夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

mayce860914 發表於 20-12-11 23:12
未,其實我哋都唔想離婚,個女人有2個女架,我老公一定唔會揀佢,同埋我老公唔會周圍去架,放工就返屋企食 ...

咁睇你地都仲有轉彎餘地!話曬個女人有兩個女,永遠一齊嘅機會唔大,你都忍住唔好check佢啦!

大宅

alicewong18 發表於 20-12-11 23:38
咁睇你地都仲有轉彎餘地!話曬個女人有兩個女,永遠一齊嘅機會唔大,你都忍住唔好check佢啦!
...

但點忍到佢哋做過 ?心理壓力好大,我而家都未諗到點面對

子爵府

mayce860914 發表於 20-12-11 23:43
但點忍到佢哋做過 ?心理壓力好大,我而家都未諗到點面對

明白你感受我現在都係時時刻刻腦海都諗緊佢哋搞嘢嘅情景!就算我同佢離婚我都會繼續諗!
佢話而家同佢斷,俾多次機會佢!希望係真!

複式洋房

alicewong18 發表於 20-12-10 14:08

可能個小三先冇咁蠢,無名無份点同佢生仔,更何況佢宜 ...

第三者離開已婚男人可以重新出發選擇同另一個男人一齊,但已婚男人就未必可以好似第三者咁自由或多機會結識其他女人。男人想女人為佢生BB可以係為愛或者穩定關係,正如你現況一樣,受到如此對待都未有打算離開佢咁。男人可能明白女人天性,知道有一些女人會為小朋友而選擇忍耐,所以會不斷出軌。又或者因為同女人一齊好耐,知道買禮物或者如何氹佢可以解決到問題。
現在你老公的第三者已另結新歡,佢可能心有不甘輸比佢新男友,又或者其實佢仲未放低所以唔願意同第三者斷聯,其實可能同你現在感受差不多。

面對老公出軌決定去或留,真的要好好問下自己能否接受老公「身在曹營心在漢」。呢個第三者離開後係咪就無另一個第三者出現係一個未知數。

建議你如果小朋友大的話可以嘗試搵份工作,可以讓你減少對佢的依賴同時增加自己的自信心,你忙的時候便無時間去想太多,或者可以減輕你現在的不安感。祝你早日想清楚自己要如何處理面對緊的問題,有需要的話可以去搵專業人士幫手。

複式洋房

alicewong18 發表於 20-12-11 23:38
...

我c6婚後第一次出軌,他立即回頭,我們都努力修補,那時我還認為是我們的關係不太好而令到他這樣做。之後我們還再生小朋友,關係一直都好好。可是他還是再次出軌,我終於明白,他的行為不是因為我們之間相處的問題,而是他本人個人有問題。他本身就是不尊重婚姻,不會為傷害到別人而悔疚的人。 你可以選擇相信原諒一次,但預了再有下一次一定的機會很大。事實是委曲求全並不會為你帶來幸福快樂。

子爵府

vivianho 發表於 20-12-12 12:00
第三者離開已婚男人可以重新出發選擇同另一個男人一齊,但已婚男人就未必可以好似第三者咁自由或多機會結 ...

你絕對講得啱,其實係我老公纏繞住個小三,又唔甘心小三有新男友,成日想搶返佢返嚟,我知個小三又久唔久玩屎忽花,又吊下我老公引咁,咁樣先難斷!
我都想找工作,冇學歴唔知可做咩!宜家佢話唔再揾(聽住先)但現階段如果我做嘢佢咪有機會揾返小三!我宜家人釘人mark實佢,除非佢講大話返工其實放假就冇計!我知我咁樣好辛苦,
其實呢次最後機會比佢,如果又再揾小三見面我就心死離婚了!

複式洋房

alicewong18 發表於 20-12-12 12:47
你絕對講得啱,其實係我老公纏繞住個小三,又唔甘心小三有新男友,成日想搶返佢返嚟,我知個小三又久唔久 ...

其實第三者係邊個或者佢會點做根本唔重要,重要的係你老公點去處理關係。一齊咁耐感情應該唔淺,正如你會放唔低佢一樣。
好多機構有提供培訓課程,有時會轉介工作機會,可以睇睇自己對邊類工作有興趣去選擇。參加興趣班打發時間或者做義工幫助人可以令你人生更有意義。
希望你自始可以自主自己的人生,唔需要再去等事情發生後讓人去決定你需要點做,加油!

子爵府

vivianho 發表於 20-12-12 14:30
其實第三者係邊個或者佢會點做根本唔重要,重要的係你老公點去處理關係。一齊咁耐感情應該唔淺,正如你會 ...

謝謝您

首頁

尾頁

跳至