自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:我之前份工都試過比客咁樣講!有位呀太用指

原帖由 e_g 於 13-04-23 發表
我之前份工都試過比客咁樣講!
有位呀太用指甲挖花左個袋,我好有禮貌地叫客人(呀太)唔好,因為已經被挖 ...
我唸佢應該係斷六親架,佢D咁既人!

大宅

有位呀太用指甲挖花左個袋,我好有禮貌地叫客人(呀太)唔好,因為已經被挖 ...
佢咁癲法嘅?
癲還癲,
始終都要受返,
最後佢點呀?

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

回覆:sales的血淚史

其實就算覺得d sales白鴿眼,但如果人地同你打招呼,都應該回應吓人,同埋made in china果d,自己見到唔鍾意咪唔好買囉,點解要大大聲講出來?

男爵府

lee d就係變態既客,經理都知,所以晤會退讓!

大宅

引用:好彩唔係你憎既人,但我都好憎d白鸽眼既sale

原帖由 ccpccp 於 13-04-22 發表
好彩唔係你憎既人,但我都好憎d白鸽眼既sales,見係港人就唔理人,見大陸人就死哂狗

...
同意香港都好多sales好串

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我好想知呢到有無經理級? D客真係成日叫經理出黎...咁D經理點對付D麻煩客?
我最唔鍾意係化粧SALES,我認我有偏見,我比佢地厄過同串過好多次...

我又成日同我個女講,你賠得起先好攞人地D貨黎睇, 上次入去名店,我個女又就去搞人地2,3萬既手袋,我叫佢咪亂摸,花咗要賠架...

早幾日我去買褲,講真我多數試完都岩,未試過試咗唔買.咁我試咗兩條都唔岩,攞返出去比SALES,佢好大反應話我試完唔好攞出黎...我啞咗了.我唔知道原來試完唔岩要交比FITTING ROOM同事處理....

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

行行都有辛酸史

大宅

引用:Quote:原帖由+bata+於+13-04-23+發表識人係

原帖由 培根 於 13-04-23 發表
但人工係咪好高架?壓力大到爆
No la ,跑到數有萬3左右,跑唔到得8千多d 喳,完全唔符合比例:;pppp:

男爵府

引用:Quote:原帖由+bbtammy+於+13-04-23+發表咩

原帖由 姆名 於 13-04-23 發表
吾買吾緊要,我係話玩野果種,吾買都試勻人地鋪頭所有野果d,吾係講笑,係所有野

...
親眼見識過試左六十幾對鞋,之後一對唔買

If you don't like me and still watch everything I do.

Bitch you're a fan!!!!

大宅

引用:大把呢啲人尤其是班中產 +

原帖由 june25 於 13-04-22 發表
大把呢啲人
尤其是班中產

男爵府

引用:真係好有錢個d係好有禮貌的!但個堆扮有錢

真係好有錢個d係好有禮貌的!但個堆扮有錢既就會好挑剔!
同埋有理無理投訴左先!多謝個廣告「客人永遠是對 ...
係!好好好有錢個班其實先係超有禮貌,唔該前唔該後,成日笑笑口,好好相與!

If you don't like me and still watch everything I do.

Bitch you're a fan!!!!

男爵府

heninkwan 發表於 13-4-23 13:03
佢咁癲法嘅?
癲還癲,
始終都要受返,
其實佢串親d呀sir,所以d 呀sir玩野!最後番差館坐左一陣及賠錢走人

男爵府

liebe_ist 發表於 13-4-23 13:37
親眼見識過試左六十幾對鞋,之後一對唔買
我都試過,40對鞋,20件衫,加埋d acc及袋,最後唔買!火都黎!一班保鏢係面外把關,waste人力物力同埋時間!

男爵府

gogoblue 發表於 13-4-23 13:18
我好想知呢到有無經理級? D客真係成日叫經理出黎...咁D經理點對付D麻煩客?
我最唔鍾意係化粧SALES,我認我有 ...
「在下正是〜!」我既方法聽完佢講完一論廢話仲要笑笑口對住佢!之後如果佢要投訴我地會比email比佢,話比佢聽必須用英文,因為我地區域經理係鬼婆,你寫中文係唔會覆既!十個有9個兼麻煩無投訴!

大宅

no 1…係因為香港太多sale…如果我用兩半日時間shopping.去左幾十間shop.真係晤想次次都回應返!

男爵府

我以前都係做sales架(賣時裝)~伊家轉左行lu~但其實我發覺我都幾中意做sales雖然有時有D客人係冇乜禮貌,但大部份既客人都係ok既……有D仲好好人tim~
其實作為sales,我覺得吳應該expect客人對自己有禮貌,(當然呼呼喝喝既另計啦)如果客人有係bonus黎架!所以有時唯有自己調節吓心態囉BTW~通常對付一D冇禮貌既客人,我會比平時再多D笑容,自然D,盡量令客人放低介心~好多時,客人都會比你感染到,自然會對自己好D架!當見到個客由冇禮貌變到臨走時笑住同自己講返聲吳該哂既時候~我會好有滿足感架!

另外,好多人都話好憎D sales淨係招呼大陸人……可能我自己都做過sales,所以我有時都會好體諒佢地架~sales都係人,人地都係揾食姐~大家都係香港人,明白揾食艱難,何況~D大陸人大把錢,等佢跌多D錢吳好咩?最好湯到佢地一頸血仲好tim~哈
不過,我都認同有少部份sales係好乞人憎既~我自己吳會浪費時間投訴,主要係怕麻煩……如果佢真係激到我好嬲我情願當面話佢!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

e_g 發表於 13-4-23 14:48
「在下正是〜!」我既方法聽完佢講完一論廢話仲要笑笑口對住佢!之後如果佢要投訴我地會比email比佢,話比佢 ...

咁有無試過真係投訴到上去鬼婆到? 有時我覺得好好笑, 成日叫經理出黎,叫咗又點呢? 比你鬧完又點呢? 投訴完又點呢?

男爵府

gogoblue 發表於 13-4-23 15:00
咁有無試過真係投訴到上去鬼婆到? 有時我覺得好好笑, 成日叫經理出黎,叫咗又點呢? 比你鬧完又點呢? 投訴完 ...
當然有啦!那又如何,佢地目的只係想最大個個知!

複式洋房

引用:其实sales同客人都各有好同唔好既.但我想講

原帖由 Dannyng 於 13-04-22 發表
其实sales同客人都各有好同唔好既.但我想講香港人自己話名店sales睇唔起自己,這点是不認同的,只係客人太 ...

複式洋房

引用:其实sales同客人都各有好同唔好既.但我想講

原帖由 Dannyng 於 13-04-22 發表
其实sales同客人都各有好同唔好既.但我想講香港人自己話名店sales睇唔起自己,這点是不認同的,只係客人太 ...

首頁

尾頁

跳至