自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唔好去, 費事唔開心~
以後都唔好再諗佢~
有自己家庭, 開開心心過~

大宅

回覆:你系我點做好?有D長

唔好見啦,完全冇感情,普通朋友都不如.好善慕人哋有好媽媽,本身都冇呢種福氣

rickybb123456  一齊加油   發表於 14-9-6 15:43

禁止訪問

引用:我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日\\\"無

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 rickybb123456 於 14-09-05 發表
我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日"無肉"我,後來當我媽趕左我走,之前已經一路話我系女唔可以擔番買 ...
既然仲有恨,唔出席好了

禁止訪問

公爵府

以後都唔理佢, 如果你真係冇辦法原諒佢
可能我個人真係零同情心啦, 對我衰既人佢就死我都唔會幫佢報警

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

假如你之前已經好掛住屋企&媽媽,其實一早你自己都會想盡辦法同藉口返去見佢!但你都冇,到今時今日仲要諗,我覺得你已經係唔想去Lu

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:假如你之前已經好掛住屋企&媽媽,其實一早

原帖由 小夫人 於 14-09-05 發表
假如你之前已經好掛住屋企&媽媽,其實一早你自己都會想盡辦法同藉口返去見佢!但你都冇,到今時今日仲要諗 ...
所以已經拒絕左

flower_1437  好!係阿姨想出師有名!  發表於 14-9-5 22:14
我為貓狂

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

妳媽係唔啱,但妳做好做女既本份就可以了。

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

如果媽媽冇左細佬照應(寄托),
佢一定親自揾你,
到嗰時你發嘅惡夢更真實更……

男爵府

畀面勳章

我同我媽關係都好差,佢直情係當我死,到我讀完書就趕我走,做唔到佢預期我做既野就辱罵,更難聽想像唔到既野都講得出,甚至因為佢我曾經自殺過,我會羨慕身邊朋友有個咁錫佢既媽咪,又會好憎自己點解咁無用,做唔到佢既要求所以令佢咁討厭我,而家大左就會諗通即使父母之命都好睇緣份,有時返去食飯比家用,我媽都會黑口黑面對我,我都會無以前咁唔開心,而家直情我好少見我媽,即使比家用都大多選擇過數

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Jm,我用我個人經驗同你分享一下:
我爸爸唔係一個好父親,我基本上可以話係喺佢拳頭下長大,同樣地,因為我係女,佢潮州佬大男人嘅思想自然係睇我唔起,我唔止要受肉體上嘅折磨,仲有精神上的痛苦。

為左早日可以脫離佢,我好快同個男人同居,就算個男人係月光族、欠落一身債,我依然決定同佢結婚,因為咁我我先可以叫做完全脫離我爸爸,但唔好彩地,結左婚唔夠一年個男人已經露出真面目,一個唔滿意就對我惡言相向,對我郁手郁腳

因為咁,我更痛恨我爸爸,我覺得係佢令我急不及待去嫁人

但我結左婚唔夠2年,今年6月我爸爸入左醫院,月中確診肺同肝生癌,入院一個月零3日佢就走左,我最痛苦嘅係嗰一個月我知佢随時會走,我望住佢急速瘦削,我真係好後悔……就算佢對我唔好,點解我唔可以盡我做女嘅本份,默默對佢好?

Poyan88  樹欲靜而風不息…   發表於 14-9-6 16:04

男爵府

畀面勳章

唔會去
因為呢啲人永遠覺得自己啱
返去只會有說話聽

已刪除用户

伯爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係你我唔會去,我覺得佢想問你攞錢先搵你番去食飯

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Jm,我用我個人經驗同你分享一下:我爸爸唔

原帖由 丫雅 於 14-09-05 發表
Jm,我用我個人經驗同你分享一下:
我爸爸唔係一個好父親,我基本上可以話係喺佢拳頭下長大,同樣地,因為我 ...
好無奈,對唔住,唔識安慰你,保重吖

我為貓狂

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

繼續斷絕來往啦!無事不登三寶殿,唔妨會係好嘢!!

公爵府

原帖由 rickybb123456 於 14-09-05 發表
我由細比媽打大,系打穿頭個隻,仲成日"無肉"我,後來當我媽趕左我走,之前已經一路話我系女唔可以擔番買 ...
你當同阿姨食得嗎?

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

rickybb123456 發表於 14-9-5 22:06
好無奈,對唔住,唔識安慰你,保重吖
彼此彼此,只係我地情況有丁點相似,或者你睇完我GE故事,可以對你母親有少少改觀無論佢對你點唔好都好,你始終喺佢度黎 係咪?
我父親在生時,我黑心地想佢死
但佢真係走左時,就會心生後悔
我媽話只係我同佢緣薄

大宅

有時我自己會掙扎,有日父母離世,會否後悔自己在他們生前如此疏離。
好無奈,我情感上和理智上都告訴我,會!
可是要我拋棄以往種種的不堪而去接受他們,心裏非常不平衡!以前受傷太多,太深了!
我現在能做的是,兄弟姐妹交多少家用,我跟,父母打電話來,我接,可是我再三提自己不要上心,我媽只會利用的心軟,為我弟弟和男孫爭取利益。
她的思想中,所有錢留給兒子,但女兒要生養死葬,她死後還要我們照顧埋弟弟

做女兒,好難做,誰不願和父母關係融洽,死別後沒遺憾呢? 可我的身份不只是女兒,我還是他人的老婆,囡囡的母親,我不能委屈他們來遷就我自己的父母。

這是我的心結,有時很痛苦,我老爺過身後,我時常在掙扎,最後還是隨心吧

針未x到肉未知痛,其實看到姐妹說:第日你不要後悔的話時,我都感到無奈

首頁

尾頁

跳至