自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:D客又好中意exchange,1,買左成個幾月又換

原帖由 e_g 於 13-04-23 發表
D客又好中意exchange,1,買左成個幾月又換;
2,自己/工人洗爛又換;
3,著左成個月覺得唔舒服又換;
嘜過時都可以換嫁?你邊間公司嫁?

男爵府

Sarahsiuwong 發表於 13-4-23 15:13
嘜過時都可以換嫁?你邊間公司嫁?
緊係唔比佢換啦!

男爵府

Vickymak2003 發表於 13-4-23 00:12
我以前係做burberry小朋友衫嘅,根本9成9都係喺大陸做,如果一件衫要喺法國做再運過嚟香港賣,我深信一件衫 ...
我都係, 做過制衣, 知道手工車工係幾錢之後, 係好少再買到衫, 因為佢食水太深根本唔抵, 唔甘心畀佢, 現在都好少買名牌, 因為貴在於名~~~

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

環保接龍勳章

e_g 發表於 13-4-23 15:59
緊係唔比佢換啦!

你公司唔換都好D.........我係推完, 轉個頭公司換俾佢.........

買左幾個月O既袋, 用到甩線都有得換過新
人生本是苦

男爵府

引用:份糧包左如果咁容易做,sales人工就唔會比

原帖由 samantha392 於 13-04-22 發表
份糧包左如果咁容易做,sales人工就唔會比文員高。利申,我自己都係sales,不過銀行界,睇開d,如 ...
極同意,做sales 有90% 人工係for 被人鬧/ 受氣

珍珠宮

環保接龍勳章

男爵府

candice0830 發表於 13-4-23 17:25
有時又真係...身邊都有人係咁...

有次同朋友行街, 個朋友明知人地就收工, 入到去重慢慢睇, 睇到 ...
我都有朋友係咁,我會罵爆佢!(我講野不嬲都好直)

男爵府

回覆 wancy_2000 的帖子

睇你做邊d sales, 我試過底薪7500,公司話有佣,佣金好高,但入到去先知大獲,老細set 個target 係天文數字,仲要做C9客,做左個幾月就成日聽到班C9咩都發癲小(無非打折),結果老細又比,小〜唔做算數!

男爵府

完全有同感呀!有d人真係好無禮貌!有時真係做到自己痴痴地線!

男爵府

再黎多件真人真事〜有位身光頸靚既男人叫個part time拎依樣試個樣,part time仔係第一份工,所以有時會目無表情,個男人突然叫停個part time仔,之後大聲問你咩x野態度,西口西面,個part time仔就低哂頭耍冧由佢小,我見狀即上前了解,個男人即刻咩海鮮家畜都出哂黎,之後叫個part time仔跪地道歉,我即刻話「先生,佢其實已經同你講左好多次sorry,比次機會小朋友!」我就叫part time仔番倉,點知突然個男人想足住個part time仔車佢一巴,我即刻推開個part time仔,結果個一巴就打左落我到!
我就問「先生,你依家舒服d未?」佢呆左做唔到反應,之後我就話「先生,依家到我唔舒服,麻煩你等等,因為我會報警告你打我!」同時商場石蕉剛到就睇住個男人,結果個男人判守行為!

子爵府

引用:好彩唔係你憎既人,但我都好憎d白鸽眼既sale

原帖由 ccpccp 於 13-04-22 發表
好彩唔係你憎既人,但我都好憎d白鸽眼既sales,見係港人就唔理人,見大陸人就死哂狗

...
有同感喎:;pppp:

如對本人內容有意見, 不喜勿插!!! 謝謝!!!

大宅

引用:再黎多件真人真事〜有位身光頸靚既男人叫個

再黎多件真人真事〜有位身光頸靚既男人叫個part time拎依樣試個 ...
嘩……我諗你遇上一個精神病嘅啦

大宅

引用:真係好有錢個d係好有禮貌的!但個堆扮有錢

真係好有錢個d係好有禮貌的!但個堆扮有錢既就會好挑剔!
同埋有理無理投訴左先!多謝個廣告「客人永遠是對 ...
對,我接最多投訴的是個班買幾千蚊以為自己買好多的cheap客。又話我如果唔炒位員工或退錢就去消委會告公司。我笑住回應:多謝你電話,唔左你去消委會了,拜拜。我心諗,你收皮啦。未見過大象痾尿。從未收過過萬爽客投訴。所以應同前線員工是辛苦的

大宅

引用:高質素既客人同高質素既Sales同樣難求!

原帖由 魚子媽媽 於 13-04-23 發表
高質素既客人同高質素既Sales同樣難求!
正,好同意

大宅

回覆:sales的血淚史

其實哩啲算小事,我係ts反工嘅時候見唔小,比b6搶單話我哋無vold單,其實即時vold咗係佢哋自己唔識,我哋比曬咭片比賣熱線,佢仲要講一句點知你哋會唔會聽日就執咗㗎!真係想講一句公司裏面嘅ipad都多過要退比你嘅錢囉!另一個case著得斯文嘅OL無帶會員咭,同佢解釋帶咭先有折,佢一聽完勁now初頭都講中文,之後就係咁講英文,仲要要我哋比老闆個電話,不停咁迫我哋比,我好想講我哋哩啲職員仔老闆點會比我哋吖最後都now咗15分鐘先走,我覺得無禮貌唔一定係b6,佢哋好多時係唔識唔明,因為佢哋未見過同賣成日係大陸比人呃,所以嚟到hk會不停問不停問,係因為佢哋驚!香港人覺得自己咩都識唔需要等,要人當皇帝高高在上,有無禮貌只視乎質數,唔係嚟至邊有咩學歷,因為有學歷now得仲勁樓主唔好唔開心啦!無做過我哋哩行唔明架,努力吖

大宅

引用:+本帖最後由+e_g+於+13-4-23+20:17+編輯+\\

再黎多件真人真事〜有位身光頸靚既男人叫個part time拎依樣試個 ...
你好形吖

子爵府

我又想問,依家D名店跟本唔駛sell, D客都湧埋去買,D sales 收入應該好可觀啦

大宅

做sales對住無理客好慘,試過比b6客無理要求唔成功,non stop 話我樣衰。有啲hk人問野都無禮貌,少少野都話要經理,佢覺得自己蝕左就唔會嘗試聽人解釋原因。但一樣米養百樣人,美國佬德國佬衰起上黎,可以超黑衣,星加波十個九個串。黑仔上黎一日十個癲客死得,精神耗盡,所以前線人員要發洩呻下!亦因為咁我自己出街會對前線人員好聲氣啲 XD

大宅

引用:Quote:liebe_ist+發表於+13-4-23+13:37+親

我都試過,40對鞋,20件衫,加埋d acc及袋,最後唔買!火都黎!一班保鏢係面外把關,waste人力物力同埋時間 ...
好想知你做邊間公司

首頁

尾頁

跳至