自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:Mt.Fuji 的帖子

點解咁憎呀?無論仔女都係你生㗎!

大宅

引用:我生左2個女仲吾夠。再領養多2個女

原帖由 Crystal03wong 於 15-05-08 發表
我生左2個女仲吾夠。再領養多2個女

男爵府

陪月勳章

引用:係街見到d+男人抱住個女sweet+sweet+,就真

原帖由 BIGPAT 於 15-05-08 發表
係街見到d 男人抱住個女sweet sweet ,
就真係好想要女,
好彩我果個都係女.. 老公抱住佢錫黎錫去.
我係第11個個

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

大宅

引用:我有2個女,陀第二個時都好想係仔,唔係特別

原帖由 theclacheng 於 15-05-08 發表
我有2個女,陀第二個時都好想係仔,唔係特別中意仔,只係覺得一仔一女好D,但第二個都係女時我又覺得OK喎,女仔 ...
我同你完全一樣

男爵府

回覆:我好恨生女!

雖然我已經有個女, 但希望第二胎都會是個女, 如果係仔 我同老公都會唔開心同失落( 雖然誇張左d )

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

其實樓主點解恨生女?仔女都可以乖可以唔乖,女仲要煩多D,
又驚大個唔聽話跟著壞人,出入又驚安全問題。。。我一仔一女,
各有各好,又各有各唔好,不過兩個都係我嘅寶貝,我兩個都錫,
係個女好似照顧多少少,因為有D嘢係媽媽至做到,爸爸唔得。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

rayrayus 發表於 15-5-8 06:42
我仲有幾星期生第三胎,都係仔,成屋都係男人⋯⋯從冇想像過自己係奶奶相

...
JM,唔記得係係FTM定返全職,三條king又真係幾刺激,
淨係諗起洗衫就想死,有個星期我發現我仔居然有十二條褲換出嚟。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rose-mag 發表於 15-5-8 16:10
JM,唔記得係係FTM定返全職,三條king又真係幾刺激,
淨係諗起洗衫就想死,有個星期我發現我仔居然有十二條 ...
我係FTM 呀Rose 媽,如果生3個在美國做全職媽一係份工賺好少有govt subsidy 一係賺好多先夠cover Daycare,我兩樣皆非... 男仔最煩係多手成日冇時停,唉

王國長老

講起孖胎,我有兩個老細都係恨女恨到發燒,第一個自己同老婆果邊都係旺仔,
老細3兄弟,老婆有2個阿哥,所有人都係生仔,老細同老婆都恨女,
生完個大嘅係仔,搏第二胎嚟對孖仔,老婆唔敢再生,佢話心血少。
第二個老細又係差不多,自己3兄弟,老婆有4個阿哥,又係兩邊都生仔,
呢個老細仲誇,大嘅係仔,老二又係仔,第三胎嚟對孖仔,
照完超聲波佢老婆喊咗成晚,老細同朋友出去睇波,
個個唔出聲拍下佢膊頭。

我自己同老公兩邊得我有一個女,加埋我D堂兄弟姊妹都係仔為多,
我個女成為少數公主之一,姑仔老公試過問我地可唔可以俾我女佢湊一日。

王國長老

rayrayus 發表於 15-5-8 14:17
我係FTM 呀Rose 媽,如果生3個在美國做全職媽一係份工賺好少有govt subsidy 一係賺好多先夠cover Daycare, ...
女都唔一定架,我件豬扒惡過哥哥,成日鬧哥哥,哥哥就打佢,
於是豬扒還手,之後我放工,佢就學是非,一日無一刻係靜,
好彩佢地又好好感情,妹妹會留番D嘢俾哥哥食,哥哥上次有錢,
佢第一樣就話買條裙俾妹妹,不過我仔又真係好多手,一個多手一個多口,
兩個真係夠晒數,養小朋友真唔簡單,好彩我仔女讀公校唔駛錢,
唔係真係打份工都未夠交學費。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我相反,想要兩個仔,但結果第一胎係仔,第二胎就係女。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

昨晚電視見到快生第五個女…全部女兒媽媽話不是追仔,你信嗎?

子爵府

我有對孖女

當初都想係龍鳳, "好"字呀, confirm係孖女時有過一絲失望, 不過好快忘記, 因為bbs平安健康已很幸運!

祝各人心想事成!

P.S. 女孩子一樣咁好動頑皮!!! 不要以為會乖d!!

子爵府

作為一個前線E護人員,眼見探病同服侍父母既係囡多過仔好多好多

大宅

引用:大仔三歳,初初有大仔覺得第二個都係仔會好

原帖由 Erica~ 於 15-05-08 發表
大仔三歳,初初有大仔覺得第二個都係仔會好d,兩兄弟啱玩d!但係到有咗第二個都係仔,我就發現原來自己好恨 ...
已經有個仔,好恨有個女但唔敢再生

子爵府

其實你有兩個仔仔已好好, 好多人恨有B都冇.

男爵府

子女都是福特

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:大仔三歳,初初有大仔覺得第二個都係仔會好

原帖由 Erica~ 於 15-05-08 發表
大仔三歳,初初有大仔覺得第二個都係仔會好d,兩兄弟啱玩d!但係到有咗第二個都係仔,我就發現原來自己好恨 ...
我家姐3個仔,好恨女,不過佢唔搏喇,
我朋友又係2個仔,好恨女,等細仔大d再生多個

侯爵府

我都兩個仔,我c6好恨女,不過年紀大,吾生啦,仔女都吾會生了。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我一仔一女,都好恨係兩個女

首頁

尾頁

跳至