婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 wxsbb 的帖子

媽寶就是比較慘D

珍珠宮

iwong25 發表於 21-2-4 21:52
所以樓主你老公只是出錢出力,但無疏忽你需要,已經比我幸運,我老公是獨仔,出錢出力不特止,我99是要求一 ...

點頂到

男爵府

wxsbb 發表於 21-2-4 19:56
如題,我老公好孝順,我地無同6299一起住,住得好近,夜晚會去距地度吃,老公有3兄弟,總覺得6299有事只會 ...

你放心,你6299百年歸老,有遺產,一定留哂俾另外兩個

大宅

iwong25 發表於 22-3-13 14:21
社工真係人夾人,我初初去明愛,見左一段時間但成效不大,我有朋友就夾到,現在我是出去搵私人做,明愛是 ...

好想知婚姻輔導做完係咪真係有用?又係叫你回想下當初點解愛佢?

Btw, 你99問題其實唔難解決。兩條路,老人院or 請工人。

別墅

yumilee 發表於 22-4-27 17:25
好想知婚姻輔導做完係咪真係有用?又係叫你回想下當初點解愛佢?

Btw, 你99問題其實唔難解決。兩條路,老 ...

請左工人一年,依一年我99和工人嘈到幾次去搵中介搵社工,工人話我99比唔夠食物她,提議分食想我哋比伙食費,我99玩嘢成日炆豬手,我想話我99本身唔食豬既

別墅

yumilee 發表於 22-4-27 17:25

Btw, 你99問題其實唔難解決。兩條路,老 ...

有用,無社工我諗已經離左婚,或者我已經要食精神科藥物,無叫我回想當初點解愛他,了解我哋過去,有咩問題,雙方各自睇法,有時大家既怨恨可能只是角度不同,我怪我先生由我大肚直至小產都無理我,連問他拎個地址去醫院做登記都比唔到,總之淨係掛住佢媽和打機,做輔導時我先生哭到豬頭咁,話好後悔話自己唔識所以無理,我諗我哋無依番對話,一年前我就已經走左

複式洋房

回覆 wxsbb 的帖子

情況有一半同你一樣我絕對唔介意老公係孝順仔,對父母好係應該的
將心比己,我都會想對自己父母好

但如已結左婚,組織自己的家庭,都要顧及另一伴感受
始終另一伴唔係同你原生家庭相處過,生活模式習慣一定會不同
亦都唔好話嘗試兩個家庭一齊生活
「婆媳關係」係好難搞
況且,一個家點可以有兩個女主人呢?無可能!!
老肚講句:相見好,同住難
都係唔想孝順老公難做啫~~

首頁

尾頁

跳至