夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb好慘

水晶宮

回覆:dotdot.blue 的帖子

好自私、同我識果兩公婆一樣、只係生、唔湊唔教

大宅

回覆:有左7w, 老公係咁迫我落仔

管殺不管埋,管生不管湊。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

我個同你的個案有9成相似。
1,有個大仔1歲2個月左右,又有左。
2, 老公唔想生多個。
3,我一直想生多個,想大仔多個兄弟。
4,大仔一直外婆照顧。

唔同的係,
1,唔載套ok, 我講明有左一定生。
2,大仔我地一方工,或放假一定自己照顧返。
3,經濟上我覺得ok,平有平養,貴有貴養。

請真,第一個的時候覺得《生多個無問題》,但真係出左世,忙到死,但唔生我成世心入面會有條刺。
老公無講落仔果d野,細仔出世都好開心,但見佢返多份散工辛苦左,有時都有d後悔。但見到佢地兩兄弟一齊玩又覺得值得,我份人可能天真d,覺得馬死落地行,船到橋頭自然直,盡我能力比最好的野佢地。

Jm講咩都無用,最緊要同老公傾左先,生左落來如果佢唔鍾意覺得煩,只會成日避開屋企。
同埋你地一星期只周未照顧到,如果你未生我會只你唔好生多個,你試過成個月晚晚3點輪住抱住丫bb係廳巡邏,你試過幾多次佢發燒時係佢身邊。
養育過程甜酸苦你大仔你地已經錯過了,希望接下來你地會好好珍惜。有《心》就唔係問題,無地方住,一家4口逼埋一間房無話唔得,房唔夠訓訓廳囉,無地方玩~香港地大把公園,室內都有tim, 無人睇請工人或找政府托兒,總有方法,人地新移民生4,5個都係甘。係辛苦嫁拉,鬼叫那個係自己個仔咩,辛苦3~4年返左學就會好好多。

詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

男爵府

始終係生命,你们的骨肉。生出來,努力照顦

男爵府

引用:始終係生命,你们的骨肉。生出來,努力照顦

原帖由 eg123 於 15-12-14 發表
始終係生命,你们的骨肉。生出來,努力照顦

大宅

都是果句, 自己做的事, 要自己負責, 你不去避孕, 有了, 不是意外, 是當然會發生的事. 唔好話唔懂, 無人會信. 有了, 就你和你老公都要負責. 不是話落了就算, 是生命來的, 既然是自己攪出來, 就要想方法去養大. 辛苦D, 唔好怨, 亦唔好將個揍仔責任推比老人家. 他們無責任去負責.

大宅

船到橋頭自然直
人命,自己bb條命
麻煩你望下你大仔,忍心殺左佢嗎?

大宅

引用:船到橋頭自然直人命,自己bb條命麻煩你望下

原帖由 開心d 於 15-12-14 發表
船到橋頭自然直
人命,自己bb條命
麻煩你望下你大仔,忍心殺左佢嗎?
生真係冇問題,但兩個都要自己湊,唔好再辛苦老人家! 自己的事自己負責!

大宅

引用:生出來4個人申請公屋啦應該好快

原帖由 julieko 於 15-11-05 發表
生出來
4個人申請公屋啦
應該好快
下?好快?你點理解出黎?

大宅

計排卵期出意外?你哋都幾唔負責任架喎,人命黎架!有機會會唔要個B就唔該小心d啦!落仔折福架!

複式洋房

引用:我地2個搵錢,計排卵期出意外

原帖由 SaiBSai 於 15-11-05 發表
我地2個搵錢,計排卵期出意外
計排卵期去避孕,唔係吖化

侯爵府

引用:結婚5年,已有1子3歲,因住屋問題,仔由99

原帖由 SaiBSai 於 15-11-05 發表
結婚5年,已有1子3歲,因住屋問題,仔由99照顧,不同住,逢假期前先接仔仔返我地屋企。
一直我都想生2個, ...
你不如問吓99肯唔肯幫你湊多件先啦,你想你想,自己無本事要麻煩人就唔到你想架喇

侯爵府

引用:好自私、同我識果兩公婆一樣、只係生、唔湊

原帖由 luckybaby2011 於 15-12-13 發表
好自私、同我識果兩公婆一樣、只係生、唔湊唔教

...
但仲想生多個

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

mandada 發表於 15-12-16 00:47
下?好快?你點理解出黎?

點樣都好

冇可能因為住屋而落左BB

無論7W ,17W ,27W 37W 都係一個生命

你可以去想生BB “版問下, 實比人鬧死

大宅

引用:Quote:mandada+發表於+15-12-16+00:47+下?

原帖由 julieko 於 15-12-16 發表
點樣都好冇可能因為住屋而落左BB 無論7W ,17W ,27W 定37W 都係一個生命你可以去”想生BB “版問下, 實比人 ...
妳講緊4人排公屋好快喎

大宅

回覆:M.Reis 的帖子

落仔叫負責?!

大宅

其實,都有方法,亞媽辛苦D,日頭凑2个小朋友,跟工課,夜晚去返工,又唔影響先生,又唔影響奶奶,我有朋友係甘,重要,要大家同心協力為頭家,最無辦法辦法,做亞媽係辛苦架,凑过夜晚,24小時one caLL,人都癫……

首頁

尾頁

跳至