自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 mak429 的帖子

好應同,一班都係幾個人去做後生既點會去做呀

大宅

mak429 發表於 21-8-2 02:33
竟然,我見9900學費包三張證書都幾好
有人叫我去香港工會聯合會 業餘進修中心都醫護支援人員,學費6千幾 5 ...

依間開頭用zoom上,報名時無講,到開課時先知。係今個月開班都用zoom上,如果早前疫情嚴重我就唔怪佢,根本佢哋想慳錢。行政又混亂,真係諗清楚先好報依間。

複式洋房

queen180307 發表於 21-8-3 23:34
依間開頭用zoom上,報名時無講,到開課時先知。係今個月開班都用zoom上,如果早前疫情嚴重我就唔怪佢,根 ...

下,佢有講過下有需要就用zoom ,但係用zoom上堂有時都吾知有冇學到啲咩,最緊要用zoom 上堂,考試合到格就得啦

複式洋房

花天使 發表於 21-8-3 23:29
回覆 mak429 的帖子

好應同,一班都係幾個人去做後生既點會去做呀

冇錯,有啲朋友就捱到適應到 俾人黑面 日日俾說話你聽 就可以係醫院到做,有啲朋友做左3個月已經話吾想做 日日返工都吾開心 一啲都吾好受

香港人想温一份每日都好開心又温到錢既工真心難,每日都開心但人工少都辛苦 定 每日都吾開心但人工算可觀都辛苦,我都吾知簡邊樣好

我依家依一份都係,每日好開心但人工少多勞損,想轉去醫院試下,但份工 日日都俾人黑面 俾說話你聽 但有晉升機會 人工會加,但是問返自己,邊有人想每一日返工都咁辛苦 每日啲同事其他人都西口西面

香港人就係咁 無限輪迴咁掙扎

複式洋房

D打 發表於 21-8-3 22:21
其實仲有一個快捷嘅方法嘅,有啲醫院會請未讀過嘅,起薪點低啲,但入到去好似邊做邊學,不妨一試

另外和醫 ...

有試過報既,但我住得遠(天水圍)佢吾收我所以我先想讀下姐,請我既機會會大啲

伯爵府

mak429 發表於 21-7-27 13:34
保健 都有入職19000咁高!?
想問下主要做咩?

當然係厭惡性工作

珍珠宮

首頁

尾頁

跳至