影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

o
原帖由 LILY媽咪 於 09-7-21 16:58 發表
宜家真係好型,又靚囝, 記得他之前無咁型.

之前拍無敵珊寶妹覺得老土添架

珍珠宮

衣套未睇過.

查實著得啱, 成個外表都好唔同晒.

原帖由 上校車 於 09-7-21 17:02 發表
o

之前拍 “無敵珊寶妹” 覺得老土添架

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

原帖由 上校車 於 09-7-17 13:42 發表

網上小說版只有大綱, 沒有詳細內容
香港賣這本小說要85元, 好貴喔
上一次回台灣因為時間匆匆
沒有到書局街買這一本, 好可惜

我搵到網上小說版, 不過得簡體咋
http://blog.sina.com.cn/s/blog_489a0fec0100f02b.html~type=v5_one&label=rela_prevarticle

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

http://blog.sina.com.cn/s/blog_489a0fec0100f02b.html~type=v5_one&label=rela_prevarticle

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

水晶宮

原帖由 Jennifer糖 於 09-7-23 14:09 發表

Wow, 正呀, 多謝晒, 我有時間的話去八過究竟先

男爵府

謝謝提供小說版,我上網搵了好耐,都只是搵了簡短的,無這個咁詳細啊!

男爵府

剛開始睇, 好好睇啊...
請問依家係未播完第七集啊...???

男爵府

係呀!播完第7集,黎緊星期日播第8集.

水晶宮

我睇左大部份既小說版,點講呢,失望囉,以為好好睇
完全同套劇好大出入
劇入面大風沒有那麼深情
大風跟東杰在小說中既好兄弟,劇入面則相反
好彩上一次在台灣沒有時間逛書局買這書,
買了的話,我相信我會dum 心囉

男爵府

上校車,
我同你都一樣同感,好像自己睇緊另一本小說,同電視拍的好大出入,親子日變了大風小學同學聯誼日,對話又唔同,所以睇睇下都無睇,直接睇番部劇還好.

水晶宮

第八集預告

水晶宮

第九集預告

水晶宮

原帖由 hirolin 於 09-7-27 13:33 發表
上校車,
我同你都一樣同感,好像自己睇緊另一本小說,同電視拍的好大出入,親子日變了大風小學同學聯誼日,對話又唔同,所以睇睇下都無睇,直接睇番部劇還好. ...

同意啊, 看書好像看一個完全沒有關系的故事一樣, 搔不到癢處耶

我看完了第八集, 哇塞, 韓東杰好帥啊 (我看到有一點心跳加速的感覺) 他發揮了男二一貫的作用, 默默的陪著女一, 就是這樣才令我有追的動力啊

男爵府

呢2集進度講得好慢,仲未講到入正題,開始有D悶啦!但下集預告尾好似有D事發生,唔知想查東杰什麼資料呢?

水晶宮

原帖由 hirolin 於 09-7-27 15:57 發表
呢2集進度講得好慢,仲未講到入正題,開始有D悶啦!但下集預告尾好似有D事發生,唔知想查東杰什麼資料呢?

覺唔覺有d 鏡頭好似無左, 韓東杰撞了車, 見有個小朋友訓低左, 好似無左下文咁既 ?

其實之前都有d 鏡頭無播出到, 例如韓東杰帶福安去夜市逛, 應該有一幕係福安幫人診症架, 又無左

今集見到韓東杰暗戀福安既感覺好sweet啊

下一集可能係韓東杰養父既兒子因為之前既結怨, 想趁機會陷害東杰報仇

男爵府

我都覺得有d無了下文,同埋無理頭添!
好似明明整模型,意思係要親子,整整下可以改送消防車,同親子一d關係都無,而且點解又要係個種場合送花,應該同活動無關係.明明話送東杰去醫院,無啦啦又可以無去到,奇怪..

水晶宮

原帖由 hirolin 於 09-7-27 16:19 發表
我都覺得有d無了下文,同埋無理頭添!
好似明明整模型,意思係要親子,整整下可以改送消防車,同親子一d關係都無,而且點解又要係個種場合送花,應該同活動無關係.明明話送東杰去醫院,無啦啦又可以無去到,奇怪.. ...

唔知係唔係台劇興一路拍一路播, 所以前文後理好似唔係好夾, 之前命中注定我愛你已經有呢個情況

講開穿崩, 當福安奶奶春扶旺財爺爺入屋 (年輕時), 門口已掛著百年謝家, 但春香還未嫁入謝家, 而應該是百年王家才對啊

你也說道, 東杰照理受了傷應該很痛至係, 無理由唔係去醫院而是去聽福安訴苦 (或者訴苦前已經敷了藥吧...自圓其說)

水晶宮

原帖由 心大心細 於 09-7-24 12:14 發表
剛開始睇, 好好睇啊...
請問依家係未播完第七集啊...???

播出第八集了, 應該會播到11月才播新劇
有排追

首頁

尾頁

跳至