自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cheung2000 發表於 21-12-3 09:26
信興、任天堂都ok架,試過switch壞左插卡位,加350幫我換過部新機,事後先知要過data,師傅又肯電話教我過 ...

所以而家買電器要睇埋邊間做維修,總公司同間維修既關係。好似死神咁話全權比晒jebsxx 做佢無 say, 唔關佢事聽唔到睇唔到就真係公關災難

伯爵府

Gorgor0612 發表於 21-12-3 09:35
早5,6年前身邊個個爭住買! 今時今日已經無人堅持再用呢個牌子嘢! 壞哂!

沒落緊。咁我都覺係個牌子自己攞黎,兼over-priced

珍珠宮

mimorjai 發表於 21-12-3 10:39

所以而家買電器要睇埋邊間做維修,總公司同間維修既關係。 ...

我明呀,所以雖然某啲電器樂聲唔係最勁我都揀佢,就係因為保養好;又例如網上痕貴啲我都用因為啲師傅有交帶

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Gorgor0612 發表於 21-12-3 09:35
早5,6年前身邊個個爭住買! 今時今日已經無人堅持再用呢個牌子嘢! 壞哂!
好在早年無跟風走去買, 蹝埋D 寃枉錢
D野貴, 又大把其他代替品, 最多個樣靚少少
維修費仲要貴過買部新既
真係賺到笑

水晶宮

回覆樓主:

我地上年買咗吸塵機, c6仲身痕想買埋風扇.... 好彩我睇完bk用家講, 部風扇麻麻, 所以無approve佢買部風扇
部吸塵機就我都想試, 用落幾ok, 因為無咁嘈, 同吸力幾好, 不過用咗唔夠1年就有問題 上網book維修都要等2星期, 再擺低咗1個月有多, 完全無聲氣,c6話打電話去問status, d氣語氣差到不得了, 話無零件 咁我地算好彩, 之後佢地直情喺換貨, 送部全新同advance d 嘅model俾我地... 不過,呢部如果再壞, 一係自己試換電池, 或者換另一牌子算...
又唔係平,但服務咁差

水晶宮

cheung2000 發表於 21-12-3 09:26
信興、任天堂都ok架,試過switch壞左插卡位,加350幫我換過部新機,事後先知要過data,師傅又肯電話教我過 ...

咁panasonic hdmi 係咪都算易有問題? 我屋企果陪駁mytv super閃閃下(間唔中), 師傅上嚟睇無問題, 佢整少少野再睇下 之後都有問題,我唯有set定部ipad錄video 再call 師傅, 今次佢收機返廠整要換底板就ok。

不過, 個師傅跟得幾好,起碼有禮貌,所以房部電視我地都買返panasonic, 唔會好似dyson維修咁差

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

mimorjai 發表於 21-12-1 22:35
係。我試過係apple 整野。好滿意!

香港apple可能好一D,不過也唔知道可以維持幾耐,大陸apple都係外包俾其他公司做,我iphone 7 plus上年經過官網去換個電池,結果換完9個月就漏電到七彩,估計仲差過唔換。
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

珍珠宮

DonnieBB 發表於 21-12-3 11:22
咁panasonic hdmi 係咪都算易有問題? 我屋企果陪駁mytv super閃閃下(間唔中), 師傅上嚟睇 ...

我都係第一次壞呢個位,師傅都話第一次咁換

大宅

mimorjai 發表於 21-12-1 16:06
上維修centre. 勁多人整風筒。同埋佢地會叫你比2000幾蚊換過個比你因為整唔到或無零件。
...

9月初放底個風筒 (保養期內), 之後一路等幾時有得拎返, 個WHATSAPP STATUS 一直話等零件, 9月尾打過去一次, CS 都係咁講, 等零件維修。10月中突然話有得拎, 點知....

拎咗個全新既返黎, FREE 的!除非C6 俾咗$2000, 但我相信要佢俾錢佢會鬧爆 加上9月中已買過部PANASONIC 用 (我同女都長頭髮), 佢唔似會俾錢, 寧願唔整!

大宅

都有大神風扇, C6個客用過下, 9成新唔要, 我地拎返黎用, 用咗2年, 老實講, 唔夠涼, 開到9好鬼嘈。因冇單冇保養, 掉了....
之前買咗循環對流扇, 5舊水, 夠風又唔嘈

子爵府

2024年龍年勳章

請問選擇快遞送貨是否會早過自己網上證記自取?大約要幾耐?

子爵府

回覆樓主:

嘩~真係冇諗過咁大牌子又咁貴啲產品會咁差,趕客咩。

伯爵府

呀咩956 發表於 21-12-3 12:34
嘩~真係冇諗過咁大牌子又咁貴啲產品會咁差,趕客咩。

超垃圾。大家千祈唔好買佢地d 野做聖誕新年禮物

伯爵府

twokids 發表於 21-12-3 11:51
9月初放底個風筒 (保養期內), 之後一路等幾時有得拎返, 個WHATSAPP STATUS 一直話等零件, 9月尾打過去一次 ...

小心佢地換既貨。好多人換完3個月又壞,或者比部2 手扮全新。我希望你唔會變受害者。

下次想再買佢地就三思

伯爵府

DonnieBB 發表於 21-12-3 11:13
我地上年買咗吸塵機, c6仲身痕想買埋風扇.... 好彩我睇完bk用家講, 部風扇麻麻, 所以無appro ...

佢地根本都唔識整。都唔知點解死神會比佢地做維修

伯爵府

littlefunpig 發表於 21-12-3 10:50
好在早年無跟風走去買, 蹝埋D 寃枉錢
D野貴, 又大把其他代替品, 最多個樣靚少少
維修費仲要貴過買部新既

係wo. 上到去維修centre 聽到佢地要人加3000蚊整風筒。好多人都唔整就咁走

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mimorjai 發表於 21-12-1 12:03
呢個品牌差到貼地

維修一肚氣 比jebsxx 做,乜都要你加錢換,下下千幾二千。

我d 屋企人買左佢地的吸塵機,兩個家庭分別都係一年左右就壞咗攞去整,又係搞到成肚氣。

大宅

回覆 mimorjai 的帖子

睇落換俾我地嗰盒應該係全新的, 有包裝盒, 盒面包埋膠。有齊所有風筒配備說明書保養書等。
公司抽奬中, 太貴, 自己唔捨得買。再壞會用9月中買嗰部樂聲既, 其實效果差不多!

首頁

尾頁

跳至