自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cancan^^ 發表於 19-7-21 18:40
個個講到一定有第三者,點解一定要有第三者先離婚?
辭職都唔一定要搵到新工先辭啦

62,都係咁講我,仲話明天同個仔傾下,同佢傾老婆都去搵工,比多次機會佢啦,

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:23
因為我好愛佢,真係唔想失去佢,如果唔講離婚9月就係15年

好愛佢就唔係咁對佢,樣樣都唔俾佢,人的容忍係有限度
佢搵得唔多,你唔返工佢都養埋你,你要識趣d, 盡量俾佢放工返黎有個開心舒壓既家庭生活,你地無小朋友(無管教問題),你同6299又相處融洽,已經比好多人好,唔應該攪到咁收場
其實佢未離家出走前,咁多年來應該有俾過signal你,你管太多令佢唔鍾意,但你當時無反省改善

侯爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:48
3x歲

你本身自己keep 得好嗎? 樣?身型?

雖然可能唔關事,不過如果我係男人,老婆臭脾氣但係靚又見得人嘅我會睇開d

如果臭脾氣但係又樣樣都麻麻地咁忍耐力就會低d

大宅

回覆 dasy 的帖子

唔想食都食少少,甘先有力氣撐落去

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:18
我唔知呀,我好辛苦,手又界過,自殘又試過

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yanau 發表於 19-7-21 18:51
認同
就算有第三者都一定有原因既

我脾氣差
樣樣控制佢
唔搵工返
一個養三個

伯爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:41
我好難樂觀面對,就係屈左係個心幾日,先上黎開貼呻

其實我口中所講嘅樂觀係「有捨,才有得」
依家最壞嘅情況都只係離婚
唔係人生嘅完結
可能係你新生嘅開始
希望你振作勇敢去面對

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:47
有呀,佢曾經有講過我脾氣好差,但每次都傾唔埋,話我每次都發脾4。然後幾日都唔講野,每次都係佢認錯 :pi ...

佢講的係咪事實?
你真係咁對佢?

大宅

dasy 發表於 19-7-21 18:47
有呀,佢曾經有講過我脾氣好差,但每次都傾唔埋,話我每次都發脾4。然後幾日都唔講野,每次都係佢認錯 :pi ...

你既性格都好難頂喎,男人好鍾意收埋情緒,一爆好得人驚㗎。

水晶宮

Mary媽咪 發表於 19-7-21 18:33
曾經有個教心理既同我講
人永遠將自己覺得最好既野比另一半
以為係最好

咁如果對方覺得好既又真係唔好呢?照俾?

男爵府

dasy 發表於 19-7-21 18:51
62,都係咁講我,仲話明天同個仔傾下,同佢傾老婆都去搵工,比多次機會佢啦,
...

靠6299啦,你睇定啲工作,到時話計劃見邊份,問佢好唔好,想佢比次機會大家。
爭取完,唯有等。

瑪瑙宮

瑤瑤~ 發表於 19-7-21 18:52
好愛佢就唔係咁對佢,樣樣都唔俾佢,人的容忍係有限度
佢搵得唔多,你唔返工佢都養埋你,你要識趣d, 盡量 ...

點解你會知,佢真係有講過,每次叫我改下態度,我就話即係我錯晒,佢同62講過上年都想講離婚,因為真係頂唔到,耐何62突然在家暈了有事住院,先無講

公爵府

dasy 發表於 19-7-21 17:59
唔知呀,佢意思係話我臭脾氣,管佢意思係,列如想剪頭髮買衫買模型我唔比,然後就自己忍左佢,唔對我發脾氣
...

剪個頭髮你都唔俾我覺得你真係好衰喎。

瑪瑙宮

teaspoon 發表於 19-7-21 18:56
靠6299啦,你睇定啲工作,到時話計劃見邊份,問佢好唔好,想佢比次機會大家。
爭取完,唯有等。
...

其實佢今日返黎執私人物品走,我都有同佢講過我搵到工做,問佢點解唔比多次機會我,佢話喜歡自由生活

伯爵府

唔好諗挽回,咩俾次機會嗰啲,可能廿幾年嚟已經俾咗好多次,不過過去你眼中只有自己,所以唔知道。

瑪瑙宮

有緣相聚 發表於 19-7-21 18:54
你既性格都好難頂喎,男人好鍾意收埋情緒,一爆好得人驚㗎。

係,佢突然爆個下好恐怖

大宅

男人突然態度咁堅決,應是外面的女人大肚了。

水晶宮

dasy 發表於 19-7-21 18:53
我脾氣差
樣樣控制佢
唔搵工返

你脾氣差都唔係今日既事、難得6299都接受同住新抱唔返工唔湊仔、你係咪一直同佢照顧老人家?
不過再好都唔係親生仔、你唔好迫佢咁緊住、婚姻輔導都冇咩用、同意樓上講有冇common fd /長輩了解下先、佢係咪最近好大壓力?唔好假定佢有第三者先

珍珠宮

dasy 發表於 19-7-21 18:20
所以我唔知呀,我好亂,但佢前日仲好好地,返工都kiss 我咀咀先返工 所以我唔知點,飯都食唔落,只係飲 ...

變臉變得咁快
因為個男人偷食完有丁點內疚

好多呢類真實案例
忍到爆而離婚+走得急,無出軌佔好少數
走得咁急多數都係另結新歡

wcpcelia    發表於 19-7-23 09:44

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

dasy 發表於 19-7-21 18:48
我驚我老公唔肯去

你記住自己呢刻已經係走到離婚呢步喇,無嘢可以再驚㗎喇,你自己去搵咗婚輔先,睇吓幫唔幫到,就算最終都係失敗都係要離婚,你都係回到最初既結果啫,但如果成功,你地仲有漫長人生路相伴,當係上吓心理堂,自己學吓嘢囉

首頁

尾頁

跳至