自由講場

跳至

首頁
56789...15

尾頁

子爵府

Elenalan 發表於 21-5-31 15:40
呢個世上有唔少女人唔想同男人捱,同樣有未婚男人生活好地地唔想咁快同女人或為左頭「家」去捱,好正常,冇 ...

我都係咁諗如果明明住緊千幾呎屋,無啦啦要同另一半搬去3百幾呎嘅屋,唔肯嘅原因只有一個,就係因為唔想放棄應有嘅嘢,亦即唔夠愛對方

侯爵府

purple521 發表於 21-5-31 15:20
我同男友一齊4年半, 上年6月我主動提出儲錢計劃將來, 想35歲前生b(我32歲,男35)當時男友係從未計劃過底下好 ...

呢啲嘢係男人計劃,女人享受,點解你調轉咗嘅女人係要嚟錫架

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

purple521 發表於 21-5-31 17:05
我做文員2萬收入..一齊頭2年幫佢還左14萬債...佢自己都咩住十幾萬.而家還曬生活好左. 佢就唔想變返以前咁. ...

要女友還債或借錢嘅都唔係好男人,如果一個男人愛你係唔會問你借錢!樓主呢個case 壯士斷臂吧啦,無前景亦無將來,千祈唔好一齊儲錢,盞呃埋你D錢。

32 歳其實仲好後生,搵過一個啱嘅人好過。

子爵府

虎到金來勳章

我同男友一齊4年半, 上年6月我主動提出儲錢計劃將來, 想35歲前生b(我32歲,男35)當時男友係從未計劃過底下好 ...

你唔係佢將來計劃內,
你倆想要既將來唔一樣。

如果你想生b組織自己家庭,呢個人唔啱你

大宅

回覆樓主:

拍咗4.5年,你已經32,仲唔娶你?你心急好正常,自己唸清楚啦施主。同埋佢35歲人仲痴屋企住

翡翠宮

分手!

大宅

我同樓主情況都有d似,有興趣可以私下傾下呢。

Btw.....女人的青春,真係好有限! 樓主都要好好考慮清楚呢!

子爵府

真心佩服樓主可以同呢個人拍拖4.5年,仲會計劃結婚生小朋友.........自問冇樓主呢份勇氣。

樓主男友嘅未來只有吃喝玩樂。做人又眼高手低,搵得三萬又想租二萬屋。仲有欠債往績呢樣野,有得一次就會有第二次.............佢嘅將來就係冇將來......莫講話同佢結婚生仔,同佢連普通朋友都唔會做,因為唔啱嘴型。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

3x歲仔都無d計劃,止蝕啦!佢都唔想有負擔,唔想有b,你嘅計劃根本係剥奪佢做寫意中產嘅權利 (which佢afford唔起)
刻薄講句,對佢嚟講,佢飛你,一個人搵一個人洗(痴吓屋企),點都so過預埋你+bb

道不同不相為謀,唔好浪費時間在呢d人身上

子爵府

我覺得一開始大家諗法吾同,將來好難一齊行落去丶只會有更多磨擦同拗撬

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

佢其實有無諗住同妳結婚生仔?定係唔想結但又唔想分,拖住先?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

咁遲先傾,依家好難搞喎

子爵府

牛年勳章

purple521 發表於 21-5-31 17:05
我做文員2萬收入..一齊頭2年幫佢還左14萬債...佢自己都咩住十幾萬.而家還曬生活好左. 佢就唔想變返以前咁. ...

會唔會有第三個十幾萬
就憑佢呢樣習慣,我可以好肯定地同妳講,佢唔係一個適合成家立室嘅對象

複式洋房

macdullbaby 發表於 21-5-31 19:36
真心佩服樓主可以同呢個人拍拖4.5年,仲會計劃結婚生小朋友.........自問冇樓主呢份勇氣。

樓主男友嘅未來 ...

搵3萬租2萬 離哂地

伯爵府

回覆樓主:

一面倒的一致建議,
相信樓主阿妹你都睇到.
走!不要浪費時間. 完

禁止訪問

大宅

唔好屈就自己,可能係一個俾你重新選擇老公既機會,結婚一世人一次

大宅

回覆樓主:

強摘的瓜不會甜……何必逼佢?

大宅

你估我唔到 發表於 21-5-31 17:31
一黎佢唔似有計劃同你結婚組織家庭..
二黎..其實真係好既男仔 (同女仔) 都應該係平時自己已經儲緊錢, 而唔 ...

我自己有儲錢呀, 但我自己儲既錢同同佢一齊儲既唔同, 我冇理由再貼錢出泥....當切佢話屋企人急要錢, 我以為佢會每月還點知好難追, 半年後同我講話佢炒窩輪輸左十幾萬...我果下先懷疑佢其實一開始唔係屋企人需要, 而係厄我拎去填數,但我都唔深究啦..

大宅

ilovefat 發表於 21-5-31 17:35
我喺29-33歲同一個男仔拍拖,佢冇諗將來,我走咗,幾個月後識咗而家老公,拍咗一個月佢就求婚。
無謂嘥時間 ...

你好幸福呀~

首頁
56789...15

尾頁

跳至