夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

c6話“我揾到真愛,佢(小三)係上主送俾我的祝福”,究竟係我5明白天主教教義,定係只有c6先明白天主教教義?

別墅

咁賤既男人都有。好好照顧個女,加油

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

算啦,好好照顧自己同小朋友

大宅

引用:c6話“我揾到真愛,佢(小三)係上主送俾我的

原帖由 2015PY 於 15-05-02 發表
c6話“我揾到真愛,佢(小三)係上主送俾我的祝福”,究竟係我5明白天主教教義,定係只有c6先明白天主教教義? ...
聽到都想嘔,是上主給他祝福!真的難委了妳,好啦,我地要好好保住條命,看他的福,負能量不要再積存了,努力做好自己,他的事與妳無關

男爵府

回覆:2015PY 的帖子

直接叫佢食屎吧!!!!

哩個男人要唔要都罷啦!

子爵府

回覆 2015PY 的帖子

咁就叫做為左個囡?辛苦哂。你辛苦?我對住你仲辛苦。
唔好再俾呢個賤人影響自己同個囡!
即刻離婚!同佢神父講,呢個男人俾魔鬼上身,要驅魔!

男爵府

回覆:一個變左心的c6究竟可以有幾恐怖

樓主,你一味只在覆述賤男既講法,你有留心看「全為愛」的回覆嗎?對於你c6自私的説話行為,我都憤怒,但我認同「全為愛」所指他想逃離原本失敗的自己。
c6係自私,但老實說,自私是非常正常的行為。你可以話「為了他,我連自己都不顧⋯」但犧牲背後,還不是「自我感覺良好」?
撇除一切(例如:為左個女丶為左響人地面前有個完整家庭),你靜下來問自己:你真正想要的是什麼?過怎樣的生活?假若c6突然在世界消失,你會如何安排日後的生活?
「不要把幸福的鎖匙交給別人」,就是向自己負責給自己幸福,與其在等別人⋯自己給自己幸福才最實制。選擇留底或離開不是重點,重點係你想過怎樣的生活(不要把c6算入去)。如果你真心想挽留,咁你就靜靜響度等,用愛去包容一切;如果你覺得不想再留在這段關係,咁亦好好去處理(就不要理人家是否風流快活)。

男爵府

你連自已都唔愛自已。
就别想人哋會愛你啦。
路係自已選的。你要選擇繼續咁樣生活方式。
冇人幇到你。

大宅

引用:樓主,你一味只在覆述賤男既講法,你有留心

原帖由 SVbaby 於 15-05-02 發表
樓主,你一味只在覆述賤男既講法,你有留心看「全為愛」的回覆嗎?對於你c6自私的説話行為,我都憤怒,但我 ...
說得很好

複式洋房

d小三成日拆散人地美滿的家庭,可悲!

複式洋房

叫佢去死啦!留反間屋同錢。俾個Account佢定期入錢俾你(入遲半步都要告柒佢),呢啲咁嘅人,見多一眼都想斬柒佢!
你要加油呀!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

等男人愛,冇男人唔得的女人,是世上最可憐,但又最唔抵可憐的人。

自己都不愛,行出黎,可愛極有限。

連自己生活都攪唔掂,那有資格講尊嚴?

子爵府

引用:c6話“我揾到真愛,佢(小三)係上主送俾我的

原帖由 2015PY 於 15-05-02 發表
c6話“我揾到真愛,佢(小三)係上主送俾我的祝福”,究竟係我5明白天主教教義,定係只有c6先明白天主教教義? ...
佢鐘意講乜都好,你應該當佢9 up.

好好為自己打算吧!

男爵府

引用:阿囡感冒發燒,依然c左出去會小三

原帖由 2015PY 於 15-04-11 發表
阿囡感冒發燒,依然c左出去會小三
有咩咁奇,有得小3,佢都唔會理你哋架啦,當年我個件都係咁,個囡半夜肚痾痾幾次,佢仲可以繼續瞓,問都唔問,發燒叫佢返嚟睇囡,佢叫我揾62,最絕仲可以cut咗個囡啲學費而唔同你講。個囡小一面試全部唔去唔理,一毫生活費都唔比,仲諗盡所有方法等你錢唔掂而迫你賣樓分錢,咁夠絕未?不過天無絕人之路,捱過咗,咪睇下個天點做嘢囉。

伯爵府

引用:阿囡感冒發燒,依然c左出去會小三

原帖由 2015PY 於 15-04-11 發表
阿囡感冒發燒,依然c左出去會小三
飛左佢算啦

首頁

尾頁

跳至