自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係呀, 第12集係要D時間消化, 我唔知有冇理解錯, 係咪話人乜都埋怨神又話乜都話係神安排, 其實調轉頭神有俾人有選擇只係人冇做?

講會長會離開,孔劉流淚個幕睇到心痛, 反而德華喊我又冇乜太大感覺添...

男爵府

真係好型

nieualma    發表於 17-1-9 15:50

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Cwindy 發表於 17-1-9 15:17
係呀, 第12集係要D時間消化, 我唔知有冇理解錯, 係咪話人乜都埋怨神又話乜都話係神安排, 其實調轉頭神有俾 ...
我都理解大至係甘, 但係佢都有伏線
就係推到地獄使者工作室果個人類, 我覺得大約意思係, 人潛在能力,

係神都低檔唔到
日本の平安を祈ります

子爵府

2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

我好鍾意呢奪劇,佢唔單止講愛情,有親情、友情、主僕情、君主情甚至係主人同寵物情,除咗情之外亦有神、人、鬼同命運的探討,我覺好有意思,仲有好好聽嘅歌同音樂,睇咁多韓劇,呢套係第一套我會去搵 original sound track 的劇,值得推介

Happy Everyday      

男爵府

係呀, 講起親情友情我又諗起有幕女主角身邊一路陪住佢的同學女鬼原來係佢媽咪的朋友, 如果女主角唔去拜佢就唔會知, 個幕都睇到我好感動, 如果女主角只係講下唔去做就唔會知道原來媽咪係一直都睇住佢...

翡翠宮

2018復活節勳章

我有一幕唔明, 有冇jm解答到, 為何听晫個老師見到三神99會大哭呢?

男爵府

回覆 nieualma 的帖子

我都唔明呀~

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

nieualma 發表於 17-1-9 15:53
我有一幕唔明, 有冇jm解答到, 為何听晫個老師見到三神99會大哭呢?
老師都係三神99的孩子(所有人都係三神99的孩子),老師見高拜見低踩的勢利表現,令三神99好失望,老師被三神99責備,所以痛哭

翡翠宮

2018復活節勳章

Audrey1999 發表於 17-1-9 16:01
老師都係三神99的孩子(所有人都係三神99的孩子),老師見高拜見低踩的勢利表現,令三神99好失望,老師被三神99 ...
喔原來咁簡單

大宅

Cwindy 發表於 17-1-9 15:17
係呀, 第12集係要D時間消化, 我唔知有冇理解錯, 係咪話人乜都埋怨神又話乜都話係神安排, 其實調轉頭神有俾 ...

其實講到底,都係叫大家唔好認命,只要努力,任何事情都有轉彎既餘地。大家唔好遇到咩唔順景就剩係識得問個天(神)做乜咁對你,有時前路看似絕路,但只要用盡全力,分分鐘可以好似戲入面誤推門入左使者間屋既人類咁,將不可能變成可能。

珍珠宮

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Cwindy+發表於+17-1-9+15:17+係呀,+

原帖由 livewiflove 於 17-01-09 發表
其實講到底,都係叫大家唔好認命,只要努力,任何事情都有轉彎既餘地。大家唔好遇到咩唔順景就剩係識得問 ...
講得好

侯爵府

mabel7705 發表於 17-1-9 10:18
其實根本就唔關唯美定寫實的問題,而係個角色設定係一個唔靚的女仔,揾過靚的根本就唔合劇情囉再講,女主角 ...

唔好意思我只係講出左自己既個人睇法,絕對無意詆毀個劇(emoji)

珍珠宮

減齡達人勳章

我唔覺得女一醜喎!相反,佢幾順眼,雖然唔靚。

如果講醜,我覺得孔孝真醜d。不過,我睇劇主要睇劇情,d主角靚唔靚丶衫靚唔靚我無所謂。主君的太陽我覺得好睇。

全智賢係我的女神,但藍海好悶。

侯爵府

醒目開學勳章

Wingwingm 發表於 17-1-5 10:35
講真,如果男主角係其他人,某d戲係有d拖的,但佢係孔劉,戲再拖我都係無限loop, 佢太靚,每場畫面都好唯 ...

可愛男人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Audrey1999 發表於 17-1-9 16:01
老師都係三神99的孩子(所有人都係三神99的孩子),老師見高拜見低踩的勢利表現,令三神99好失望,老師被三神99 ...

咦!我覺得佢口中既孩子係指恩倬!係唔應該咁對待佢既! 令佢覺得愧疚!!所以痛哭!
放下自在

男爵府

野原美冴 發表於 17-1-9 17:59
我唔覺得女一醜喎!相反,佢幾順眼,雖然唔靚。

如果講醜,我覺得孔孝真醜d。不過,我睇劇主要睇劇情,d主 ...

係,呢個女主角個樣幾可愛同好順眼,皮膚又好。孔孝真個樣好老,似大嬸。

首頁

尾頁

跳至