自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

JoannaD 發表於 23-2-21 19:48
爬完樓
我今日開的中移動,應該係成本最貴
開咭300

呢300可唔可以扣月費?唔得就貴左啲

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆 babyislove 的帖子

等試用報告

複式洋房

回覆 whyyou 的帖子

昨晚申請了24個月每月$11方便👍

大宅

JoannaD 發表於 23-2-21 19:48
爬完樓
我今日開的中移動,應該係成本最貴
開咭300

張卡入面有幾多錢?貴買平用吧,中移動經常送流量,唔需要特登買的

大宅

aa小聚 發表於 23-2-19 20:30
一通關係大陸就開左一卡兩號,香港收到sms,六元一個月 快啲上去搞 好多朋友都搞曬

...

請問邊間電訊,謝

大宅

凌陵綾 發表於 23-2-19 15:03
只係返內地用下,而又要內地號碼嚟開內地AC嘅(銀行、內地APP)
就只選一個內地數據,頭兩年最平一個月$11搞 ...

唔該晒

洋房

aaaiqc 發表於 22-8-9 09:02
請問知唔知呢個11蚊plan 喺香港收唔收到內地的sms?

收到

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔好意思,路過想問下:喺香港開卡定大陸開卡好D,方便D?

伯爵府

whyyou 發表於 22-8-9 08:19

聯通自由組合,最平$11/月

請問若三幾個月先至上大陸一次
唔打算用開大陸戶口
比$就用香港alipay/ WeChat
大陸電話卡畀我開通帳號,裝下apps (收sms only?)
咁我嘅電話組合應該揀邊樣?
請問係咪內地電話組合?定係揀數據
謝謝你
attach0/tmp/phpYufctc

侯爵府

我就係SmarTone加大陸電話,都用左好多年,方便登記d app

珍珠宮

honthont 發表於 23-3-2 01:46
請問若三幾個月先至上大陸一次
唔打算用開大陸戶口
比$就用香港alipay/ WeChat

我好似揀咗內地數據,因為電話就算用都係$0.5/min, 況且而家用電話嘅機會遠低於用數據,不過我都會主要用自己嘅漫遊數據

伯爵府

whyyou 發表於 23-3-2 07:48
我好似揀咗內地數據,因為電話就算用都係$0.5/min, 況且而家用電話嘅機會遠低於用數據,不過我都會主要用 ...

係喎, 講得好岩, 謝謝你

男爵府

whyyou 發表於 23-3-2 07:48
我好似揀咗內地數據,因為電話就算用都係$0.5/min, 況且而家用電話嘅機會遠低於用數據,不過我都會主要用 ...

我上網開左11蚊的plan,但返大陸開唔到銀行戶口,可能電話在香港實名,在大陸查唔到電話實名,所以開唔到。依家好頭痕,唔知點搞,你地有冇咁既情況?

珍珠宮

elderberry 發表於 23-3-2 09:40
我上網開左11蚊的plan,但返大陸開唔到銀行戶口,可能電話在香港實名,在大陸查唔到電話實名,所以開唔到 ...
我冇試過, 因為我係喺中銀開大灣區戶口, 所以我係搞晒國內電話同銀行戶口都冇離開過香港

男爵府

whyyou 發表於 23-3-2 10:26
我冇試過, 因為我係喺中銀開大灣區戶口, 所以我係搞晒國內電話同銀行戶口都冇離開過香港
...

我係三年前在大陸有個戶口,但3年冇用凍結左。舊電話也停左。開個新電話想開通戶口,點知收唔到銀行訊息用唔到

男爵府

elderberry 發表於 23-3-2 09:40
我上網開左11蚊的plan,但返大陸開唔到銀行戶口,可能電話在香港實名,在大陸查唔到電話實名,所以開唔到 ...

睇萬能的bk jm有冇辦法解決了。如果唔得,我諗要重新去大陸開過張卡先得。我大陸銀行仲綁左微信,搞到微信都用唔到,好麻煩

象牙宮

ydoris 發表於 22-8-9 08:18
中移動加18蚊一個月就有啦。仲有埋大灣區數據。

指定客戶升級至『大灣區』服務計劃10GB - 中國移動香港
https://www.hk.chinamobile.com › ...
只適用於選用指定服務計劃並承諾最少使用服務期24個月之客戶
(另須繳付每月$18 港鐵、隧道、流動電話服務牌照及行政費)。 · 額外10GB全速數據只適用於選用「大灣區服務計劃」 ... 
養實名大陸電話號碼

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

內地號碼月費$28中國銀行開戶 - 中港電話咭開通內地中國門號...

內地電話號碼申請一卡兩號/內地副號/內地電話卡邊款好?
— 以開設內地銀行戶口為例,正常程序需要掃描一個二維碼(QR Code)去查核有否實名登記,如有則可直接開戶。惟有部分香港電訊商所提供的內地電話號碼, ...

內地副號與一卡兩號VS內地電話卡|最平每月只需18港元|申請方法、收費和服務比較
原文網址: 內地電話號碼懶人包|內地副號、一卡兩號、內地電話卡比較 | 香港財經時報HKBT https://www.businesstimes.com.hk/articles/144085/

有冇更平????
給老友記用。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

terrylau1010 發表於 23-3-1 14:45
回覆 whyyou 的帖子

昨晚申請了24個月每月$11方便👍

請問呢張係實體sim卡嗎?

見佢有 esim 條款, 又話裝完 (配對完) 落手機不能重裝 (換手機)

謝謝解答

首頁

尾頁

跳至