自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

靚靚太 發表於 20-5-21 16:10
點為之補得好?

補得唔好,入風,濕水,會手痛腳痛
身體虛

補得好個人好精神,身體仲好過之前

我諗睇中醫會明顯d

我之前黎m第一日,痛,痛到入院,一系打止痛針
而家生完,又唔算補得好,但好早黎m,無左m痛
因為我餵得半個月人奶,飯都食唔到一餐,之後收奶,慢慢養身

別墅

vanlina_cream 發表於 20-5-21 12:30
咁你生仔嗰時咪好輕鬆

咁又唔係,痛係唔會因為經歷左好多次而減輕嘅,不過對於勁m痛嘅人嚟講,生仔嘅痛不外如是啦,所以你放鬆備孕啦,等你好消息

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

有,食兩粒特效藥都冇用,要去打止痛針
試過兩次太痛要入醫院

大宅

做個靚太 發表於 20-5-21 14:57
我以前都係,痛到暈、痛到嘔,訓都訓唔到,不過我好D,食左止痛藥就ok,又係睇醫生都話無乜問題,係中醫一 ...

你坐月做咗d咩?係唔係就係補得好所以再無m痛?

珍珠宮

vanlina_cream 發表於 20-5-21 19:32
你坐月做咗d咩?係唔係就係補得好所以再無m痛?

唔知有無關係,不過我坐月事實坐得幾好,坐月我唔會大補,百日內都可以補,我好注重卧床休息,而且我真係無洗頭,只係每日抹身,洗私密部位,同抹下頭,可能有D人話唔衛生,有風筒都洗得,但我睇過一個老中醫講,洗頭期間毛孔張開,其實濕氣已經吸左入去,當然,每個人有唔同理解,所以唔岩聽唔好鬧我~
依加生完兩胎,身體好過以前好多,面色都好過以前,冬天手腳係會暖架,以前連行多兩步都頭暈,好大對比~
依加先明白,點解有D人會咁有活力,乜野係力不從心~

大宅

做個靚太 發表於 20-5-21 20:09
唔知有無關係,不過我坐月事實坐得幾好,坐月我唔會大補,百日內都可以補,我好注重卧床休息,而且我真係 ...

一個月忍到唔洗頭?我有舊同事試過,辛唔辛苦?

珍珠宮

vanlina_cream 發表於 20-5-21 20:22
一個月忍到唔洗頭?我有舊同事試過,辛唔辛苦?

我忍到,我朋友都話忍唔到,佢見到我身體好左,想學,但都堅持唔到
不過我本身剪晒短髮坐月,會好好多~

首頁

尾頁

跳至