自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

明明係自己錯而搞出問題,居然仲要話人態度差!做前線、CS真係慘!

禁止訪問

洋房

回覆樓主:

件事我會自己承擔反個責任!分行職員幫我跟我都好多謝佢!投訴信同感謝信我都會寫,個CS我一定會投訴,有錄音的話咪播返出黎囉。如果大家覺得個CS係冇問題,有機會大家都可以去體驗下佢地ge服務。我自己都係做前線,希望大家記得自己講過做CS係好慘的,唔好再去R著數為難人!

男爵府

回覆樓主:

點解個個都話樓主唔啱?講真去得旅行社報團,有個專人同你傾,你講曬自己要報既團,有團號㗎wo,個職員會mark低,大家講清講楚幾時咩團咩價,否則d職員唔會打電話催樓主交錢。上到去交錢一定係一心諗住交上次講定既團費,點知佢地會搞錯日期個團號都唔同喇,講真真係去報團就係唔想自己樣樣諗到頭大,你地可以話樓主冇check,但旅行社出單絕對錯得更離譜,樓主錯在唔應該打電話,應該帶埋第一次報團單張同寫嗰d資料既紙張,實有d用筆圈圈點點過,直接上交錢間鋪叫佢地拆定佢。

伯爵府

sze901 發表於 17-12-9 00:42
話說今年一心諗住新年大約14/2-21/2同屋企人去土耳奇旅行!都問過好多間旅行社,包括永安,康泰等...最後對 ...

名唔好亂簽,咁基本嘅嘢都唔睇清楚。

水晶宮

千千萬萬 發表於 17-12-10 04:55
點解個個都話樓主唔啱?講真去得旅行社報團,有個專人同你傾,你講曬自己要報既團,有團號㗎wo,個職員會ma ...

錯不在旅行社喎! 個客 自己唔睇單又聽唔到職員講的出發日期起碼3次, 咁就簽名比錢, 冇得救!

有報过旅行團都知, 好多時個客親身到旅行社2次, 第一次落訂, 第二次比尾数。張單錯日期唔應該係比尾数先至黎錯, 一開始落訂時 就已經攪錯 --- 2018 年2月出發 攪错為2017年12月, 旅行社因而在4/12打電話催樓主交尾數, 而樓主又冇問旅行社何解2月出發, 12月就要比埋尾数?!

樓主連出發日期咁基本野都唔睇真d 就簽名兼比錢 (大拿拿十萬), 旅行社又冇用威嚇手段逼個客比錢, 個客仲要係有人在場陪住。 個客比完錢幾日後( 9/12)打電話去指控旅行社收錢職員有錯, 要求回水唔去 (14/12出發) 或延遅出發, 咁樣講唔過呀嘛。如cs應承個客, 我又係cs個 boss, 我丙cs 何解胡亂招呼個 客的無理要求? 錯不在旅行社, 況且, 距離出發得果幾日, 旅行社所能做的, 真係好有限, 唔比個假希望個客係正路, 但個客 忠言逆耳, 反指cs 態度差。

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我提及電話有對話錄音就是想説CS沒有可能明知有錄音都會態度惡劣,除非佢唔想要份工,又或者已忍不住個客。基本上我一向都跟永安買package去自由行,基本上分行的職員態度都ok的,而且正如各jm提及,一定狂圈張單。
樓主倒不如收拾心情去旅行啦!

瑪瑙宮

大廚勳章

點解個個都話樓主唔啱?講真去得旅行社報團,有個專人同你傾,你講曬自己要報既團,有團號㗎wo,個職員會ma ...

樓主都一直冇講過佢第一張單有冇錯啊?如果第一張單落訂嗰張係正確嘅,反而係第二次俾尾數時先至錯日子我覺得永安就好大責任啦。。。但如果第一張單已經錯(你都識講人哋會圈住啲時間人名啦)咁就有得坳囉

其他人都有叫佢send幅圖出嚟可以遮住晒啲個人資料。。。最重要係兩次嘅單嘅日期。。。如果第一張單根本日期已經係錯誤就唔好怪人哋永安啦

唔好淨係拗個CS態度。。。五個成人都發雞盲其實真係好大責任。。始終呢啲嘢都係講證據攞張單出嚟睇吓囉係咪人哋冇同你對過?張單白雪雪就叫你簽名?報個團嘅都知俾錢時張單係花晒或者用螢光筆highlight晒。。特別係第一張落訂嘅單有冇錯先呢個先係重點!

公爵府

回覆樓主:

個CS咁唔專業

琥珀宮

永安團唔同日期,個團號都一樣的。
樓主case似係開始,永安所謂專人,已經聽錯誤會日期。要客人對單,就係要確認無誤會。

不過其實樓主而家無太怪永安職員,他主要係話事後CS唔helpful 態度差。

大宅

sze901 發表於 17-12-10 02:07
件事我會自己承擔反個責任!分行職員幫我跟我都好多謝佢!投訴信同感謝信我都會寫,個CS我一定會投訴,有錄 ...

樓主不停話自己肯補錢就叫承認左自己責任,實在不敢苟同,有d野唔係俾錢就可以解決。我相信個cs唔係一黎就叫你報警報飽佢,應該係多番解釋無得轉團,個客都堅持要轉,什至威嚇要報警,佢都無晒你符先咁講。如果拎個錄音出黎對質,你都吃虧

伯爵府

回覆樓主:

樓主,首先你要搵番一開始報團嘅第一張單,望清楚個日期係2017年12月定2018年2月,如果一開始已經係錯,你又咁耐未有發現,呢個情況,樓主都要負上部份責任。

侯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主

又一綜道理講吾過講態度,個心係咪舒服啲

瑪瑙宮

大廚勳章

Bloomberg 發表於 17-12-10 09:36
樓主,首先你要搵番一開始報團嘅第一張單,望清楚個日期係2017年12月定2018年2月,如果一開始已經係錯,你 ...

我就係覺得根本就係第一張單就錯。。。如果第一張單就已經錯根本樓主自己係要附上九成嘅責任。。。

而且佢話肯俾返錢機票咁點計啦?14號出團啊嘅團因為呢10個人就成團。。。現在如果比樓主改剩返嗰啲永安都要出團。。。定係取消個團令到其餘嘅客人冇得去?而且日子咁接近先至發覺好多野都已經落實晒啦。。真係唔係話求其比少少錢就話可以解決。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

我喺呢間都有不快經歷,,不會再幫襯

水晶宮

回覆樓主:

如果第一張單的出發日期係啱的, 以投訴人的角度, 仲唔據理力爭, 影埋幅相出來質死旅行社咩?!
個舖仲洗乜講咗9頁, 當事人回應咗幾次, 但依然冇確實回覆 第一張單的出發日期是2018年2月還是2017 年12月 咩?!

翡翠宮

Bloomberg 發表於 17-12-10 09:36
樓主,首先你要搵番一開始報團嘅第一張單,望清楚個日期係2017年12月定2018年2月,如果一開始已經係錯,你 ...

部分係幾多份,睇情形係10份入面佢佔9份半

翡翠宮

seaheart88 發表於 17-12-10 09:51
我就係覺得根本就係第一張單就錯。。。如果第一張單就已經錯根本樓主自己係要附上九成嘅責任。。。

而且 ...

我覺得係無解決方案,佢只可以盡量去,邊個去到就邊個去。如果吾係10萬就 total loss.

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

應該由落訂開始已經錯左, 2次都應該有講日期同圈比你睇, 應該係你地冇睇清楚, CS唔會一開始就叫你"要報警就報飽佢" , 應該都係樓主威脅人地會報警,人地先咁講, 樓主知果一開始冇錯, 點解唔 post你訂位時果張單上來??

侯爵府

seaheart88 發表於 17-12-9 22:56
都話咗一聽到話冇得改或者取消唔到個客就會癲。。。就算個CS點禮貌同佢講佢都會覺得佢態度唔好,唔幫手又 ...

首頁

尾頁

跳至