自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

ning.. 發表於 15-9-29 17:11
未必~可能係 對人不對事

唱歌好聽既就有形,大媽就不知所謂

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 littlecar 於 15-09-29 發表

原帖由 美味 於 15-09-29 發表
agree 樂器可以酌情 鐘意體育又話運動器械要酌情 跟住鐘意畫畫又話繪畫器材應該酌情 沒完沒了

...
要爭取咩佢哋嘅自由,批唔批係港鐵的自由。自由唔係一部分人專享的。

收集簽名去港鐵總部請願,我支持㗎!但搞啲低級前線員工扮英雄,就好令人討厭囉!

港鐵唔批~大可罷搭。攞啲打工仔出氣,又有幾型呀?!

禁止訪問

回覆:地政署職員一嘢KO港鐵職員

公爵府

引用:2015年09月27日 星期日地政署職員一嘢KO港

原帖由 海妮 於 15-09-29 發表
2015年09月27日 星期日
地政署職員一嘢KO港鐵職員
佢地專蝦老弱婦孺學生细路仔

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:玩到啲職員仔有咩咁叻呢好無聊呀,要搞就搵

原帖由 cheese08 於 15-09-29 發表
玩到啲職員仔有咩咁叻呢好無聊呀,要搞就搵啲大粒啦
佢哋只係識蝦啲前線人員,對住人哋啲高層同CEO,佢夠薑嗎?

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hahamc 發表於 15-9-29 16:46
港鐵針對大樂器,但又唔針對水貨客,呢種選擇性執法先最唔文明,最證明社會倒退

公共地方唱歌可以告佢阻街 ...

面對濫權、執法不公,而用"打份工唧"去解釋,確實係一個倒退。

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:真係倒衰啦,社會無法治,一句公義,所有欺

原帖由 Gerard 於 15-09-29 發表
真係倒衰啦,社會無法治,一句公義,所有欺凌行為都變得合理,高尚,民主的社會是如此嗎?文明的社會如此嗎 ...
係原始野人法則 靠惡靠人多邊個惡啲人多啲邊個就係公義 唔需要尊重其他人

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:Hahamc 發表於 15-9-29 16:46 港鐵針

原帖由 Zenia 於 15-09-29 發表
面對濫權、執法不公,而用"打份工唧"去解釋,確實係一個倒退。
講緊港鐵職員咋喎~

你好似叫緊話警察嘅口號,不如loop 埋 七警出來講啦~

子爵府

引用:Quote:Hahamc+發表於+15-9-29+16:46+港鐵針

原帖由 littlecar 於 15-09-29 發表
打擊水貨客都做左好多野呀,你唔見唔代表無做
我日日都見到水貨客大包大包運野上車

禁止訪問

子爵府

引用:Quote:Hahamc+發表於+15-9-29+16:46+港鐵針

原帖由 Zenia 於 15-09-29 發表
學黃子華話香港地講句「揾食啫」
就即刻乜事都合理化

大宅

回覆:Zenia 的帖子

只要做得對,不管是高層或低層,鏡頭前與後也不用怕

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:只要做得對,不管是高層或低層,鏡頭前與後

原帖由 PurpleSea 於 15-09-29 發表
有無問人想唔想比你影,然後放上網?人地唔係公衆人物

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

問心如果依個所謂測量師換成強國大媽 你係咪都撐先?

水晶宮

我覺得,執法果位唔知法,先至會咁瘀姐.
唔想比人挑機成功,咪溫下書,做好自己本份囉.

珍珠宮

反水貨客 咁正義,要帶晒口罩和朦面。
唔通~佢哋覺得自己咁做係唔啱?

網絡欺凌起底~禍及家人,你唔怕,我怕㗎!

水晶宮

karryho 發表於 15-9-29 16:20
第日如果呢個“公眾地方”坐滿賓賓印印響度野餐時,唔該唔好同港鐵職員投訴

...
係架.如果唔係地鐵管轄範圍,係公眾地方阻街同遊盪,應由警察負責.

milk323    發表於 15-9-29 22:53

珍珠宮

Gerard 發表於 15-9-29 18:00
曾幾何時上水港鐵職員捉水貨客以萬計,而家一句不公義就為難人,又一城唔比開傘就幾廿人去人地商場開傘挑釁 ...

現在香港只要掛上"公義"2字,無論做什麼都變得合理,公義2字真好用。

首頁

尾頁

跳至