
56789...15

尾頁

禁止訪問

男爵府

Potato_Tomato 發表於 19-8-5 12:00
1。假設真實有二百萬聲音反對條例,是否代表其餘五百萬都支持?一定存在大量我討厭政治/無知派人仕。你不 ...

1. 而家已經唔係反條例,係反暴徒。咩五大訴求要求釋放被捕暴徒,唔答應就暴力一直升級,擾民不斷,根本係恐怖分子行為模式。

2.元朗事情影片,睇到嘅係黑白衫雙方混戰,但無證據警黑勾結。事後亦有拉人。

4.其實我無特別幫政府或反政府,但我唔覺得矛頭應該指向警察,仇警就等同分化香港人。至於政府,並非無讓步,我亦唔認為一切係林鄭一個可以決定,而中央完全無想法。

禁止訪問

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

roundread 發表於 19-8-5 01:28

區區都好好多憎曱甴既人。
乜你唔知咩

沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

別墅

701003 發表於 19-8-5 01:31
你啱啱落來?還是知得太遲?
其實區區都會有罪犯,犯法的人最憎梗係警察啦
...

支持警察

男爵府

Potato_Tomato 發表於 19-8-5 12:45
1。的確已經唔係反修例,但連起火的來源都唔去徹底解決(講撒回二字),走去鬧人唔救火,自己走去安全屋, ...

巿民上街遊行後政府已讓步,如果堅持徹回,係要搞到個城市反轉,咁還不如接受暫緩,等若他日再推,再上街都未遲

而家個火頭已經唔再係火頭,反而係其他人不斷點緊火。

五大訴求缺一不可,即係已經唔係火頭問題。我無支持條例,但條例已無推行。我反感嘅係暴徒用強迫手段去影響巿民,恐怖過條例

2. 721你覺得林卓廷帶人入元朗目的係乜嘢?你覺得黑衫人無挑釁?無郁手?睇片係雙方混戰

警察當時處理得唔夠快,但事實係有處理,背後原因到底係警黑勾結,定有其他原因?都係嗰句,有證據就去監警會投訴

3.示威有界線,過咗界,就算幾有道理,都係暴動,不可能支持,何況已太過火

別墅

回覆樓主:

換衫除口罩咪變街坊囉!仲要大大聲对鏡頭話“我啱啱食完飯返屋企咋!”………………一向用的方法

男爵府

MsBusy 發表於 19-8-5 01:32
有啲係黑衣暴徒換衫扮市民,噚日已經係啦

https://www.facebook.com/106425664032074/posts/1133369833409 ...

禁止訪問

男爵府

哈哈,走啦,假人

男爵府

Potato_Tomato 發表於 19-8-5 14:07
1。當初如特首一早肯講撒回,就唔會發生後面種種件事。無人估到後期示威者力量會去到咁大,包括我自己。而 ...

1.點解一定要徹回?佢讓步唔推行已經足夠,唔好搵個理由合理化自己對政府嘅仇恨。
根本啲人係害怕中央政府,但就發洩落香港政府度。
我不理政治,政治會搵我?係都應該係政府搵我,唔係班暴徒去用“自由民主“做名義去搵巿民麻煩,咁樣只係恐怖分子做法。

你選擇矛頭向政府,因為咁樣就可以合理化自己嘅想法,無論幾無理取鬧,錯都不在自己

2.黑衫挑釁片你有無睇過?叫白衫“入去打佢“,“唔好走呀x你老x“,咁叫無挑釁?唔係入去挑釁,請問你認為佢地入去做乜??有乜目的?唔好同我講去行街,明眼人都知

子爵府

只有暴徒至會憎警察及叫黑警
暴徒一定死無全屍

男爵府

Potato_Tomato 發表於 19-8-5 14:07
1。當初如特首一早肯講撒回,就唔會發生後面種種件事。無人估到後期示威者力量會去到咁大,包括我自己。而 ...

3.“後生要抗爭,唔到其他人話事“?而家嘅事情叫抗爭?火燒宿舍,癱瘓交通,呢啲叫爭取自由民主?用恐怖主義爭取自由民主?矛盾到不得了。

咁遲吓殺人放火(已經放火),都係政府嘅錯㗎喇?世上有法律,咩叫“唔到其他人話事“?佢地抗爭大晒㗎??凌駕响法律,人命,道德,他人自由,他人意願上㗎??

就係因為有好似你咁仲支持佢地想法嘅人,佢地先會夠膽愈做愈過火,咁同同意佢地行為無分別。要佢地明白自己而家做緊嘅事已經過晒火,係應該要強烈遣責,唔係講句不割蓆

子爵府

傻仔

禁止訪問

伯爵府

過主啦

禁止訪問

大宅

721嚴重襲擊中聯辦,嚴重危害國家安全,嚴重危害香港發展

重要嘅事要講三次