自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

26days 發表於 24-2-18 21:18
人已經樣衰,估唔到格重衰。
佢應該係睇唔起 Gigi,覺得佢未夠班黐佢,韜佢光。佢自己不嬲慣性睇人人氣做 ...

真係菠蘿雞呀,睇聲生花絮,見古生成日笑騎騎烚熟狗頭咁痴住周深

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

rayrayus 發表於 24-2-18 20:20
兩個姓古都核突啦,明明兩個都係tvb 出力幫手捧,古巨基當年歡樂今宵未大紅時做笑看風雲,唱刑偵一主題曲, ...

嘩, 點解唔去隔離台咩造星?佢同哨牙仔咁老友

珍珠宮

818 發表於 24-2-18 20:29
個軟飯王女婿自己都有講過話老婆出到口叫佢收聲,所以佢而家唔係好敢亂講嘢
...

阿挺呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

26days 發表於 24-2-18 07:18
人已經樣衰,估唔到格重衰。
佢應該係睇唔起 Gigi,覺得佢未夠班黐佢,韜佢光。佢自己不嬲慣性睇人人氣做 ...

Gigi 自己爭氣可以上去同佢同台,叻女。好在都有人睇得出古巨基勢利潤佢現實

https://www.am730.com.hk/column/%E6%96%B0%E8%81%9E/%E5%8F%A4%E5%B7%A8%E5%9F%BA%E5%92%8C%E8%81%B2%E5%A4%A2%E7%9A%84%E7%B7%A3/395408

把時間線推前,出身自無綫的古巨基,於2017年5月,曾在自己FB出了一個po,說自己返回無綫,當時古巨基是這樣寫:「好像有差不多兩年沒到TVB了,有種重返母校的感覺~對,因為我是TVB訓練班出道的~飯堂回味一下先~」到2018年1月,古巨基於無綫節目《流行經典50年》演出,猶如小型演唱會般。

古巨基自己的YouTube頻道,近日出了一條和保錡拍的新片,兩人邊燒烤邊玩遊戲,片首介紹古巨基出場的name card,寫上古巨基「參加藝員訓練班入行由低做起」,便沒有說明是無綫藝員訓練班,這些細節也做得相當徹底。

珍珠宮

美味 發表於 24-2-18 20:01
我都覺得佢無論做乜都好悶,份人又太正經,唔知有乜好睇

仲有頭上嗰pat假髮,冇見佢近照,唔知仲有冇痴上去,古怪基真係有d悶

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

HelloMylink 發表於 24-2-18 08:01
奶共基完美演繹:
黃藍係道具
萬惡古為首

仲有,若要人不知,唔好兩邊癡

子爵府

maisy-lee 發表於 24-2-18 20:48
今期聲生不息gigi做飛行嘉賓,前輩譚維維帶住gigi向男歌手逐個打招呼,行到去呀古生度,古生縮去後面避開握 ...

咁肉酸?樓上有人撐古生話唔同聲夢合作無問題,微博IG兩個樣就答唔出,不如出黎解下畫同聲夢握手有乜問題?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

angiehouse 發表於 24-2-18 20:05
歌手太正經唱歌系無感情,主持太正經又吾幽默直情悶爆

仲要個樣又唔係靚仔,形象萬年如一曰

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

nobodyfool 發表於 24-2-18 22:00
仲有頭上嗰pat假髮,冇見佢近照,唔知仲有冇痴上去,古怪基真係有d悶
...

感情生活又無咩話題,個老婆拍拖n年結婚,連佢個偶像都係萬年大悶蛋周慧敏

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

26days 發表於 24-2-18 19:50
這個古不嬲牆頭草,佢覺得邊個上緊位就黐埋去,正一菠蘿基。
我不嬲唔鍾意佢,黐依個人氣黐嗰個人氣。
...

Exactly

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

今期聲生不息gigi做飛行嘉賓,前輩譚維維帶住gigi向男歌手逐個打招呼,行到去呀古生度,古生縮去後面避開握 ...

吓,洗唔洗咁

男爵府

lemontea520 發表於 24-2-18 08:56
呢個古生係人都知點解佢對無線避之則吉,之前佢同啲新人合作痴下啲年輕感 都唔揀聲夢,仲答人話等緣份到。
...

古天樂?

子爵府

2024年龍年勳章

nobodyfool 發表於 24-2-18 21:57
阿挺呀

子爵府

回覆樓主:

國家民族同管治政權係兩樣嘢,現時好多人唔識分。
就算中國古時,歷史上人民推翻暴君暴政促使改朝換代,後期又倡議「反清復明」等等,就明顯不滿的只是政權,不是自身民族。

禁止訪問

子爵府

咁賤格

男爵府

maisy-lee 發表於 24-2-18 21:55
真係菠蘿雞呀,睇聲生花絮,見古生成日笑騎騎烚熟狗頭咁痴住周深
...

睇得出亦唔意外。
比著係以前寂寂無名嘅周深,古都費事應酬佢,根本睇佢唔起,亦睇佢不在眼內。人地出名左,就係時間埋佢身邊黐人氣,希望人影相佢都有份見下報。

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

26days 發表於 24-2-19 00:33
睇得出亦唔意外。
比著係以前寂寂無名嘅周深,古都費事應酬佢,根本睇佢唔起,亦睇佢不在眼內。人地出名左 ...

佢無人氣架喇要靠痴先可以見樣
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

珍珠宮

回覆樓主:

不嬲都唔鍾意佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊