自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

樓主加油

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

時間可沖淡一切,祝福你早日走出傷痛,保重,加油

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

樓主加油!有咩嘢喺呢度講出嚟大家分享
新的一天...希望真的有新的希望吧...

侯爵府

樓主保重
我覺得今世你地緣盡咗,期待下一世啦,下一世重逢會HE,要有盼望同信念
另外,我覺得你太依賴你先生,最想分享嗰個人唔喺度,自己去食自己去玩就冇意義咩?
就算你先生仲係咪呢個世界上,你都唔應該將自己寄生喺佢身上,me time 都可以好享受,更何況你唔係自己一個,你仲有家人朋友
我知道要時間去消化去接受,但唔好鑽牛角尖,有情緒可以搵朋友傾訴,喺呢度傾訴
因為鑽咗牛角尖的話,唔係時間可以處理到嘅問題,如果可以正面嘅態度繼續你嘅人生,時間可以幫到你,加油,希望你明我講乜

子爵府

CD_BB 發表於 23-7-12 20:17
試吓當你想分享的時候,拿一本簿寫低佢,就好似同佢訴說甘,本簿仔就係通另一個世界的channel,久而久之, ...

呢個方法好有用。
生老病死,到咗我們這個年紀,人生就是一次又一次的離別。無奈!

子爵府

2024年龍年勳章

https://youtu.be/GcZfXZ4BuUY
樓主,不要活在過去了,勇敢行前,又係一片天…….有時間可以聽下,
非常好既安慰
Life must go on

子爵府

寶貝豬豬234 發表於 23-7-12 20:05
老公過左身個半月,我如常生活及工作,對住家人我好似冇事咁,都有一齊食飯飲茶……

但係我真係好唔開心, ...

美食片旅遊片,D野幾好食,風景有幾靚
媽媽,以上所有都關你事呀,阿仔係流住爸爸既血,用佢地對腳代替爸爸陪你行,佢地仲細,可以陪你去街,去旅遊,去食好野,一齊影風景相,全部都可以將角度轉為仔仔

天上既爸爸會望到,佢會好安慰太太好努力振作,佢會好多謝你替佢未完成既心願,到某時你地相見,佢會用力多謝你願意留在人間。

水晶宮

BK Milk勳章

寶貝豬豬234 發表於 23-7-12 20:05
老公過左身個半月,我如常生活及工作,對住家人我好似冇事咁,都有一齊食飯飲茶……

但係我真係好唔開心, ...

加油

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊