時事熱話

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Lillian54321 發表於 19-8-7 14:36
啱,暴徒有種就上京!除口罩wow記得!!!!仲話遊行,翻屋企睇電視啦,你有種改變到政府,不如改變埋個地 ...

舉腳贊成(emoji)(emoji)D人罷工,自己罷就算,仲要阻塞交通,癱瘓地鐵,搞到人地返唔到工,返唔到屋企,變成被罷工(emoji)

大宅

yamyam_612 發表於 19-7-22 15:48
同意!!!!
我唔想小朋友係咁嘅環境下生存!

你咁不想你既小朋友係咁係環境下生長,點解唔移民去其他国家?

珍珠宮

回覆 luvkaka 的帖子

緊係連登人啦
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

別墅

syberchan123 發表於 19-8-7 19:18
1. 元朗警察已經拉咗人啦,記者會都有講見唔到有人手持武器,你係咪想反對警察執法?
2. 林鄭有早知?如果 ...

仲有, 第一點, 如果你覺得警黑合作,而現在只係拉咗魚毛蝦仔,咁其實可以順藤摸瓜捉大佬㗎! 橫掂黃C 大把$$, 大把金主! 有証據嘅,唔好直接拎去差館,公開咁拎去,無黑幕啦!

大宅

越咸越愛 發表於 19-7-22 13:53
再唔企出黎為自己發聲,我地就保護唔到下一代。林鄭政府無能,黑警與黑社會勾結!
...

可唔可以實質地講下保護下一代from 啲咩?

唔好係到口號式討論

男爵府

連登仔們,去第二度玩啦!呢度bk吾歡迎你地,吾好搞到呢度污煙瘴氣!

男爵府

第86章 《調查委員會條例》

7. Use of evidence in civil and criminal proceedings
Evidence given by any person before the Commission shall not be admissible against him in any civil or criminal proceedings by or against him, except where he is charged with any offence under Part V (Perjury) of the Crimes Ordinance (Cap. 200) or is proceeded against under section 8 or 9.

☝☝而家先知,暴徒為什麼要成立獨立調查委員會

《網傳》
有一位著名大學教授說據某些法律界朋友透露,現在設立所謂獨立調查委員會有一法律風險,就是暴徒若向委員會主動提供過資料或情況,這些資料便再也不能在法庭中用作檢控的證據。他們從而可減罪或免罪。怪不得黑衣人這麼希望成立委員會。若此屬實,則大家應要注意這點,並向朋友傳達此訊息,不要跌入黑衣人和反中亂港政棍的陷阱。   廣傳到所有群組

Wish someone had disclosed this earlier and saved everyone a lot of unnecessary arguments.

唔怪得要成立獨立調查委員會啦

珍珠宮

LongTimeAgo 發表於 19-8-9 10:50

唔好係到口號式討論
YES

男爵府

yamyam_612 發表於 19-7-22 15:48
同意!!!!
我唔想小朋友係咁嘅環境下生存!

曱甴又去圍校長間屋

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

LongTimeAgo 發表於 19-8-9 10:50

唔好係到口號式討論

香港人都想下一代可以安居樂業。依家治安咁差,連出街都畀人打,真係好危險。為咗守護下一代,一定要企出嚟,支持警察嚴正執法,維持社會治安!再唔企出來就沒有機會了!請廣傳!

大宅

syberchan123 發表於 19-8-9 15:40
香港人都想下一代可以安居樂業。依家治安咁差,連出街都畀人打,真係好危險。為咗守護下一代,一定要企出 ...

Sorry, 你有無數據透露「連出街都畀人打」幾多人?

我日日都有出街,暫時未見到有人當街比人打,治安差我反而覺,主要因為有一班黑衣人周圍搗亂

複式洋房

LongTimeAgo 發表於 19-8-9 15:43
Sorry, 你有無數據透露「連出街都畀人打」幾多人?

我日日都有出街,暫時未見到有人當街比人打,治安差我 ...

我睇新聞見到成班黑衣人打人喎,喺北角荃灣啊!

之前元朗就有班白衣人打人,又係好恐怖!好彩警察好快出嚟開記者會捉人,仲話見唔到有人手持武器,我先安心返少少!

依家搞到我都唔知著咩顏色衫出街,驚畀人誤以為係打人嘅人。香港人人自危,暫時得返警察最安全,黑社會都要畀面佢地,聽講網上有得訂類似警察背心,諗緊好唔好買返件頂住檔先。

大宅

syberchan123 發表於 19-8-9 16:12
我睇新聞見到成班黑衣人打人喎,喺北角荃灣啊!

之前元朗就有班白衣人打人,又係好恐怖!好彩警察好快出 ...

暫時得返警察最安全?
黃大仙紀律部隊宿舍發生咩事?你追得咁貼無理由唔知架

複式洋房

LongTimeAgo 發表於 19-8-9 16:26
暫時得返警察最安全?
黃大仙紀律部隊宿舍發生咩事?你追得咁貼無理由唔知架
...

黑衣人同白衣人打人,兩邊都有好多人被佢地打到頭破血流,部分人仲係情況危殆。

Sorry 你有無數據顯示「黃大仙紀律部隊宿舍」有幾多個傷者?

大宅

721嚴重襲擊中聯辦
721嚴重襲擊中聯辦
721嚴重襲擊中聯辦

複式洋房

winewinewong 發表於 19-8-7 22:24
而家係班唔見得光嘅黑衣蒙面怪搞到香港亂過中東,由一個自由嘅法治社會變成人治,黑衣人話事,搞冧咗香港 ...

完全同意

複式洋房

rosetina 發表於 19-8-9 14:43
曱甴又去圍校長間屋

成班人淨係識得圍人, 搞人哋啲屋企人, 見到呢啲行為就火滾, 大家一定要拒絕遊行, 唔可以再畀佢哋猖狂落去

複式洋房

bbsan 發表於 19-8-9 09:20
你咁不想你既小朋友係咁係環境下生長,點解唔移民去其他国家?
...

你哋咁鍾意揸住美國旗周圍去, 咁你哋去曬美國住咪得囉, 美國一定好歡迎你哋。

男爵府

siumike288 發表於 19-8-9 18:18
成班人淨係識得圍人, 搞人哋啲屋企人, 見到呢啲行為就火滾, 大家一定要拒絕遊行, 唔可以再畀佢哋猖狂 ...

非常同意,完全係暴徒所為,仲歪理連篇,不知所謂!

公爵府

朱寶媽媽 發表於 19-7-23 08:14
成個籃屍BK一唱十和添啦!

口中說民主,連大多數既主流意見都接受唔到,唉。。。。。。。。

首頁

尾頁

跳至