想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

abbc2015 發表於 16-4-27 22:07
我係結抗劑方案,有5個囊胚,2個day3胚,全部已雪起。今日做了宮腔鏡,因為子宮內膜有增新,而家等下星期 ...
請問你要做宮腔鏡是因為做ivf影響嗎?

大宅

回覆樓主:

留毛跟進先

大宅

wyling1020 發表於 16-3-28 20:26
初診 - 2016年3月28日

於1個星期前C6已於網上預約(RMB$101),今天夫妻二人便出發。到醫院後首先到掛号處繳 ...

嘩,陰超都唔平喎

複式洋房

。最近睇左港深醫院,初診去住院部B 棟7樓。
。另外掛號費係每人 Rmb $100
。彩超 每次Rmb135
。港深醫院唔認可香港大部份報告,只認可香港大學及養和,因此初診時要重新做過好多 test, 會有好多報告

。想由 we chat 查看報告強烈建議預早出個一卡兩號
預約睇醫生前最好開定個大陸手機號碼,預約時留大陸手機no. 作聯絡,睇完後做化驗出報告可以在微信關注 Id: hkuszh 然後在 ‘個人信息‘一欄入 姓名,病人號[去睇第一次醫生就有病人號] 以及入手機號碼即可綁定,方便睇報告及日後預約。

由於我預約初診時留了香港電話,之後先 開返個大陸no. 到醫院掛號時前台小姐說聯絡電話要改好麻煩所以沒替我改,話下次再預約睇醫生再留大陸電話。 現在我已看完醫生及已化驗想看報告卻未能由香港電話號碼成功綁定微信帳號,系統說我的電話號碼不正確需重新輸入,但我肯定原來輸入之號碼是跟醫院診療單上的手機號碼吻合,即係而家冇得綁定微信個人信息,冇得經由 we chat 睇報告/ check. 下報告出未。要出齊報告再去覆診

大宅

Sa97 發表於 18-2-5 16:27
。最近睇左港深醫院,初診去住院部B 棟7樓。
。另外掛號費係每人 Rmb $100
。彩超 每次Rmb135

加油吖!

複式洋房

回覆 fairymeow 的帖子

Thank you

複式洋房

回覆樓主

請問懷孕後需唔需要食藥?

大宅

回覆樓主

請問可以揀醫生嗎?

大宅

wyling1020 發表於 16-3-29 13:21
回覆 kammyyeung12 的帖子

我係微信問醫院就覆4萬人仔,醫生就話2-3萬!

請問最後用左大概幾錢?

首頁

尾頁

跳至