自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kingawa 發表於 23-10-10 01:11
完全就係咁!你講中晒呀! 50几歲!!!真想抱住你喊
...

男人都有更年期,或者叫中年危機,有人係表現抑鬱,對咩都提唔起興趣,又有人係忽然憤世嫉俗,咩都睇唔過眼,咩都要嘈一餐。我老公兩樣都試過,抑鬱佢靠自己走出嚟,而家就成日發脾氣,成日鬧人,咁佢好顧家,做好多家務,樣樣都上心,同埋等佢心情好時我都可以同佢傾,佢會接受,於是可以忍嘅我都會忍下,就係仔女會覺得委屈,青春期遇著更年期,簡直係世紀災難。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

如果佢唔肯溝通,就只有分開,無謂浪費自己光陰過D唔開心既生活。

伯爵府

rose-mag 發表於 23-10-12 01:32
男人都有更年期,或者叫中年危機,有人係表現抑鬱,對咩都提唔起興趣,又有人係忽然憤世嫉俗,咩都睇唔過 ...

我家一樣,兩個青春期,日日家嘈屋閉
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

Giant 發表於 23-10-11 22:02
我打算搵多份星期六日嘅兼職,咁就一年365日都返工喇,真係唔想留響屋企,謹言慎行,一步一驚心,同返工對 ...

我除兼職外就多出去旅行,愈少接觸愈好

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

公爵府

2024年龍年勳章

WNC 發表於 23-10-11 00:19
17年了

樓主,我都20年了,真係好後悔,有得重頭嚟過我情願單身

男爵府

mizuho 發表於 23-10-9 08:56
呢個唔係男人,零風度而且報復性太強,要伴侶低頭顯示自己地位
係咪獅子座?
除非好愛,否則唔會再忍,直 ...

獅子座咁火爆點會對住四個月唔講嘢啊!我哋通常會大吵一場傾唔掂就會一走了之, 自己落到啖氣就可以當冇事發生過就返歸, 落唔到又覺得大家相處唔到, 好快就會提出離婚啦! 報復性強星座係天蠍座啊! 拖泥帶水就係處女, 山羊, 金牛呢D, 總是欲斷難斷!

翡翠宮

回覆樓主:

伯爵府

係!但持續咁耐都好難頂禾!我咁樣對我老公一日佢都頂唔到呀!

侯爵府

2024年龍年勳章

結婚17年仔女係咪都中學?
如果係不如單方面提出離婚
返香港由頭黎過
好難頂日日對住咁既伴侶遲早谷到精神有問題

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

差不多20年嘅婚姻,因為呢啲冷暴力,又或者我講一句佢窒我十句,所以最後都係頂唔順。
離婚對我係一個正確決定。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊