自由講場

跳至

首頁
56789...14

尾頁

侯爵府

cbeyond 發表於 22-2-17 15:08
時間係最好治療, 會過去的
當將來望番, 就會覺得因為呢d人/事影響自己,係唔值得
有時間曬吓太陽, 呼吸 ...

你好堅強!

大宅

yy_chow1210 發表於 22-2-17 14:57
我失戀又失業,依幾晚都完全瞓唔到覺。個腦不停諗同ex舊事,又不停睇同佢既合照,但明白男人唔再鍾意你,你 ...

好明顯佢有第二個,咁既男人無都唔使恨,份工無咗再揾過,舊既唔去新既掂黎喎,有更好既男人,更好既工作等緊你架,死咗就咩都無,你甘心嗎?不要做傻事,信相有就有架啦

男爵府

回覆樓主:

樓主冷靜點,將不如意放下,深呼吸,冥想借大宇宙的力量幫下自己,走出困境,做下義工,你會有得啟發,生命好寶貴,請珍惜!

已刪除用户

水晶宮

畀面勳章

傻妹,天涯何處無芳草,到你將來搵到個Mr. Right 有個幸福家庭嘅時候再望番轉頭就覺得當日呢個ex只係一粒塵,一個過客。份工無左可再搵過,諗吓你父母,諗下身邊對你好嘅朋友,加油 !

已刪除用户

公爵府

我失戀又失業,依幾晚都完全瞓唔到覺。個腦不停諗同ex舊事,又不停睇同佢既合照,但明白男人唔再鍾意你,你 ...

將來的一定比過去的好!

信我

只要活下來5年後回望你就明!!!

已刪除用户

男爵府

我都係過來人,最快嘅方法係認識下一個

男爵府

我好慶幸當年失戀,先會有宜家嘅好老公同快樂家庭。雖然講塞翁失馬好老土,但真係事實。你今日睇唔開,會令你將來嘅老公無咗最夾最愛嘅另一半。
工搵過一份啫,轉工換環境都係一個經驗,去到外國就當試多d嘢,或者換份新工就會識到新男友呢?

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

為咗棵樹放棄成個森林!好唔抵喎!
正所謂仔死仔還在,找第二個囉,工都可以再搵過架

大宅

回覆 yy_chow1210 的帖子

以後會更好! 千奇唔好做傻事

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

哩個世界冇話冇左邊個就唔得...
樓主有咩唔開心,想傾訴想放負,就好似而家咁係bk放哂佢,唔好諗埋一邊,有時間唔好吽,逛下youtube,小紅書之類學下啲新野,相信時間會令你唔開心既感覺漸漸沖淡,挨得過又係一個全新既你,今日既百孔千瘡,只會令明天既你更堅強,加油~

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yy_chow1210 發表於 22-2-17 19:05
你自己要照顧兩個女,好辛苦你好勁,你囡囡一定好proud of you.

唔勁架,你都可以。傻妹,天涯何處無荒草。你仲有人愛架,果個就係你自己~ 你自己都唔愛自己,點有力去愛其他人呢。

想喊就盡情喊啦,唔好忍呀
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

先接受事實
再面對現實

告訴自己,所有難關一定可以跨過去
加油,為你送上無限的祝福

子爵府

2024年龍年勳章

樓主,你唔好咁儍,唔值得為咗呢個唔識欣賞你嘅人而輕生。我都被分手幾次,真係死去活來,最後遇到我老公,結婚都20幾年,佢依然好錫我。
你嘅將來一定要掌握喺自己手,過咗呢個階段,你就會帶笑同愛你嘅人一齊行落去。要加油啊

大宅

拿老實講,下個係咪更好無人知,唔好抱住「一定更好」,咁無咁易失望,無人知會single幾耐,但你要趁single學會投資係自己身心,到一個合適嘅人岀現,唔會奪走你任何野,包括快樂,能力,而係你願意分享分擔,先係健康嘅狀態

2年幾前我都係突然分手,我明白係好大衝擊,開頭down左一個月,其實對我係不甘、傷心,令我質疑自己,後來已經唔想諗感情事,專心揾事業,一直single到而家,我覺得好過對住一個唔適合又唔識處理問題嘅人,呢d人會阻住你成長

你好唔好,只有你控制到

大宅

回覆樓主:

唔好亂諗野,上網搵朋友傾計,或者上BK都得,努力搵工,加油呀

大宅

yy_chow1210 發表於 22-2-17 19:11
我成日識親既男人都係冇咩錢同責任心,亦冇諗過想組織家庭。我亦冇咩朋友,所以唔知點識男人。玩交友apps ...

係呀,所以我都唔急住拍拖架喇,唔通屈就咩,專心顧好自己先啦,一個男人有錢有責任又點,唔愛你就一切與你無送

翡翠宮

畀面勳章

大吃一餐,之後瞓一覺,明天又是一條好漢。生命寶貴,不要輕言放棄。
日日是好日

首頁
56789...14

尾頁

跳至