自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

winnie雲妮 發表於 23-12-25 18:18
送比我都唔要咽,娘到爆

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

慘慘
另外3個星夢成員愈黎愈標青
佢就往下走

男爵府

lovemisha 發表於 23-12-24 10:29
佢唔好化咁濃妝啦 越黎越似馬蹄露 同埋要減走啲baby fat 越來越唔耐看,明明唱歌比賽時 形象幾好 ...

由佢參加聲夢已覺得佢扮可愛扮乖,出席活動有時攬住聲夢的姐姐,有次仲係台慶大場合,講真其他細過佢嘅小朋友都冇咁嘅舉動。都唔明d人話佢靚,根本喺馬2.0,又成日揾粉絲笨。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mizuho 發表於 23-12-23 23:50
佢要嘅收穫並非金錢,係金錢堆砌嘅年輕企業家和愛心滿滿嘅有為青年人設,對娛樂圈發展有幫助,但更重要可 ...

我哋公司都試過
請畢業生,粒粒精英,其中一個cv靚到呢….世界級一流大學畢業,intern全部fortune 500大企業,未畢業已經創業,d project好有睇頭
嗰時好景仲有graduate event,成班請上嚟飲飲食食好chill咁拎住杯酒傾人生
然後呢個眾望所歸嘅年青人,令人大跌眼鏡,問佢間公司嘅business十問九唔知,最後話其實家人幫忙打理(大家心照應該intern都係憑connection至有嘅機會)
即時out啦唔好浪費大家時間

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 23-12-27 11:17
我哋公司都試過
請畢業生,粒粒精英,其中一個cv靚到呢….世界級一流大學畢業,intern全部fortune 500大企 ...

其實呢啲鏟雪機父母間接害咗個年輕人,咩都困難都一早掃平,根本冇學習面對困難和失敗嘅機會,大公司嘅hiring manager面試問10分鐘就知道咩料,到畢業才面對打擊,唔躺平都難!

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 23-12-27 11:17
我哋公司都試過
請畢業生,粒粒精英,其中一個cv靚到呢….世界級一流大學畢業,intern全部fortune 500大企 ...

出嚟做野,好快露陷啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

更紗 發表於 23-12-27 10:59
慘慘
另外3個星夢成員愈黎愈標青
佢就往下走

係喎

珍珠宮

好媽媽勳章

mizuho 發表於 23-12-27 11:54
其實呢啲鏟雪機父母間接害咗個年輕人,咩都困難都一早掃平,根本冇學習面對困難和失敗嘅機會,大公司嘅hir ...

中學升大學都有, 我去大型教育展, 都見到有知名的海外升學agency, 說可以幫手安排高中生入跨國企業做summer intern, 那些公司的名字全部響噹噹, 你肯付錢就會幫你連繫.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊