自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

恭喜!

珍珠宮

回覆 Minnie2010 的帖子

上一代d人係咁~ 正常既~

水晶宮

Jujube 發表於 14-6-25 16:19
仔好女又好,都係個天賜既,最緊要身體健康,別人講乜唔洗理,自己開心就得

...
Agree.

不過好多男人就算幾喜歡女都好,個心始終係想有個仔,好矛盾。

我就仔女無所謂,一係仔、仔,一係囡、囡;覺得大家d感情會好d.

Bye

珍珠宮

对我來講, 仔女一樣, 自己生點會唔錫~ 我有2個女, 但唔會再追仔, 兩個夠晒數~

不過有女我覺得佢會陪我多d囉, 逢去旅行我都好怕d廁所, 一定要開住門沖涼仲要兩個女入黎陪我架~ 仔就唔得啦~

禁止訪問

大宅

回覆:好開心, 呢一胎又係女!!

身同感受。我自己都係大女,細佬細我成10年,我父母又係覺得我係大家姐咩都要幫細佬自己宜家有個女。雖然再生都想要仔,有仔有女嘛。但驚屋企上下重男輕女,大女又重蹈我的復切,所以覺得第二胎係女的話也不錯啊

伯爵府

我自己生左一個仔, 但我自己中意女多dd, 原因為我本身屋企係3姊妹, 由細到大都係玩女仔野, 加上我好中意粉紅色呀, 花花, hello kitty果d, 自己會有個憧憬係幫個女扮令呀, 第時一齊買衫, 想同佢似好朋友角色, 男仔就係怕唔識同佢玩, 去洗手間麻煩等,,,,,但我又唔覺一定係仔女d 定女會好d...好認同有jm 都講, 為咩而家就要大大力講, 生女好好呢? 唔通又要制做另一個, 重女輕男既年代?? 人唔係男就女啦, 唔平均點可以再有下一代健康傳下去....我真心覺得, 成日提係口邊女過仔既jm部份既jm 係葡萄, 所以d 女既好處黎支持下自己

男爵府

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 14-06-25 發表

原帖由 carmenyan206 於 14-06-25 發表
應該係呢種心態 無話拒唔岩既 而係覺得有d失望 如果我生女唔係生仔 咁我係咪好慘 咩地位都無曬?

...
我情況同你一樣,但我生女,地位沒變,有時係自己想多

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

引用:好羨慕你!我兩胎都係仔,第二胎照到係仔時

原帖由 小雞脾媽媽 於 14-06-25 發表
好羨慕你!我兩胎都係仔,第二胎照到係仔時我勁失望,係咁打我老公,但我唔會追第三個喇,如果又係仔我會癲 ...
打老公,仔有仔好啦

公爵府

我從小就渴望生女,好想幫佢扮靚,偏偏生兩個仔,大仔成日捉住我陪佢玩thomas,悶到 我d朋友成日話“你慘啦,生兩個仔,快d儲定錢俾佢地將來娶老婆”

大宅

我都想生個女@@

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

恭喜你,兩姊妹感情會好d

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

恭喜晒

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

我自己本人就鍾意囡多啲, 生第一個時, 係囡, 我就同c6講, 我夠架啦,可以停工了
不過, 一年後c6想追個仔喎, 咁咪是但囉, 當照到係仔時, 佢好開心呀
其實, 我想講, 到依家佢錫個囡, 錫到係人都知佢大細超, 連個仔都話爸爸錫家姐, 外人就更加唔使講啦

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 carmenyan206 於 14-06-25 發

原帖由 wawa~~ 於 14-06-27 發表
我情況同你一樣,但我生女,地位沒變,有時係自己想多
我都同意你 唔通我生個女你地唔錫?如果我奶奶唔錫仲好 han返d時間唔使應酬你

男爵府

引用:Quote:原帖由 wawa~~ 於 14-06-27 發表我情

原帖由 carmenyan206 於 14-06-27 發表
我都同意你 唔通我生個女你地唔錫?如果我奶奶唔錫仲好 han返d時間唔使應酬你

...
仔女都是自己人,男女bb一樣可愛

首頁

尾頁

跳至