婦女醫護

跳至

首頁
56789...78

尾頁

洋房

原文章由 JulieMay 於 08-7-17 12:53 發表
我去左廣州睇孫醫生la!買左1個月藥($1000)佢話好容易醫wor
我後黎先知佢中藥含有動物成份 我食齋ga!
我依家一箱藥放左係到唔知食唔食好啊 ...

好容易醫咁好 通常都係話好難醫
而且搞到我好想上去睇......
佢有冇話你要醫幾耐?
同埋你病情係點ga? 不妨講下丫

男爵府

我淨係額頭5蚊銀一達,佢話係面上小小容易醫,3-6個月有效果, 身度比較醫長時間要1-2年,佢叫我唔洗擔心,但小小就好快de醫好佢
等佢曠散就好長手尾,尤其係太大面積佢都令晒頭
叫我戒食維他命c,越含美白成份就會曠散得越快
食多de黑豆黑芝麻wor

複式洋房

原文章由 JulieMay 於 08-7-17 12:53 發表
我去左廣州睇孫醫生la!買左1個月藥($1000)佢話好容易醫wor
我後黎先知佢中藥含有動物成份 我食齋ga!
我依家一箱藥放左係到唔知食唔食好啊 ...

請問隻藥有乜成份? 有冇副作用? 要日日煲? THX

洋房

原文章由 JulieMay 於 08-7-18 09:26 發表
我淨係額頭5蚊銀一達,佢話係面上小小容易醫,3-6個月有效果, 身度比較醫長時間要1-2年,佢叫我唔洗擔心,但小小就好快de醫好佢
等佢曠散就好長手尾,尤其係太大面積佢都令晒頭
叫我戒食維他命c,越含美白成份就會曠散得越 ...

面上咁小又真係易D醫既
佢係咪得星期六上午開診?
咁你而且打算食唔食D藥?

大宅

你地好,之前我是睇孫醫生既! 不過因為要PLAN 生BB, 所以已經停藥!不過我識得有個香港男仔仲食緊,佢話有隻新外用藥水效果唔錯!希望你地快D 好啦! 你地有無人睇過西醫?我有大陸網上搵到好多病人討論區, 佢地話PROTOPIC 唔錯!我亦買來用過,面上效果好好!不過用後一定要晒 LAW! 不過我現在內服外用都停晒預備生BB...

男爵府

我買左50樽藥未食

另外請問PROTOPIC係唔係外用? 香港邊度有得買?

[ 本文章最後由 JulieMay 於 08-7-21 09:22 編輯 ]

大宅

原文章由 JulieMay 於 08-7-21 09:19 發表
我買左50樽藥未食

另外請問PROTOPIC係唔係外用? 香港邊度有得買?

protopic 係外用嫁, 本身係比有濕疹既人用, 不過有好多人有白蝕都用過, 而且有效果, 香港藥房有得賣不過幾貴, 我上年買 $495, 如果用後記得要晒少少太陽! 你可以 search yahoo china 有關白癜瘋既討論區有好多講呢 d! 佢地有好多心得!
買左 50瓶 ...... 如果d藥真係好既...都要試下呀! 我就無恆心, 當時日日有食藥, 不過我無介口... 我好喜歡食seafood 睇孫醫生張介口紙就悶 ....試過介半年之後頂唔順 ...不過聽佢地講 ..話介口會快好 d!

大宅

仲有...唔用protopic 既地方一定一定要用防晒! 如果唔係白既地方會好明濕, 因為周圍黑左麻! 特別係夏天!我地d 白色地方無咁容易會晒黑, 防晒好重要!

男爵府

many thanks

洋房

原文章由 catmaymak 於 08-7-21 00:04 發表
你地好,之前我是睇孫醫生既! 不過因為要PLAN 生BB, 所以已經停藥!不過我識得有個香港男仔仲食緊,佢話有隻新外用藥水效果唔錯!希望你地快D 好啦! 你地有無人睇過西醫?我有大陸網上搵到好多病人討論區, 佢地話PROTOPIC ...

咁你之前睇孫醫生係咪睇得幾好?
新外用藥水係孫醫生開既? 定係另外買?
西醫我有睇呀, 不過覺得冇咩野既, 想搵下中醫睇
我都見到PROTOPIC係大陸好hit, 不過係hk買貴好多咁
相比之下, 你覺得PROTOPIC定睇孫醫生好d?

大宅

Hi Catmaymak

我有這個病巳3年啦,一直都是睇香港中醫. 現巳停藥3個月因為同
樣要plan 生BB. 你有無問嗰孫醫生, 這個病會否傳給BB ? 我嗰中
醫話唔會wor. 好担心這問題呀! 你有無停藥後有擴散呀? 我好似有, 唔知是否心理作用. 除了介食seafood外, 維他命C是否都要介? 咁食唔食得橙呀? 有好多嘢都含維他命C wor.

原文章由 catmaymak 於 08-7-21 00:04 發表
你地好,之前我是睇孫醫生既! 不過因為要PLAN 生BB, 所以已經停藥!不過我識得有個香港男仔仲食緊,佢話有隻新外用藥水效果唔錯!希望你地快D 好啦! 你地有無人睇過西醫?我有大陸網上搵到好多病人討論區, 佢地話PROTOPIC ...

大宅

原文章由 YEEE 於 08-7-21 13:52 發表

咁你之前睇孫醫生係咪睇得幾好? > 有效果,不過要有恆心因為一開始食藥就要1年, 仲要食多一年保養 , 即係最快都要2年!
新外用藥水係孫醫生開既? 定係另外買?>係孫醫生開既
西醫我有睇呀, 不過覺得冇咩野既, 想搵下中醫睇
我都見到PROTOPIC係大陸好hit, 不過係hk買貴好多咁
相比之下, 你覺得PROTOPIC定睇孫醫生好d? ...

白蝕呢個病好麻煩, 時好時唔好, 你問我睇孫醫生好定用PROTOPIC 好, 我真係唔識答, 食藥都係睇同自己夾唔夾, 我個CASE 係初初反應幾好, 之後可能自己無介口, 之後差反! 之後我自己再試protopic 效果快而且唔錯, 不過網上面亦有人話PROTOPIC 無用,另一個在孫醫生到睇既男仔就對PROTOPIC 無反應, 以呢個病一定要自己試藥睇反應!

洋房

原文章由 catmaymak 於 08-7-21 20:18 發表

白蝕呢個病好麻煩, 時好時唔好, 你問我睇孫醫生好定用PROTOPIC 好, 我真係唔識答, 食藥都係睇同自己夾唔夾, 我個CASE 係初初反應幾好, 之後可能自己無介口, 之後差反! 之後我自己再試protopic 效果快而且唔錯, 不 ...

Thank You~
咁你而家冇食藥怕唔怕會多左呀?

大宅

原文章由 PamelaLi0399 於 08-7-21 20:14 發表

我有這個病巳3年啦,一直都是睇香港中醫. 現巳停藥3個月因為同
樣要plan 生BB. 你有無問嗰孫醫生, 這個病會否傳給BB ? 我嗰中
醫話唔會wor. 好担心這問題呀! 你有無停藥後有擴散呀? 我好似有, 唔知是否 ...

孫醫生話傳比 BB 機會好少, 好多書都話唔會!
不過孕婦懷孕時賀爾蒙會改變 , 白白有機會會擴散得好快! 所以我自己都好擔心! 我停左藥都發現有擴散, 不過我會選擇 BB! 平常心吧! 我信係整定既! 有時出街見到 D 人擴散得好多 ...我會好驚! 不過又有時會諗呢個病已經好好, 只係白又唔會好似 CANCER咁死人! 自自然然會RELAX D , 有白蝕唔可以成日咁緊張嫁! 要 ...放鬆 AND 睇開 D 呀!

大宅

原文章由 YEEE 於 08-7-22 11:38 發表

Thank You~
咁你而家冇食藥怕唔怕會多左呀?

會! 不過最大問題應該是我無介口

大宅

希望大家快D生個健健康康BB啦! 我中醫話生完BB後,
嗰病有機會好D, 希望係啦!
如生完BB後我會去睇孫醫生.

原文章由 catmaymak 於 08-7-22 13:12 發表

孫醫生話傳比 BB 機會好少, 好多書都話唔會!
不過孕婦懷孕時賀爾蒙會改變 , 白白有機會會擴散得好快! 所以我自己都好擔心! 我停左藥都發現有擴散, 不過我會選擇 BB! 平常心吧! 我信係整定既! 有時出街見到 D 人擴 ...

男爵府

請問你睇香港邊個中醫?

原文章由 PamelaLi0399 於 08-7-21 20:14 發表

醫話唔會wor. 好担心這問題呀! 你有無停藥後有擴散呀? 我好似有, 唔知是否 ...

大宅

睇上環劉逢吉中醫,每日都有好多人睇佢.

原文章由 JulieMay 於 08-7-23 09:01 發表
請問你睇香港邊個中醫?

男爵府

我都聽過佢, 佢好串ga wor
但你睇佢甘耐有好轉嗎?白色地方有無復原? 或只不過控制!

原文章由 PamelaLi0399 於 08-7-23 11:03 發表
睇上環劉逢吉中醫,每日都有好多人睇佢.

洋房

我想問下隻PROTOPIC通常要用幾耐先到效果架 ??
0甘香港0的藥房係唔係一定要醫生紙先買到 ??

原文章由 catmaymak 於 08-7-21 20:18 發表

白蝕呢個病好麻煩, 時好時唔好, 你問我睇孫醫生好定用PROTOPIC 好, 我真係唔識答, 食藥都係睇同自己夾唔夾, 我個CASE 係初初反應幾好, 之後可能自己無介口, 之後差反! 之後我自己再試protopic 效果快而且唔錯, 不 ...

首頁
56789...78

尾頁

跳至