自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

cattz288 發表於 17-9-15 16:16
哦哦!子時出世

老虎仔, 有野忙幾日唔訓都得, 但無野做時訓幾日架, 乜都要講有無興趣, 好怕悶既人, 讀書真係唔迫得, 除非有野引到佢注意, 引發佢既求知欲, 咁就會好努力研究,
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

公爵府

回覆樓主:

我細仔係12月龍b,全班最細,佢算聰明反應快所以學野唔比其他同學差,但心態就成個bb咁,講道理睬你都傻,我好後悔唔俾佢遲一年入學

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小詠 發表於 17-9-15 16:24
老虎仔, 有野忙幾日唔訓都得, 但無野做時訓幾日架, 乜都要講有無興趣, 好怕悶既人, 讀書真係唔迫得, 除非有 ...

好哇!多謝晒! 咁我要認真搵下方向比佢先得! 佢真係郁d就話悶

放下自在

禁止訪問

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-15 16:22
其實,你自己學過,應知你係官殺混雜啦,right?
係揀異性方面,你係自己打到自己,
一時鍾意文質彬彬,但 ...
其實我知自己官殺混雜, 我有位教算命既老師同我講, 叫我死左條心, 唔好再嫁人, 真係怕我自己會失望, 直頭唔好想男人啦, 同埋易有頭既毛病, 思想易亂

但喜歡接受挑戰, 喜歡比我叻既人, 一定要聰明, 先吸引到我,

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

emimi 發表於 17-9-15 16:24
我細仔係12月龍b,全班最細,佢算聰明反應快所以學野唔比其他同學差,但心態就成個bb咁,講道理睬你都傻, ...

龍仔都真係懶, 同埋成日自以為聰明, HEA 讀書架, 但其實佢用心肯讀, 真係叻, 龍算係好醒既生肖, 重點, 佢要你信晒佢, 聽佢講佢既道理
所有遇見,皆有因果

禁止訪問

公爵府

畀面勳章

cinda72. 發表於 17-9-15 16:26
其實你呢個組合好夾架,佢又唔係上風得晒,你又贏唔晒,2個都係硬脛架,
不過硬得黎其實好夾,吹你地唔漲 ...
聽你咁講就好了,
其實我地都一齊左好耐下..似一家人, 但又大家都好懶搞結婚, 有無問題呢? 我使唔使迫下

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-15 16:32
你把握2018年既運勢,再諗其他啦,
出年有運行

其實我出年可能會嫁人, 有位UNCLE 睇我八字說明年我有機會嫁, 我44前會嫁多次, 但45後又會有男人爭奪我
所有遇見,皆有因果

大宅

雞比媽 發表於 17-9-15 12:07
外國ge研究人員以出生月份將學生分組,發現九月出世ge學生成績好d,自信d,犯案率都低d
推測原因係九月開學,呢 ...

外國係用9月cut off㗎,所以朋友啲小朋友十月出世要再推遲一年先可以入學

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

小詠 發表於 17-9-15 16:28
龍仔都真係懶, 同埋成日自以為聰明, HEA 讀書架, 但其實佢用心肯讀, 真係叻, 龍算係好醒既生肖, 重點, 佢 ...

哥哥係12月尾虎,新曆1月所以同兔b一齊入學,好聽話不過反應慢d,比起哥哥,細佬明顯聰明好多,但就如你所講,覺得自己好聰明唔會聽人講,教佢道理佢當你傻仔先會守規矩,所以對住佢我只可出暴力,又怕教識佢以暴易暴,過多幾年佢打返我轉頭

公爵府

畀面勳章

cinda72. 發表於 17-9-15 16:36
拿,夾還夾乍,你個組合唔係你獨有架,
有心既咪諗諗落實囉
係喎..好多人都可以係呢個組合...可能我幻想得太美好

珍珠宮

cinda72. 發表於 17-9-15 16:37
你出年似搵到錢多過嫁人喎

嫁人順手立埋男人D錢 - 講笑, 我受唔到男人錢, 駛唔到

係呀, 明年想轉一份好D既工, 同埋我打算開發我占塔羅牌既小生意仔

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

emimi 發表於 17-9-15 16:38
哥哥係12月尾虎,新曆1月所以同兔b一齊入學,好聽話不過反應慢d,比起哥哥,細佬明顯聰明好多,但就如你所 ...
兔b 桃花旺, 吸引人, 所以可以講佢氹得係好開心好得你歡心架, 你係會鍚晒佢, 唔好打, 公平對待, 虎唔可以接受被冷落架, 一定要威要有勢, 我以前都有打我個大仔, 最後佢大左同我反面, 而家都對我冷淡, 我後悔架, 只係當年心急想教佢好就會火好易出事
所有遇見,皆有因果

伯爵府

回覆樓主:

好奇問下
老虎仔 夜晚出世 農曆12月
性格係點呢?
馬仔黃昏出世 農曆7月 性格又點?
兩個夾唔夾?

禁止訪問

子爵府

Koala_Chu 發表於 17-9-15 12:50
我9月出世, 唔覺自己成績好 ...

我女九月出世,全班考最尾

首頁

尾頁

跳至