影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

rose-mag 發表於 20-9-15 11:17
心動的瞬間:9月16日開播,主演凌美仕、張凌赫、代雲帆、索朗美淇、唐嘉隆,李昕哲特别出演,屬青春愛情劇 ...

呢套甜死我。睇到跟播。雖然女主唔太靚。但男主呢套好吸引

好過少女大人。少女大人我睇到棄左
可能我本人都係鍾意睇甜寵多

水晶宮

tpyjasmine 發表於 20-9-21 19:20
本宮今天不加班
個劇名好正,但就唔知好唔好睇了
9/24開播

是陸劇嗎?

水晶宮

rose-mag 發表於 20-9-20 11:15
《風犬少年的天空》全16集,9月24日開播,主演彭昱暢、張婧儀、梁靖康、周依然、張宥浩,青春成長劇類。故 ...

呢套有興趣

伯爵府

bbbusy 發表於 20-9-21 20:49
呢套有興趣
我都有興趣睇彭彭

公爵府

bbbusy 發表於 20-9-21 19:33

是陸劇嗎?

係呀,芒果獨播
我上網搵唔到資料
只見到poster
不過今個星期都有幾獨甜劇上線
好似未停過咁,手上睇緊的都未睇到跟播
又就快有新劇了

公爵府

菲比108 發表於 20-9-21 19:31
呢套甜死我。睇到跟播。雖然女主唔太靚。但男主呢套好吸引

好過少女大人。少女大人我睇到棄左

心動係幾甜,又搞笑
佢又唔係普通甜劇
因為女主有功能

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呢個星期開播新劇都有幾套:

乘風少年,9月22日播,全24集,主演伍嘉成,楊昊銘,鄭澤鳴,羅傑,黄子恒,,屬青春勵志類。從小習古典鋼琴的顧陽考上了茱莉亞音樂學院,因家中破產没能入學。為了保住自己的音樂夢想,也為了讓母親放心,顧陽進入一家經紀公司做練習生,只懂古典不懂流行音樂的他只能進入“備選組”。顧陽結識了會跳舞的趙振南和會唱歌的陸星皓,在二人的幫助下,顧陽在公司内部競爭中躋身進了“出道組”,這裡有他曾經的“小跟班”林辰,此刻的林辰把顧陽視作自己必須超越的對手,在獲得參加歌舞競技類節目的機會後,不甘居於顧陽之下,林辰竟然在比賽前夕投奔對手公司,給顧陽的隊伍致命打擊,但顧陽帶領隊員在節目中有超水準演出,憑實力順利出道,踏上了音樂夢想之途。

https://weibo.com/tv/show/1034:4551181956218927?from=old_pc_videoshow

https://weibo.com/tv/show/1034:4551565286244372?from=old_pc_videoshow

https://www.mgtv.com/b/344009/9901560.html?cxid=7yj5z4xjkda

有陳曉東客串演出

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

《沉默不語的顧小姐》9月23日開播,全20集,每周三四五更2集,主演阿麗亞、李子峰、葉筱瑋、蔡卓音、郭迦南 王靖雯,懸疑加愛情類。

女主顧輕舟哥哥原本救人,卻被冤枉殺人,因為頂不住壓力自殺,輕舟改名換姓為哥哥洗清冤屈而精心佈置一系列計劃,以為一切盡在掌握中,没想到却陷入了一場局中局,變成了别人的棋子,面對親情、友情和愛情,在堅守和放棄中,她最終找出了真相,也找回了真實的自己。

段奥娟 - 表演 (《沉默不语的顾小姐》影视剧主题曲)

張一然 - 有個人《沉默不語的顧小姐》片尾曲

王國長老

戀愛吧,食夢君 第一季,9月24日開播,共12集,主演馬夢唯、敖瑞鵬、羅正,青春愛情類。講述配音天賦奇佳但身患心理疾病的女孩方言,你意中遇到能幫助她治好病的電影製片人時孟,却認錯他為時孟的哥哥時一,三人在誤會中成長,一起解開心結。

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-22 01:53

乘風少年,9月22日播,全24集,主演伍嘉成,楊昊銘,鄭澤鳴,羅傑,黄子恒,,屬 ...

我對陳曉東確實冇乜興趣

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-22 01:53

乘風少年,9月22日播,全24集,主演伍嘉成,楊昊銘,鄭澤鳴,羅傑,黄子恒,,屬 ...

但係個故事結構好似幾吸引可以睇吓

子爵府

ngwong2 發表於 20-9-19 12:56
“ 以家人之名”46 集. 終於追完! 好睇推薦

我睇到23真係超好睇

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-18 00:01
20集抗疫時代報告劇《在一起》定檔9月29日東方、浙江、江蘇、廣東等衛視聯播,9月28日播出開播盛典。

全劇 ...

嘩真係太精彩我有排追post

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-15 05:11
在劫難逃:全12集,推理時間穿越,主演王千源、鹿晗,賣點係第一集基本主角都死晒,之後係時間穿越、回帶。 ...

有冇人睇咗「難逃」?好唔好睇呢

王國長老

Mablelin 發表於 20-9-22 08:14

Tebing睇咁,佢話唔錯,在劫難逃,沉默的真相,謀局,親愛的你在那裡,平凡的榮耀我會睇嘅劇單。

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-22 08:16
Tebing睇咁,佢話唔錯,在劫難逃,沉默的真相,謀局,親愛的你在那裡,平凡的榮耀我會睇嘅劇單。 ...

bookmarked

王國長老

回覆樓主:

鳳唳九天,9月22日開播
《鳳唳九天》全36集,每周二至周五更2集,主演陳哲遠、李墨之、張峻寧、晏紫東、張璇 宗峰岩,古裝愛情劇。姚莫心遭奸人毒害,瀨死時與妹妹記憶互換,雖身負血海深仇却沒了記憶,她逐漸恢復記憶,憶記家門慘劇,迅速成長。同時陷入了與男主的情感漩渦,兩人從針織到惺惺相惜,不離不棄,携手在朝野内外,合力鏟除惡勢力,得報血海深仇。

水晶宮

Mablelin 發表於 20-9-22 08:14

喺度在劫難逃 幾好睇呀

水晶宮

rose-mag 發表於 20-9-22 08:16
Tebing睇咁,佢話唔錯,在劫難逃,沉默的真相,謀局,親愛的你在那裡,平凡的榮耀我會睇嘅劇單。 ...

係呀 我已睇完 在劫, 沉默啦

謀局到16 幾好其實全部查案劇我都會睇

水晶宮

Mablelin 發表於 20-9-22 08:08
我對陳曉東確實冇乜興趣

Same same

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊